Gönderen Konu: Koltuklar nasıl sökülür?  (Okunma sayısı 32612 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Koltuklar nasıl sökülür?
« : Nisan 16, 2012, 17:13:41 »
Arkadaşlar, detaylı temizlik yapmak istiyorum. Şöyle adam akıllı ama. Koltukları, döşemeyi, emniyet kemerlerine kadar bir elden geçireyim istiyorum. Ama hâlâ arka koltukların nasıl söküleceğini bulamadım. Ön koltukları da sökmek icâb edecek tabi. Sökebildiğim yerler; koltuk başları ile bagaj halısı. Zaten o halı da kendiliğinden çıkıyor  :) Yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar...
(Araç; 2008 elegant)
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Toyota Club Türkiye

Koltuklar nasıl sökülür?
« : Nisan 16, 2012, 17:13:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Koltuklar nasıl sökülür?
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2012, 18:10:45 »
Süleyman Bey, Avensisle ilgili olanı bulamadım ama Corolla HB ile ilgili fotoğraflı ve detaylı güzel bir paylaşım mevcut aşağıdaki linkte:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=10657.0
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2012, 19:42:59 »
Avensiste yan hava yastıkları olduğu için dikkatli olun bence.. Emniyet kemeri ve ağırlık algılayıcı mekanizma ayrıca elektrikli koltuklar var. Bütün bunların elektrik düzeni tabandan geçmekte.Sökerseniz eğer fotoğrafları bekliyoruz.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2012, 22:21:31 »
2010 modelin arka koltuk oturma kısmını koltuk kılıfı takma amacıyla söken gençler koltuğu geri oturtamadıkları gibi 2 metal ucun plastik klipslerinide kırmışlardı.

Yetkili serviste klips siparişi vs. hatta klips takılmasına rağmen aracınız tamam dendi ama koltuk oturma kısmı hala tam yerinde değildi işçiliklerine hayran kaldığım servisi ikaz etmemle klipsin takılı olduğu metal tırnaklarında düzeltilmesiyle ki koltuğu söken gençler üzerinde oturtmak için zıplamıştı koltuk nihayet oturdu

sonuç:aracımı hayatta anlamayan tiplere elini sürdürtmem kendimde ellemem

uzun oldu biraz arka koltuk oturma kısmına dikkat edin derim

servis elemanı sökmek istediğinizde koltuk oturma kısmını bagaja doğru iktirerek öyle yukarıya kaldırın demişti

benim araçta koltuk altında çelik bar çıkmıştı ve koltuğu bunun üzerine oturtmak çok zordu sizin aracınızdada olabilir

ben üzülmüştüm dikkat edin derim

kolay temizlikler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2012, 05:19:45 »
İnternetten ulaşabildiğim bilgide arka koltuk öne doğru kaydırıp yukarı kaldırınca kurtuluyor yerinden. Ama yaptık olmadı Carbon Clean işlemi sırasında gerekiyordu. Daha sonra döşemeci lap diye asıldı yukarı doğru ve çıktı. Tırnaklarda sorun olmadı ama kırılma seviyesine gelmiş beyaz üzerinde koyulaşmalamalar çoktu. Arka koltuğu sökmeye gerek yok altında 1 yada 2 cm yer döşemesi var zaten temiz duruyor :)
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2012, 10:14:47 »
Avensiste yan hava yastıkları olduğu için dikkatli olun bence.. Emniyet kemeri ve ağırlık algılayıcı mekanizma ayrıca elektrikli koltuklar var. Bütün bunların elektrik düzeni tabandan geçmekte.Sökerseniz eğer fotoğrafları bekliyoruz.
..

sonuç:aracımı hayatta anlamayan tiplere elini sürdürtmem kendimde ellemem

uzun oldu biraz arka koltuk oturma kısmına dikkat edin derim

..
benim araçta koltuk altında çelik bar çıkmıştı ve koltuğu bunun üzerine oturtmak çok zordu sizin aracınızdada olabilir

ben üzülmüştüm dikkat edin derim
Uyarılarınızı dikkate alacağım. Cevap veren arkadaşlara çok teşekkürler..
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...