Gönderen Konu: Toyota Bursa Yetkili Servisleri  (Okunma sayısı 5176 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
Toyota Bursa Yetkili Servisleri
« : Nisan 18, 2012, 21:57:17 »
Arkadaşlar bir kaç sorum olacak ve alacağım cevaplar artık Bursa'da arabamı yetkili servise götürüp götürmeyeceğim konusunda alacağım kararda yardımcı olacak.Bursa'da iki servis mevcut Çavdarlı ve Akkoyunlu, Yaris 1.4 Terra Sporty Dizel arabamı Çavdarlıdan almıştım ve bakımlarını da orada yaptırıyordum, ta ki bir çeki demiri kapağına 150 milyon alana kadar, ondan sonra Akkoyunluyu kullanmaya başladım, 2 bakımını da orada yaptırdım, Türkiye'de memnuniyet sıralamasında 5. ymiş ayrıca bu servis.

Yağ ışığı yandığı ve hayvan bir arkadaşım el frenini sonuna kadar çektiği için el freni ayarını yaptırmak için servise gittim, el freni normal tuttuğundan 2 tık yukarıda tutuyordu, ve internetten araştırdıgım kadarıyla halatın bir klips ayarı var ve o ayarlandığında daha altta tutmasını sağlamak mümkün.Serviste yağ eklendi ve gitmişken balatalara da baktırdım ve ön balataların değişmesi gerektiğini söylediler ben de fiyat sormadım çünkü o zamana kadar bakım ücretleri bana makul gelmişti, daha sonra usta geldi ona el freni ile olan sıkıntımı anlattım ve bana bunun 9 dişli olduğunu, fabrika ayarlarını bozmamak gerektiğini ve eğer daha altta tutarsa balatalara zarar vereceğini söyledi ve bunu Akkoyunluda yapmadıklarını, yaptırmak istiyorsam başka bir yere götürmem gerektiğini söyledi benim anlamadığım şu: Normal ayak freni ve el freni ayrı mekanizmalardır, el freni halatı rotorun içindeki kasnağı tekerin içinden genişletir ve o şekilde arabayı sabitlemeye yarar, benim bildiğim kadarıyla el freninin daha altta tutmasının herhangi bir parçaya zararı yoktur, neyse çok üstelemedim ve daha sonra fren balatalarını değiştirmişler ön takım 2+2 = 4 balata için bana çıkardıkları rakam tam 180 lira idi.Bana yazacağınız cevaplar çok önemli çünkü çıktı alıp beni aradıklarında o ustaya okumak istiyorum , o yüzden gerçekten bilen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim, el freni konusunu ve 4 balatanın 180 lira olup olamayacağını
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....

Toyota Club Türkiye

Toyota Bursa Yetkili Servisleri
« : Nisan 18, 2012, 21:57:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bursa Yetkili Servisleri
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2012, 22:04:52 »
Balata fiyatı servis için normal. El frenini bilemiyorum.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2012, 20:03:38 »
Aracımın 10.000 bakımını çavdarlı da yaptırmıştım memnunda kalmadım.255 tl normal rutin bakım 30 tl ye bi katkı maddesi katmışlardı 285 tlden bir kuruş indirim yapmamışlardı.sibop kapaklarından 2 sini mahallenin çocukları yürütmüş.2 tane plastik sibop kapağını bile faturaya eklemişler 1.5 lira yuh artık dedim.akkoyunluda direksiyonda bi problem olmuştu garanti kapsamında onu yaptırdım gayet ilgililerdi.aracın 10.000 bakımını rakipleri çavdarlıda yaptırdığım içindi belki bu ilgi.
El freni hakkında bibilgim yok.
balata fiyatları ise bana normal geldi.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2012, 09:46:55 »
bence ikisinide tercih etmeyin çavdarlı bu yıl müşteri memnuyetinde 1.nci olmuş serviste ama nasıl oldu bilemiyorum. eğer imaknınız varsa başka şehirlerde araştırın akkoyunlu veya çavdarlıdan hiç bişi olmaz.serviste ikiside başarısız bir o kadarda  ilgisizler.
Gökhan üLkEr
Astra 1.4 140 Hp Turbo SS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2012, 11:29:57 »
Ben de çavdarlıya gittim birkaç kere.İlgi alaka hat safhada,ama ben indirim almayı her seferinde başarmıştım.Müşteri memnuniyetinde 1. olmalarını ben güzel sesli kızları aratarak 5 verin yoksa puanımız düşeeeer tarzında bir geri dönüş almalarına da bağlıyorum :) Ama ben artık servise değil de Küçük sanayideki Öz otomotive(Bursa'da)  gitmeye karar verdim.Eğer garantisi bitmiş ise.Gayet iyi bir usta,parçaları da isterseniz servisten orjinal temin ediyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2012, 00:04:32 »
corolla hb aracımdada şimdiki versodada el freni ayarını yaptırdım yetkili serviste.2 arçtada 7-8 diş oldugunu söylediler.2 diş az olur gibime geliyor.El freni balatası ayrı.
Servise 180 lira fren balatasına vermek artık gücüme gider.Yetkili servistede Trw marka kullnıyorlar.Dışrda 50-60 t trw marka fren balatası
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2014, 13:09:02 »
Hasan Bey Öz Otomotiv dürüst bir işletmeci değil sağlam arabam sorunlu olarak çıktı ve beni arkadaşlarına yönlendiriyor buna da tesadüf diyor .Benim tavsiyem eğer sanayiye gidecekseniz arabanızın başından ayrılmayın .İnsanlar kötü niyetli öpmek için fırsat kolluyorlar . Saygılar