Gönderen Konu: Kima spreyi ile temizliğin yapımı hakkında sorular  (Okunma sayısı 2310 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
En fazla 2 yılda bir klima temizliği spreyi ile temizlik yapılması kötü kokulardan kurtulmak için de gerekli  sağlımız için de. Yine bir Carpex sprey aldım , uygulayacağım ama kullanma talimatında yazılmamış olup bence eksik olan hususlar var, bu konuda bilgisi olan varsa yazmasını rica ediyorum.  Talimata göre uygulama şöyle :

- Cd/teyp üstü havalandırma ızgaraları hariç diğer tüm ızgaralardan spreyin hortumunu sokarak içeriye sıkın , sonra ızgaraları kapatın ve son fan hızında ve soğutma konumunda 5 dakika çalıştırın ( bazı firmalar bir 5 dakika da sıcak konumda çalıştırın yazmış..).
Şimdi hiç değinmediği şu :
- Sprey sıkmadığımız Cd/teyp ızgarasını da kapatacakmıyız? Yani ne varsa hepsi kapatılacak mı?
- Havalandırma iç/dış hangi konumda olacak , farketmiyor mu?

Herşeyi kapatırsak hava sirkülasyon yapmayacağına göre bana pek mantıklı gelmedi ama bilemem..

3 farklı üreticinin talimatını okudum ama bu iki hususa değinmemişler , sizin kullandıklarınızda talimatlarında bu konuda bir bilgi varmıydı?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Kima spreyi ile temizliğin yapımı hakkında sorular
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2012, 20:52:01 »
Altında elektronik techizat fazla olduğundan CD/Teyp üzerindeki hava kanallarına sıkılmaması gerekiyor,
Sprey veya köpük şeklinde olan kimyasalın aniden yüzünüze veya aracın içine sıçramaması için ızgara kapakları kapatılması gerekiyor, bence yön olarak ön ve bacak seçilmeli,
Sirkülasyonun dıştan veya geri dönüşüm olması farketmez, her iki konumdada hava fan motorundan önce alınmaktadır.

Ben şöyle yaptım, kimyasal sprey ise, fan motorunun olduğu yerden de aralıklarla sıktım, zira kokuyu yapan asıl yer radyatörün içidir.

Kolay gelsin.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2012, 21:22:24 »
-Yukarı ızgaralardan  hortumu uzatıp sıktığınızda o köpük aşağı inip soğutma radyatörün üzerine iniyordur , orası tamam.  Siz kabin  filtreyi çıkardığınızda radyatörü görüyormusunuz? Fan motor gözüküyordu ama radyatörü gördüğümü sanmıyorum bizim araçlarda , hiç dikkatimi çekmemişti.

- Siz talimattaki gibi her ızgarayı kapatmıyorsunuz anlaşılan. Zaten her tarafı kapatıp son kademe fan çalıştırma ne mantıktır anlayamadım bir türlü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2012, 22:07:16 »
Kabin filtresini çıkarttığımda radyatörü göremedim.

Ben sprey şeklinde farklı bir kimyasal kullandığım için tam hız çalışan fana doğru püskürttüm, dolayısiyle ızgaralarımı açık bırakmama rağmen dışarı birşeyler çıkmadı ama kötü kokular yok artık.

Sizinkini şöyle yapmak gerekebilir;

Motor kapağını açın, plastik havalandırma ızgaralarının arasından hortumu havalandırma deliğine/kanalına sokup (yetişirse) içine köpük sıkın,
(Kabin filtresini çıkartmayın, işlem sonunda kontrol edin gerekiyorsa değiştirin)
Daha sonra, kabin içi ızgaralardan içeri sıkın ve doldurun,
Köpüğün tozları yakalayıp biraz çekmesini bekleyin,
Kapakları kapatıp fanı tam hız çalıştırıp kurutma işlemi yaptırın.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2012, 23:19:44 »
Valla eftal abi zamanınında izmirden tokullar plazadan klima temizleme spreyi almıştım.Servisteki teknik eleman  hortumu oluyor abi zaten,onu takip havalandırmalardan köpük çıkana dek sık demişti.Cd etrafındaki ızgaralardan tut camın dibindeki,yan daki ızgaraların hepsi dahil bolca sıkıp tüpü bitirdim. :) cd falan arıza vermedi.
Havalandırma kanallarından cd ye ulaşması mümkünmü acaba ?
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2012, 23:33:51 »
hortumlu olanların uygulaması zahmetli ve yeterince başarılı gelmedi bana, 2-3 defa uyguladım

bu yıl için klima bombası da denilen araç içine sıkılarak iç devirdaim ile temizlik yapan bir sprey aldım, henüz kullanmadım, havalar yeni ısındığı için bu ara bir fırsat bulursam kullanacağım, sonuçları burada paylaşırım, ancak şunuda eklemek isterim, klima temizliği yapılırken eski polen filtresi sökülmeli ve temizlikten sonra yeni polen filtresi takılmalı, benim görüşüm bu şekilde

kullanacağım üründe SuperHelp Super Fresh Klima Dezenfekte Spreyi olarak geçiyor, birkaç alışveriş sitesinden link veriyorum

http://www.hepsiburada.com/Liste/superhelp-super-fresh-klima-dezenfekte-spreyi-anti-bakteriel-150-ml-made-in-italy-0460150/productDetails.aspx?productId=otev0460150&categoryId=20035744

http://www.hizlial.com/oto-aksesuar/oto-aksesuar-urunleri/superhelp-super-fresh-klima-dezenfekte-spreyi-anti-bakteriel-150-ml-made-in-italy-0460150_31.407.8125.0001.htm

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=500410
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2012, 15:47:36 »
Kullandıktan sonra sonucu paylaşırsanız memnun oluruz...