0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fren ve Debriyaj için aynı yere koyuyoruz. Dot 3 yada 4 kullanılıyor. Gösterdiğiniz yerde doğru yer. Lütfen birkaç arkadaştan da cevap bekleyin yanlış bilgilendirmek istemem.
o fren hidroliği hacı . şanzıman yağını lifte kaldırmadan kontrol etme olayı yok lifte kalkar süzülür yenisi konur ama otomatik vites se eğer bir çubuğu var ve ordan kontrol ediliyor. şanzımanla ilgili sıkıntınız varsa hiç bence kurcalamayın direk servise
Kutu fren hidroliği kutusu. Dot 4 koyduğumuz yer. Dot 4 3 5 neyse fren ve debriyaj sistemleri için. Kafam durdu.
valla şanzıman için dişli yağı gerekiyor traktörlere 422 koyuyoruz ama avensise 422 olurmu bilemedim şimdi.
Şanzıman yağı ile motor yağı aynıdır.Dot 4 de fren ve debriyaj sistemini destekler.Otomatik şanzıman yağı - ATF direksiyon hidroliği için de kullanılır diye biliyorum. En iyisi yetkili bir abi beni aydınlatsın.
o fren hidroliği hacı . şanzıman yağını lifte kaldırmadan kontrol etme olayı yok lifte kalkar süzülür yenisi konur ama otomatik vites se eğer bir çubuğu var ve ordan kontrol ediliyor. şanzımanla ilgili sıkıntınız varsa hiç bence kurcalamayın direk servise gerçi bende tam bilmiyorum ama traktörlerde öyle fren hidroliği için atf dot 3 yada dot 4 koyarlar şanzıman için ise mobil 422 koyuyoruz yada new holland ise tutela lar var oda 422 tarzı bir yağ dişliler için ince yağ olması gerekiyor debriyaj hidrolik kutusu diye bir tabir bilmiyorum ama otomatik vites araçlarda bir çubuk var ordan kontrol ediliyor . şanzıman yağını değiştirmek için araç lifte kalkıyor karterin orda bir vida sökülünce yağ süzülüyor zaten karterde sorun yoksa şanzıman yağı eksilmez zaten eğer yağın eksildiğini düşünüyorsanız en yakın servise gidin şanzıman sorunları kolay çözülmüyor sonra
Şanzıman yağının değişiminden bahsetmiyorum şanzıman yağı yeni değişti ama forumda başka bir konuda debriyaj hidrolik yağının kontrol ettirmem tavsiye edilmişti bende bulamamıştım.Hala bulamıyorum yani debriyaj hidrolik yağı nereden değişiyor arkadaşlar
debriyaj hidrolik kutusu denmiş,yagı denmemiş.Zaten debriyaj hidrolik yagıda yok.debriyajın hidrolik kutusu fren hidrolik kutusunun altıunda bir yerde herhalde.sağ tarafta gaz sensörünün altında körüklü bir yer var.Debriyaja birini bastır orayı geri çeker.Ses için diyorsan o körügü çıkart yağla geri tak