Arkadaşlar bir kaç sorum olacak ve alacağım cevaplar artık Bursa'da arabamı yetkili servise götürüp götürmeyeceğim konusunda alacağım kararda yardımcı olacak.Bursa'da iki servis mevcut Çavdarlı ve Akkoyunlu, Yaris 1.4 Terra Sporty Dizel arabamı Çavdarlıdan almıştım ve bakımlarını da orada yaptırıyordum, ta ki bir çeki demiri kapağına 150 milyon alana kadar, ondan sonra Akkoyunluyu kullanmaya başladım, 2 bakımını da orada yaptırdım, Türkiye'de memnuniyet sıralamasında 5. ymiş ayrıca bu servis.
Yağ ışığı yandığı ve hayvan bir arkadaşım el frenini sonuna kadar çektiği için el freni ayarını yaptırmak için servise gittim, el freni normal tuttuğundan 2 tık yukarıda tutuyordu, ve internetten araştırdıgım kadarıyla halatın bir klips ayarı var ve o ayarlandığında daha altta tutmasını sağlamak mümkün.Serviste yağ eklendi ve gitmişken balatalara da baktırdım ve ön balataların değişmesi gerektiğini söylediler ben de fiyat sormadım çünkü o zamana kadar bakım ücretleri bana makul gelmişti, daha sonra usta geldi ona el freni ile olan sıkıntımı anlattım ve bana bunun 9 dişli olduğunu, fabrika ayarlarını bozmamak gerektiğini ve eğer daha altta tutarsa balatalara zarar vereceğini söyledi ve bunu Akkoyunluda yapmadıklarını, yaptırmak istiyorsam başka bir yere götürmem gerektiğini söyledi benim anlamadığım şu: Normal ayak freni ve el freni ayrı mekanizmalardır, el freni halatı rotorun içindeki kasnağı tekerin içinden genişletir ve o şekilde arabayı sabitlemeye yarar, benim bildiğim kadarıyla el freninin daha altta tutmasının herhangi bir parçaya zararı yoktur, neyse çok üstelemedim ve daha sonra fren balatalarını değiştirmişler ön takım 2+2 = 4 balata için bana çıkardıkları rakam tam 180 lira idi.Bana yazacağınız cevaplar çok önemli çünkü çıktı alıp beni aradıklarında o ustaya okumak istiyorum , o yüzden gerçekten bilen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim, el freni konusunu ve 4 balatanın 180 lira olup olamayacağını
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....