Gönderen Konu: yakıt tasarrufu %100 gerçek  (Okunma sayısı 4920 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
yakıt tasarrufu %100 gerçek
« : Haziran 12, 2008, 10:25:56 »
arkadaşlar yakıt tasarrufu konusunda bildiğim bir yöntemi söyleyeyim
arabamızdaki yol bilgisayarının 100 km deki tüketimi sıfırlayalım. 1.5 litre civarı tasarruf sağlıyor
arabamı ilk aldığım zaman 9.5 litre yazıyordu sıfırladıktan sonra  8.0   8.2 civarı tüketim gösteriyor
yani yöntem işe yarıyor ;) ;) ;) ;)

Toyota Club Türkiye

yakıt tasarrufu %100 gerçek
« : Haziran 12, 2008, 10:25:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: yakıt tasarrufu %100 gerçek
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2008, 10:43:41 »
kusura bakmayın ama bu gibi bir başlık ile bu gibi bir mesajı görenler size baya sinirlenecek. Sonuçta benzin fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu bir ülkede değindiğiniz konu oldukça ciddi bir konu.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2008, 12:30:11 »
nesi tasarruf bunun?
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2008, 13:30:19 »
mustafa bey yazın şu yöntemide bizde kemal abiye gol atalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2008, 19:41:06 »
lastik havası,hava filtresi,buji, motor yağı vs. sizinde çok iyi bildiginiz  aracın temel bakımı yakıt tüketimini etkiliyormuş.bunları kesinlikle hafife almamak lazım.bunun yanında şahsi tavsiyem lpg li araç sahiblerinin lpg alırken gazın mazot ve benzine göre daha ucucu olmasından dolayı özellikle yaz aylarında günün serin zamanlarını tercih etmelerini önemle tavsiye ederim.ama tabi sadece yaz aylarında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2008, 11:35:45 »
Arkadaşım her benzin alışında tabii ki sıfırlayacaksın yol bilgisayarını ve istersen aracın km göstergesini karşılaştırma yapmak için.Bunun tasarrufla ne alakası var?Sen aldığında kıştır yüksek bi değer yazar veya kullanım ortalamasını öyle göstermiştir. sen sıfırlayınca kulanım ve mevsime göre değişir bunun neresi tasarruf ben anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2008, 11:19:22 »
Merhaba Mustafa bey,

Araç satın alındıktan sonra bir kaç bin kilometre içinde fazla yakması normaldir. Kullanıldıkça normal ölçülere döner. Ben de aracımı satın aldığımda servise bu durumdan bahsetmiştim ve 5000 km den sonra normale döneceğini söylediler, öyle de oldu.
Sözün kısası yol bilgisayarını sıfırlamayla yakıt tasarrufunun hiç bir ilgisi yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2008, 23:57:13 »
bu yaptıgının nesi tasarruf???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 22, 2008, 15:49:44 »
ben de anlamaya çalışıyorum.olmuyor.selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 25, 2008, 14:51:40 »
Ben de benzin göstergesine hiç bakmıyorum. Böylece araç kullanırken hiç benzin yakmıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 25, 2008, 15:06:50 »
Ben de benzin göstergesine hiç bakmıyorum. Böylece araç kullanırken hiç benzin yakmıyorum :)
hahahahaha süper olmuş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Ağustos 30, 2008, 00:58:46 »
Arkadaşlar bu konuyu çok araştırdım, şu an ailemde iki arabada da kullanıyorum. Eğer ilgilenirseniz, aracınıza modifiye yapmadan, gayet kolay bir şekilde yakıt tasarrufu yapabilirsiniz. Üstelik para iade garantili ve sigortalı. Samimi bir şekilde söylüyorum ki kullanmadan önce bana da garip geliyordu. Ankara'dan Edirne'ye gidip geldim tüm fikirlerim değişti. Şimdi bu işi yapıyorum. İsteyen arkadaşlar hem kullanıp hem de satabilir. Bilginize..
Ayrıntı:
http://www.paradantasarruf.com
yakit@paradantasarruf.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 30, 2008, 03:31:14 »
Web sitesindeki videolardan birini izledim. Basinda boyle yer aldik dedikleri kisimda 3 kaynaktan biri buradaki (ikamet ettigimiz sehirdeki) yerel televizyonlardan birinde 2006'da yayinlanmis bir haber. (TMJ4) Bu yontemi ilk defa burada sizden duyuyorum. Arabalar icin hap yapmislar ha :D O kadar tasarruf sagliyorsa niye kimsenin haberi yok?
Internette bir aramayla bakin nelere ulastik:

http://www.ripoffreport.com/reports/0/269/RipOff0269041.htm
Bu urunu kullanan musterilerden birinin 2001 model Toyota Tacoma marka aracinin motoru iflas etmis. Garanti maranti hak getire. Adam arabasindan olduguyla kalmis...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Ağustos 31, 2008, 23:55:06 »
Öncelikle neden duyulmadığını anlatalım. Bu ürün Türkiye'ye yaklaşık 5 ay önce aktif olarak girdi. Dahası normalde Network Marketing olarak satılıyor. Burada bahsetmemin sebebi ürünün en azından biraz tanınması. Böylece eğer olursa gerçekten Dünya'n en pahalı petrolünü kullanan insnlar olarak en azından biraz tasarruf edebiliriz. Sitemi yapmaya başladığımda Türkiye'ye faydası olailecek tasarruf ürünleri satmak niyetindeydim ve henüz 4.haftasında olmasına rağmen olumlu gelişmeler yaşıyorum. Konuştuğum ve bayiliğini almaya çalıştığım elektrik ve su tasarruf ürünleri var. Amacım hem para kazanıp hem de Türk insanına hakikaten faydalı olmak. Araştırma yaparken ilk karşılaştığım ürün buydu. Hemen denedim. Sadece ben denemedim deneyenlerin imzalı belgelerini aldım. Adının geçmesine izin verenlerin bazılarını sitemd yayınladım. Evet neyse. Maalesef ki Türkiye'de bazı şeylere hep ön yargı ile bakılıyor.
Tabi siz ürünü karalamadığınız için teşekkür ederim. Öncelikle sonunun çözülüp çözülmediği belirtilmemiş. 2007'de olan bir olay tahmin ediyorum şu anda olumlu ya da olumsuz tam anlamıyla çözülmüştür. Sitede bu konuda bilgi yok. Ben eminim ki ürün gerçekten zarar verdiyse o kişi parasını almıştır. Çünkü Amerikalı ve oradaki tüketici haklarının bizden daha ileride olduğu aşikar. İkinci konu size www.sikayetvar.com sitesini okumanızı tavsiye ederim. Mutlaka daha önce bakmışsınızdır. Sadece benim değişik firmalar için 2 şikayetim var. Örneğin http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=toyota&loc=ara linki Toyota ile ilgili. Ama bu Toyota'nın kötü olduğunu göstermez onun kalitesini biliyoruz.
Lütfen ukalalık olarak algılamayın anlatmak istediğim; 3.2 milyon mil denenmiş bir ürünün bu kadar çabuk karalanamayacağı.
Lütfen deneyin ondan sonra yorumda bulunun. Ve bu kadar vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #14 : Eylül 14, 2008, 18:06:05 »
burayı bir reklam aracı olarak kullanmak ne kadar doğru?

bana yanlış geldi.