Gönderen Konu: sübap ayarı  (Okunma sayısı 7827 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 221000
  • Model Yılı: '08
  • 97 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
sübap ayarı
« : Nisan 17, 2012, 00:01:42 »
Bugün aracımı Balıkesir-Edremit'teki Bosh Oto Servisine götürdüm. Sübap ayarı yapılması gerekiyor dedi. Motorun açılması gerekiyormuş. Ve yaklaşık 700- 800 tl tutar dedi. İşçilik ve jontalar dahil. Eğer sübap değişirse 1000 tl yi geçer dedi. Sizce fiyat nasıl.

Toyota Club Türkiye

sübap ayarı
« : Nisan 17, 2012, 00:01:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: sübap ayarı
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2012, 04:48:39 »
buna sebep nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2012, 08:51:41 »
motorda tekleme varmı ? performansta düşüş ? rolantide stop etme varmı ?  bunlar yok ise sübaplara dokundurmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2012, 10:17:07 »
Bugün aracımı Balıkesir-Edremit'teki Bosh Oto Servisine götürdüm. Sübap ayarı yapılması gerekiyor dedi. Motorun açılması gerekiyormuş. Ve yaklaşık 700- 800 tl tutar dedi. İşçilik ve jontalar dahil. Eğer sübap değişirse 1000 tl yi geçer dedi. Sizce fiyat nasıl.

Sizin motorunuzda ve yeni teknolojili hiç bir motorda subap ayarı yapılmamaktadır. Subap mekanizması ayarsız ve sabittir.

Sizin probleminiz nedir? aracınız kaç km'de?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2012, 10:30:27 »
ae101 corollamızın sübapları komple yeni değişti lpg kullanım kaynaklı 2 tane sübap yanık çıktı bizde komple değiştirdik. değiştirmeden önce araçta rölentide titreme,performans düşüküğü gibi problemler vardı. sübap değişimi sonrası Mahşallah performansı çok iyi rölentide titreme sorunuda ortadan kalktı.
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 221000
  • Model Yılı: '08
  • 97 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2012, 10:48:25 »
motorda tekleme varmı ? performansta düşüş ? rolantide stop etme varmı ?  bunlar yok ise sübaplara dokundurmayın
Evet bu aydıklarınızın hepsi var.
Sizin motorunuzda ve yeni teknolojili hiç bir motorda subap ayarı yapılmamaktadır. Subap mekanizması ayarsız ve sabittir.

Sizin probleminiz nedir? aracınız kaç km'de?
Tekin Abi sübaplardaki bir parça değişecekmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2012, 10:28:49 »
ozaman söylendiği gibi sübap değişmesi gerekir. büyük ihtimal şişme yapmıştır ya gazda kullanıldığı için yada motor sıkıştırıldığı için.  öncelikle sübapı tornacıda orjinal ölçüsüne getirmelerini söyleyin sorunlar devam ediyor ise ozaman değişime gidersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Nisan 18, 2012, 18:11:29 »
Bosh servisleri genelde iyidir, fakat benim bildiğim diğer markalardan daha çok Alman arabalarına bakıyorlar.

Edremit ve civarında iyi bir Toyota/Honda özel servisi/tamircisi bulabilirseniz bir gösterseniz?

Çünkü supap ayarı/değişimi yerine, belki başka basit, daha ucuza sorunlarınızı halledecek

bir usta çıkabilir. bir de arabanzın lpgli olup-olmadığını yazmamışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2012, 13:03:07 »
ae101 corollamızın sübapları komple yeni değişti lpg kullanım kaynaklı 2 tane sübap yanık çıktı bizde komple değiştirdik. değiştirmeden önce araçta rölentide titreme,performans düşüküğü gibi problemler vardı. sübap değişimi sonrası Mahşallah performansı çok iyi rölentide titreme sorunuda ortadan kalktı.
Rolantideki titreme sorunu rolanti kelebeğinden kaynaklanıyor. 8000 - 10000 km arasında temizlik ister. benzinde de lpgde de yapar.
M.Faruk ARSLAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2012, 13:46:25 »
resimdeki aracınızın aynısından bende de var 1999 Luna spc. arabamda ışıklarda titreme, devir saatine yükselip alçalma ve ara hızlanmalarda biraz yığılma problemi vardı. bu sebeplerden ötürü subap ayarı yaptırdım. ayar yapıldıktan sonra çok büyük fark oldu. titreme ve devir düzeldi. ara hızlanmalarda performansı inanılmaz arttı. Ancak bu işi çok iyi bilen ustalara yaptırmak gerek, fiyat olarak 100 TL'ye bana maloldu.
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • (fani dünya)
    • toyota
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2013, 19:05:46 »
2005 avensis 130bin kmde, 2-3 haftadır sabahları motor çalışdıktan sonra hareket edersem stop ediyor hatta bugün özellikle denedim 3kere stop etti ve bir gün önce kelebeğini temizletmiştim.rölantide dalgalanma ve çalıştıktan sonra rölanti 1600dv den 1100e düşüyor ve resmen arabanın içinde sallıyor beni.Usta tekrar baktı ve subab ayarı lazım yüzde 50 düzeltiriz inşallah motora inmeden dedi ama bazı arkadaşlar subab ayarı olmaz felan demiş forumda.Bölümüm burası değil ama başlığı görünce paylaşmak istedim.Aracım lpgli.saygılar
2005 avensis 1.6 elegant sis yeşili