Gönderen Konu: motor devir saati??  (Okunma sayısı 2296 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
motor devir saati??
« : Nisan 19, 2012, 18:32:28 »
arkadaşlar araba dururken bazı devir saati değişikleri gördüm örneğin direksiyonu çevirmeye başlayınca devir saati biraz yükseliyor bırakınca yine eski yerine geliyor....
en önemliside geçen dururken tam gaz basayım dedim motora ama devir saati 7 7.5 falan o seviyelere geldi araba otomatik olarak gaz mı kesti ne yaptı anlamadım o noktada motorda sarsıntı başladı yani oradan yukarı çıkmadı orda kaldi  bunları neden yapıyor?
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Toyota Club Türkiye

motor devir saati??
« : Nisan 19, 2012, 18:32:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: motor devir saati??
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2012, 03:37:54 »
Aracınızda hidrolik direksiyon sistemi olduğu için direksiyonun çevrilmesi motordan bir miktar güç çalmaktadır, motorda bunu telfi etmek için devir arttırır (daha doğrusu stop etmemek için, aynı durumlar her türlü elektrik kullanan donanımın çalışması durumunda da az yada çokkarşılaşırsınız; bu ise mevcut donanımın ne kadar elektrik ihtiyacı olduğu ile ilgili). Aynı zamanda motoru korumak için belli bir devirden itibaren devir kesici çalışarak daha yüksek devirlere çıkılmasını engeller (bu arada 7500 devir çevirmesi normal değil, daha az olması lazım). Yani her iki durumda normal korkulacak birşey yok

Eski konularda arama yaparak bu gibi bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2012, 08:57:07 »
Aküyü kontrol ettirmenizde fayda var. Direksiyon turu gibi basit bir işlem yüzünden motor devrinin yükselmesi normal değil bana göre.

Ayrıca vites boşta bile olsa 5500-6000 devrin üzerine çıkmamanızı tavsiye ederim :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2012, 20:45:00 »
Aküyü kontrol ettirmenizde fayda var. Direksiyon turu gibi basit bir işlem yüzünden motor devrinin yükselmesi normal değil bana göre.

Ayrıca vites boşta bile olsa 5500-6000 devrin üzerine çıkmamanızı tavsiye ederim :)

Tam bilgim olmadığı için bastım :-):-) bir daha yapmam bugün arabaya yüksek sürat yaptım ne güzel gidiyor yaa yol açık olsada gitsek gerçi çok gidemeden durduk :-)
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2012, 15:33:40 »

Hakkı hocam, yüksek devir çevirme konusunda hemfikiriz ancak araçta hidrolik direksiyon varsa motor devrinin yükselmesi normaldir. Hidrolik direksiyon motordan çok fazla güç çalar. Bu nedenle yeni araçların birçoğunda hidrolik direksiyon yerine elektrikli direksiyonların kullanılması yaygınlaşmıştır.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem