Gönderen Konu: savrulma  (Okunma sayısı 6382 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: savrulma
« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2012, 18:02:27 »
Avensiste yan yatma var malesef :) spor yayı takınca bir miktar iyileşme oldu. sonra 18 jant takıp tabanı 215'ten 235 yapınca baya fark etti artık yan yatma yok :)
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2012, 18:02:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 13, 2012, 18:21:47 »
Avensiste yan yatma var malesef :) spor yayı takınca bir miktar iyileşme oldu. sonra 18 jant takıp tabanı 215'ten 235 yapınca baya fark etti artık yan yatma yok :)
yan yatma derken nasıl yani :) önden kayma var aslında sert girince önden salıyor kendini azcık vsc ile topluyor aynı virajı insigniala denedim bide oda azcık meillendi ama avensis kadar değil .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 13, 2012, 18:32:19 »
yan yatma derken nasıl yani :) önden kayma var aslında sert girince önden salıyor kendini azcık vsc ile topluyor aynı virajı insigniala denedim bide oda azcık meillendi ama avensis kadar değil .

Virajlara girerken stabil bir şekilde girmiyor yana doğru kapaklanıyor araba :) yattıkça yatıyor düz tutmuyor :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 13, 2012, 18:38:03 »
Virajlara girerken stabil bir şekilde girmiyor yana doğru kapaklanıyor araba :) yattıkça yatıyor düz tutmuyor :)
valla ben o kadar net bir şekilde hissetmedim ne yalan söyleyim dediğim gibi önden kayıyor azcık bana o kadar geldi tabi beklentiler kişilere göre değişebiliyr yinede :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 13, 2012, 18:39:34 »

girilen virajlara ve hızla alakalı bi durum bu.. yana yatması değilde virajda savrulma yapıyormu o önemli bence .. Yana yatma sırasında güvenlik kapketleri devreye giriyormu mesela..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 13, 2012, 18:40:16 »
valla ben o kadar net bir şekilde hissetmedim ne yalan söyleyim dediğim gibi önden kayıyor azcık bana o kadar geldi tabi beklentiler kişilere göre değişebiliyr yinede :)

Doğrudur mehmetcan kullanıma göre değişiyor heralde yol şartları vs. falan :) arkadan kaymaya daha meğilli bana göre :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 13, 2012, 20:21:04 »
arkadaşlar yol tutuşunu etkileyen unsurlar, arabanın yerden yüksekliği, süspansiyonun yumuşak veya sert olması, amortisörlerin kalite veya cinsi, lastik taban genişliği ve arabanın ağırlığıdır. bunlarda tercih meselesidir. ae101 lere ençok altı alçak diye şikayet oluyordu bundan dolayı yeni modellerde yükseltildi. benim önceki arabam ae101 in lastiklerini 185 65 14 yapmıştım amortisörleri değiştirmiştim yol tutuşu çok iyi olmuştu. bir arkadaşımızın methettiği vectra imalattan kaldırıldı, yol tutuğu süspansiyonu sert olduğundan biraz daha iyiydi fakat buda bozuk yoldaki sürüş konforunu olumsuz olarak etkiler.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 13, 2012, 20:38:45 »
ae101 alçak ama yol tutuşu pek başarılı değil. babamın 94 corollası atak ama virajlarda pek güven vermiyor. ani kalkışlarda araç sağa sola atıyor kendini. ayrıca abs olmadığı için ani frenlerde nereye savrulacağı belli olmuyor. hafif olması dezavantaj galiba. ruhsatta 985 kilo yazıyor.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 13, 2012, 20:44:55 »
Kontrolden çıkacak hissine kapılmak ayrı,kontrolden çıkmak ayrı.Çok yüksek hızda son derece hatalı bir şekilde viraja girdiğimde,bismillah dediğimde emin olun yol tutuşunun müthiş olduğunu gördüm.Başka araçta olsaydım?
başka araçta olsaydım derken hangi araçları kastediyorsunuz, aracımı bende çok seviyorum fakat, corolla bu sınıfta maalesef, güney koreli kardeşlerinden sonra yol tutuşu en başarısız araçlardan biri, en az 3-4 tane aynı sınıf aracı kullanıp , hangi limitlerde araçların savrulduğunu görmeden bence bu kanıya bu kadar net şekilde varmak oldukça zor
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 13, 2012, 20:46:51 »
ae101 alçak ama yol tutuşu pek başarılı değil. babamın 94 corollası atak ama virajlarda pek güven vermiyor. ani kalkışlarda araç sağa sola atıyor kendini. ayrıca abs olmadığı için ani frenlerde nereye savrulacağı belli olmuyor. hafif olması dezavantaj galiba. ruhsatta 985 kilo yazıyor.
lastikleri 185 65 14 yapsın bir takım kyb amortisör taksın arabayı tanıyamazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 13, 2012, 20:49:36 »
lastikleri 185 65 14 yapsın bir takım kyb amortisör taksın arabayı tanıyamazsın.

Denemek lazım atilla amca ama fabrika çıkışı neden böyle değil japonlar bütün testleri yaparak en ince ayrıntısına kadar inceleyip üretmiyorlarmı bu araçları?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 13, 2012, 20:52:10 »
Abartıyorsun

ya da doğru düzgün araçlara binmemişsin

toyotalarda yol tutuş diye bir şey yok, aslında japonlarda yok, subaruda bile yok

toyota (corolla 93) yoldaki kasilerde bile şeritten kaçıyor
vectra mesala bomba gibi, resmen yapışıyo yola, BMW yi sen düşün artıkın
abi vectra olayına kesinlikle katılıyorum, opelin yoğunlukla kullandığı sert süspansiyonlar kesinlikle virajdaki stabilitelerini oldukça arttırıyor. corolla konusundada hem fikirim, fakat subaru konusunda değilim, kısa süre kullanmış olsamda, 4çeker aracın tepkileri oldukça iyi, ama şu da var, piyasada bulunanların hiçbiri standart değil ve altyapıları maalesef yetersiz kalıyor. Tabi sadece top modellerini, sti, wrx vs. için konuşuyorum. Bmw nunda yol tutuşuna gerçekten en ufak bir olumsuz yorumda bulunamam, düzde benden çok yawaş kalan 320i bile arada 70-80hp fark bulunmasına rağmen, kesinlikle virajlarda benden çok hızlı, bil fiil tecrübe ettim.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 13, 2012, 21:08:54 »
Denemek lazım atilla amca ama fabrika çıkışı neden böyle değil japonlar bütün testleri yaparak en ince ayrıntısına kadar inceleyip üretmiyorlarmı bu araçları?
  ae101 in el kitabında 1.3 lerde 13 jant lastik, 1.6 larda 175 65 14 ve 185 65 14 ebatları yazıyor. 175 daha az benzin yaktığından ve ucuz olduğundan kullanılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 13, 2012, 21:16:14 »
bence burdaki durum, araba üretirken hitap edilen kesim ve idoolojiyle alakalı. Yıllardır süre gelen bir alışkanlık, kimse japon araçlarından yol tutmasını beklemiyor. Hatta 2000li yıllardan önceki dönem araçları incelersek, japonlar tamamen araçlara kullanabildikleri minimum aksesuar ve parça kullanırlar, ve bu şekilde, zaten sorunsuz olmalarıyla birlikte, arıza ihtimalini iyice aşağı çekiyorlar. Hem bu şekilde ağırlıktan kazanarak, zaten verimli olan motorlarının performans aktarımını daha fazla güçlendiriyorlar. Fiyat politikasında da yakalanan olağanüstü handikap göz ardı edilemez. tabi 2000li yılların başlarından sonra bu durum oldukça değişti ve bence japonlarda gittikçe avrupalılaşıyor. Son yıllarda satışa sunulan araçlardan benim gözlemlediğim bu. Atilla beyin görüşüne de tamamen katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 13, 2012, 22:05:11 »
sanırım bu biraz da arabaya alışmakla alakalı bende astra vardı toyotamla konya da bayide takasa girdik geri dönüş yolunda virajlar bana tuhaf gelmeye başladı giremiyordum eski arabamla girdiğim gibi. hatta urfa çayırcıoğluna bildirdim durumu incelediler ve sıkıntı bulamadılar.
bu şikayetim 3-4 ay sürdü ve gittikçe azalmaya başladı artık arabama alışmıştım sanırım ve şuanda memnunum.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 14, 2012, 12:40:39 »
SORUN 1,33  motorda ustanın yorumu ki bende katılıyorum.rüzgar aldımı yuksek suratta arac geziypr.1,6 da olmayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 14, 2012, 14:09:43 »
Abartıyorsun

ya da doğru düzgün araçlara binmemişsin

toyotalarda yol tutuş diye bir şey yok
Buraya gerçekten katılıyorum.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 14, 2012, 15:06:57 »
Avensis virajlarda bir nebze yatıyor normaldir onuda yapmasa konfor diye birşey olmazdı heralde. Yeterince sert süspansiyonlar var zaten araca dışardan yüklendiğinizde hareket bile etmiyor. Tamamen araçları tanımayla ilgili sanırım her araç savrulacaktır. Avensiste savruluyor üzerindeki sistemlerden dolayı hiç birşey olmamış gibi devam ediyor yola. 99 Corolla da savruluyor sahip olmadığı için sistemlerden dolayı yola devam edemiyor.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 06, 2012, 07:51:51 »
dun işinde iyi bir lastikci dostuma ugradım hava basınclarını ben 5 gun once 31 e ayarlamıstım rot balans icin baktırdım hava basıncları 38 36 35 35 oldugunu soyledi.muhtemelen gezinme bundan .hava bastıgınız benzinliklerde ayarsız olabiliyor.birde lastik avrupa yollarına göre bizim yollara cok uymaz desen olarakta dedi.orjinal dunlopp lastikler.servis e okadar para verdim sorunu soyledim hava lastiklerine basınclarına bakmamışlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 06, 2012, 08:39:00 »
bence burdaki durum, araba üretirken hitap edilen kesim ve idoolojiyle alakalı. Yıllardır süre gelen bir alışkanlık, kimse japon araçlarından yol tutmasını beklemiyor. Hatta 2000li yıllardan önceki dönem araçları incelersek, japonlar tamamen araçlara kullanabildikleri minimum aksesuar ve parça kullanırlar, ve bu şekilde, zaten sorunsuz olmalarıyla birlikte, arıza ihtimalini iyice aşağı çekiyorlar. Hem bu şekilde ağırlıktan kazanarak, zaten verimli olan motorlarının performans aktarımını daha fazla güçlendiriyorlar. Fiyat politikasında da yakalanan olağanüstü handikap göz ardı edilemez. tabi 2000li yılların başlarından sonra bu durum oldukça değişti ve bence japonlarda gittikçe avrupalılaşıyor. Son yıllarda satışa sunulan araçlardan benim gözlemlediğim bu. Atilla beyin görüşüne de tamamen katılıyorum.

aynen doğru yorum bu katılıyorum. Toyota açıkça şunu söylüyor, ben 'optimal' bir süspansiyon ayarı yapıyorum, herkes için ortaya karışık bir ayar yapıyorum diyor.  En iyi yol tutsun demiyor, en konforlu demiyor. En 'optimal' diye üzerine basa basa vurguluyor. Yani 'orta ayar'  ortalama kullanıcı taleplerini karşılayacak , güvenli, sorunsuz bir sistem t... Bu yüzden kullanıcı profili en geniş , en çok satan marka oluyor. İsteyene 'yay' satıyor aksesuar olarak sunuyor. Ben Toyota' nın bu yaklaşımı anladıktan sonra Auris'in virajlarda önden kayma eğiliminde olmasını hiç yadırgamaz oldum, işine gelmiyorsa git yay taktır diyor işte :).   Toyota keşke Avrupalılaşmasaydı,  boş ama beton gibi araçlar üretmeye devam etseydi, ama bu piyasada bunu sürdüremeyeceğini anladı.
born to ride