Arkadaşlar bu resimdeki araç kendi aracım.
Debriyaj hidroliği kutusu nerede acaba bilen varmı ?
Bildiğim kadarı ile resimde sağ köşe tarafta üstünde sarı yazı bulunan kapağın olduğu kutu fren hidroliği..
otomatikmi bu araba manuel gibi duruyor ama
otomtikse eğer kontrol çubuğu var ama manuelde aracın kalkması lazım ilave olayı yok manuelde 4 yılda bir değişmesi lazım diye biliyorum o sağ üstteki fren hidroliği
Fren ve Debriyaj için aynı yere koyuyoruz. Dot 3 yada 4 kullanılıyor. Gösterdiğiniz yerde doğru yer. Lütfen birkaç arkadaştan da cevap bekleyin yanlış bilgilendirmek istemem.
Fren ve Debriyaj için aynı yere koyuyoruz. Dot 3 yada 4 kullanılıyor. Gösterdiğiniz yerde doğru yer. Lütfen birkaç arkadaştan da cevap bekleyin yanlış bilgilendirmek istemem.
o fren hidroliği hacı . şanzıman yağını lifte kaldırmadan kontrol etme olayı yok lifte kalkar süzülür yenisi konur ama otomatik vites se eğer bir çubuğu var ve ordan kontrol ediliyor. şanzımanla ilgili sıkıntınız varsa hiç bence kurcalamayın direk servise

gerçi bende tam bilmiyorum ama traktörlerde öyle fren hidroliği için atf dot 3 yada dot 4 koyarlar şanzıman için ise mobil 422 koyuyoruz yada new holland ise tutela lar var oda 422 tarzı bi yağ dişliler için ince yağ olması gerekiyor debriyaj hidrolik kutusu diye bi tabir bilmiyorum ama otomatik vites araçlarda bi çubuk var ordan kontrol ediliyor . şanzıman yağını değiştirmek için araç lifte kalkıyor karterin orda bi vida sökülünce yağ süzülüyor zaten karterde sorun yoksa şanzıman yağı eksilmez zaten eğer yağın eksildiğini düşünüyorsanız en yakın servise gidin şanzıman sorunları kolay çözülmüyor sonra
o fren hidroliği hacı . şanzıman yağını lifte kaldırmadan kontrol etme olayı yok lifte kalkar süzülür yenisi konur ama otomatik vites se eğer bir çubuğu var ve ordan kontrol ediliyor. şanzımanla ilgili sıkıntınız varsa hiç bence kurcalamayın direk servise 
Kutu fren hidroliği kutusu. Dot 4 koyduğumuz yer. Dot 4 3 5 neyse fren ve debriyaj sistemleri için. Kafam durdu.
ATF ile DOT lar aynı değil diye biliyorum işte.Direksiyon hidroliği için ATF - otomatik şanzıman yağı kullanılıyor. Dediğin gibi liftte altına leğen çekip boşaltırlar

Bmw E36'da debriyaj ve fren hidroliğini aynı kutudan besliyorduk. Bunda debriyaj sistemi için ayrı bir kutumu var?
Kutu fren hidroliği kutusu. Dot 4 koyduğumuz yer. Dot 4 3 5 neyse fren ve debriyaj sistemleri için. Kafam durdu.
valla şanzıman için dişli yağı gerekiyor

traktörlere 422 koyuyoruz ama avensise 422 olurmu bilemedim şimdi.
valla şanzıman için dişli yağı gerekiyor
traktörlere 422 koyuyoruz ama avensise 422 olurmu bilemedim şimdi.
Şanzıman yağı ile motor yağı aynıdır.Dot 4 de fren ve debriyaj sistemini destekler.Otomatik şanzıman yağı - ATF direksiyon hidroliği için de kullanılır diye biliyorum. En iyisi yetkili bir abi beni aydınlatsın.
Düzenleme:
Şanzıman yağı ile motor yağı aynıdır.Dot 4 de fren ve debriyaj sistemini destekler.Otomatik şanzıman yağı - ATF direksiyon hidroliği için de kullanılır diye biliyorum. En iyisi yetkili bir abi beni aydınlatsın.
Şanzıman yağı ile motor yağı arasındaki tek benzerlik ikisininde yağ olmasıdır,
Otomatik şanzıman yağı ile Direksiyon hidrolikleri farklı şeylerdir,
Direksiyon hidroliği ile Fren hidroliği aynı şeydir.
gerçi bende tam bilmiyorum ama traktörlerde öyle fren hidroliği için atf dot 3 yada dot 4 koyarlar şanzıman için ise mobil 422 koyuyoruz yada new holland ise tutela lar var oda 422 tarzı bir yağ dişliler için ince yağ olması gerekiyor debriyaj hidrolik kutusu diye bir tabir bilmiyorum ama otomatik vites araçlarda bir çubuk var ordan kontrol ediliyor . şanzıman yağını değiştirmek için araç lifte kalkıyor karterin orda bir vida sökülünce yağ süzülüyor zaten karterde sorun yoksa şanzıman yağı eksilmez zaten eğer yağın eksildiğini düşünüyorsanız en yakın servise gidin şanzıman sorunları kolay çözülmüyor sonra
Şanzıman yağının değişiminden bahsetmiyorum şanzıman yağı yeni değişti ama forumda başka bir konuda debriyaj hidrolik yağının kontrol ettirmem tavsiye edilmişti bende bulamamıştım.
Hala bulamıyorum yani

debriyaj hidrolik yağı nereden değişiyor arkadaşlar
Şanzıman yağının değişiminden bahsetmiyorum şanzıman yağı yeni değişti ama forumda başka bir konuda debriyaj hidrolik yağının kontrol ettirmem tavsiye edilmişti bende bulamamıştım.
Hala bulamıyorum yani
debriyaj hidrolik yağı nereden değişiyor arkadaşlar
abi öyle birşey diyorsun ki debriyaj hidrolik yağı nereye çeksen oraya geliyor konu. öyle bir yağ yok hidrolik yağı dersen atf şanzıman yağı dersen ince 422 tarzı yağ motor yağı dersen 10 40 5 30 ama debriyaj hidrolik yağı hiç duymadım senelerdir de sanayide yğ satıyrum düşünüyorum acaba arabalarda mı var traktörlerde yokmu diye ama arabadada yok öyle bir yağ
Eğer debriyaj boşalırsa Dot ile aynı fren hidroliği haznesinden debriyaj pompalanayarak düzeltiliyordu. En azından eski model Bmw marka aracımda böyle idi.
Yukarda verdiğim yanlış bilgi inşallah bir sıkıntı çıkarmaz.
debriyaj hidrolik kutusu denmiş,yagı denmemiş.Zaten debriyaj hidrolik yagıda yok.debriyajın hidrolik kutusu fren hidrolik kutusunun altıunda bir yerde herhalde.sağ tarafta gaz sensörünün altında körüklü bir yer var.Debriyaja birini bastır orayı geri çeker.Ses için diyorsan o körügü çıkart yağla geri tak
debriyaj hidrolik kutusu denmiş,yagı denmemiş.Zaten debriyaj hidrolik yagıda yok.debriyajın hidrolik kutusu fren hidrolik kutusunun altıunda bir yerde herhalde.sağ tarafta gaz sensörünün altında körüklü bir yer var.Debriyaja birini bastır orayı geri çeker.Ses için diyorsan o körügü çıkart yağla geri tak
konu açmıştım şanzıman yağını değiştirmeme rağmen viteslerde gözle görülür rahatlama yok diye orda arkadaşlar söylemişti sıra debriyaj hidroliğini kontrol etmeye geldi diye
,vallahi ben duymadım debriyaj hidroliğini.2 arabadada 100 bin km bakımlarında debriyaj hidroligi ne eklendi ne değişti.Direksiyon veya fren hidroliği oluyorda ,debriyaj hidroliği yok.Debriyaj pedalı hidrolikli yani pistonlu onu kastetmesin.Baz araçlarda debriyaj pedalı telli oluyor.
gerçi bende tam bilmiyorum ama traktörlerde öyle fren hidroliği için atf dot 3 yada dot 4 koyarlar şanzıman için ise mobil 422 koyuyoruz yada new holland ise tutela lar var oda 422 tarzı bir yağ dişliler için ince yağ olması gerekiyor debriyaj hidrolik kutusu diye bir tabir bilmiyorum ama otomatik vites araçlarda bir çubuk var ordan kontrol ediliyor . şanzıman yağını değiştirmek için araç lifte kalkıyor karterin orda bir vida sökülünce yağ süzülüyor zaten karterde sorun yoksa şanzıman yağı eksilmez zaten eğer yağın eksildiğini düşünüyorsanız en yakın servise gidin şanzıman sorunları kolay çözülmüyor sonra
Arkadaşın debriyaj hidroliği dediği yağ şanzıman yağımı acaba ? yoksa başka birşeymi ? eğer şanzıman yağıysa bir konuda bu meseleyi ele almıştık.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41634.0faydalı olacaktır.
Bu böyle olmayacak konu baya uzamaış bir daha ki toplantıda ustayı yine çağırıyorum benim aracın motorunu indirip kaldırcaz ..Resimli anlatırım..
bende merak ettim şimdi..bi ara takip ettim şanzımanın üstünden başlayarak baya bi dolanıyor ve bi küçük metal bi kutuya bağlanıyor diğer tarafı debriyaja gidiyor..bu debriyaj yağı eskiyorsa kötü bi durum çünkü benim debriyajda sert yağla alakalıysa bunu değiştirtmek veya eksilmişse ekletmek gerek..şimdi burda durum ikiye ayrılıyor debriyaj sistemiyle ilgili sorun varsa yağdan olabilir ikincisi baskı balata olayı..telli olsa hemen baskı balata dersin ama hidrolik debriyajın çalışma sistemi nasıldır ve neden sertleşir bunu bilmiyorum..