0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar. Plakam bugün geri geri yanaşan bir aracın çarpması sonucu hem eğilmiş hem de delinmiş. Yenilemem lazım. Nereye başvurmam lazım, kaça mal oluyor kaç günde çıkıyor. Bilgisi olan varsa sevinirim.
Aracınızın tescil edildiği Trafik şubesine giderek plakanızın değişimini talep ediyorsunuz. Tabi geçerli nedenlerinizi beyan ediyorsunuz. Eski plakanızı istiyorlar ve hemen orada imha ediyorlar sonrasında bir form doldurup Trafik şubelerinin anlaşmalı olduğu plaka basım yerine elinizdeki formla giderek yeni plakanızı bastırıyorsunuz. Ben ön plakamı kare yaptırmıştım araç plazadan çıkarken uzun plaka yaptırmışlardı. Aracın ön tamponu kare plaka için dizayn edilmiş bu yüzden kare plakaya çevirmek çok kolay. Geçen yıl itibarı ile 15 tl
Zafer abi merhaba,Bende aracımın ön tampondaki plakasını kareye çevirmek istiyorum,değişim talebini dilekçeyle mi sunuyoruz?Yani bildiğin üzere Aurislerde ön plaka için tampondaki yerini kare yapmışlar,nasıl bir mazaret belirttin kısaca açıklayabilir misin?Uzun plaka çok tuhaf duruyor yanlara doğru açılmış şekilde