Gönderen Konu: avensis'te kapıları kapatınca...  (Okunma sayısı 2836 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
avensis'te kapıları kapatınca...
« : Nisan 18, 2012, 21:17:38 »
arkadaşlar bugün daha öncede canımı sıkan bir konu aklıma takıldı. akşamleyin veya gündüz arabanın tavan lambasını yaktınız. ardından arabadan inip kapıyı kapattınız. ama içerideki tavan lambası sönmez ve sizde farkına varamazsanız, bu iş akü boşalmasıma kadar gider. kapılar kapandığı zaman arabanın her yerinden elektrik kesilmesi için bir yol varmıdır. selamlar.
2011 avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

avensis'te kapıları kapatınca...
« : Nisan 18, 2012, 21:17:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis'te kapıları kapatınca...
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2012, 21:24:18 »
Tavan lambasında 3 konum var.On- off- door .Abi door da bırakırsan zaten kapıyı kapatıp kilitlediğinde kendiliğinden söner.On da bırakırsan sönmez akün biter.Bu diğer markalardada hepsinde böyle .
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2012, 21:25:59 »
Bir yolu varmıdır tam olarak bilemeyeceğim, daha doğrusu pek mantıklı gelmiyor.

Ama size katılıyorum kapılar kilitlenince yada Alarm devreyee girince sistemin otomatik olarak algılaması ve kapaması gerekir.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2012, 21:40:22 »
ya bu avensisin bazı özellikleri bilgisayarla devreye konulabiliyor. acaba bundada böyle birşey yokmudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2012, 22:11:48 »
Opel Corsa'mda sonradan takilma bir alarm vardi. Far, tavan lambasi vb. akuyu bitirecek donanimlar acik kaldiginda alarm belirli araliklarla kisa kisa otuyordu. Simdiki Corolla'larimizda orjinal alarm var fakat boyle bir uygulama malesef yok.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2012, 17:34:21 »
Belkide akü bitene kadar yanmıyordur. Akü bitmeye yakın kapatıyordur kendini. Denediniz mi? :D
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2012, 17:42:16 »
Tavan lambası ve diğer tüm ampüllerinizi Led ampüllerle değiştirin hiç bir durumda akünüzü bitirmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2012, 17:43:25 »
ben çok unuttum bi sıkıntı olmuyor rahat olun :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 Auris 1.33 Comfort
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2012, 18:28:19 »
avensisi pek bilmiyorum da yariste henüz 4 aylıkken tepedeki lamba yüzünden akümüzün bitmişliği vardır door modunda bırakınca maksimum 10 saniye(saymadım ama tahminen) süre sonra sönüyor. kapıları kilitlediğimizde ışıkların tamamen kapanması biraz aykırı geliyor bana.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6     2012 Toyota Auris 1.33 Comfort
                2011 Toyota Yaris 1.33 Terra Sporty

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2012, 21:26:54 »
yeni avensiste arabanın içindeyken door konumunda dahi tavan lambasını yakarsanız vede söndürmezseniz siz tekrar kapatana kadar sönmüyor. led fikrine karşıyım çünkü orjinalini her zaman daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Opel Corsa'mda sonradan takilma bir alarm vardi. Far, tavan lambasi vb. akuyu bitirecek donanimlar acik kaldiginda alarm belirli araliklarla kisa kisa otuyordu. Simdiki Corolla'larimizda orjinal alarm var fakat boyle bir uygulama malesef yok.
bunun gibi bir çok şey sayabilirim. mesela megane 2 gibi dandik bir arabada otomatik cam kaldırma varken avensiste yok. birde alışmışsanız hırsızlara davetiye çıkarırsınız. selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2012, 21:47:49 »
benimde geçen dikkatimi çekti arabanın içinde bir şeyi inceliyordum ışığı çtım bırakıp gitmişim sonra sabah tam olarak 16 saat sonra geldiğimde yanıyordu akü bitmemiş ama daha ne kadar dayanır akü bilinmez fehmi bi door modu dediği tam düz ken door modunda ışığın üstüne bastığımız an sürekli açık konuma geçiyor bastığımız lamba diğerleri yine door modunda kalıyor
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2012, 21:54:52 »
benimde geçen dikkatimi çekti arabanın içinde bir şeyi inceliyordum ışığı çtım bırakıp gitmişim sonra sabah tam olarak 16 saat sonra geldiğimde yanıyordu akü bitmemiş ama daha ne kadar dayanır akü bilinmez fehmi bir door modu dediği tam düz ken door modunda ışığın üstüne bastığımız an sürekli açık konuma geçiyor bastığımız lamba diğerleri yine door modunda kalıyor
evet tamda yaraya parmak basmışsın. 16 saat sonra akünün boşalmamış olması bence iyi. tabi yeni aküler o kadar zamanda boşalmıyor ancak birkaç sene sonra bakalım aynı performansı verecekmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 21, 2012, 00:35:00 »
Avensis Kullanıcı El Kitabı (Son kasa) Sayfa 383
Akünün boışalmasını önlemek için
Okuma/tavan lambası ana düğmesi DOOR (kapı)konumundayken herhangi bir kapı tam olarak kapatılmadığında yanmaya başlayan okuma/tavan lambası 20 dakika sonra otomatik olarak söner(Toyota yetkili servisinde lambaların sönmesine kadar geçen süre gibi ayarlar değiştirilebilir.)

Bahsedilen özellik bahsedilen sorunun cevabı değildir ancak ben bu aracın tasarımında söz sahibi olsaydım yukarıdaki maddede şu ekli olurdu

Kapılar kapalı konumda iken  açık hale getirilen okuma/tavan lambası olası açık unutmalara karşı otomatik olarak 60 dakika sonra söner okuma/tavan lambası kapatılıp açıldığında tekrar yanmaya devam eder(Toyota yetkili servisinde lambaların sönmesine kadar geçen süre gibi ayarlar değiştirilebilir.)

Bu özelliğin maliyeti bence fazla olmazdı.

Mükemmeli yaratan ayrıntılardır