0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kuzey Kutbuna yada Grönland'ın buzul kısımlarına inen Teyyareleri gördünüz mü bilmiyorum, lastikleri çok büyük sanki şambrel gibidir, bunun sebebi sert kenarları olan buz parçalarının lastiği kesmesini engellemek içindir. Yani çok çukurlu yollar için yumuşak lastiğin sağlığı sert olandan daha iyi olur. Sert kenarlar sert lastiği ya yaracaktır yada içindeki radyal kuşağı kıracaktır.
Tekin Bey, Teşekkürler yorumlarınız için. Size birde imzanızda olduu için Ford Mondeo yu soracaktım. Bir arkadaşımda 2006 model 120.000 de komple boyalı ama hasarsız bir araç var. TDCI Ghia X en full olanı .Tavsiye edermisiniz? Dizel motoruna güvenebilirmiyiz?
Motor harika bir ürün ama! yan parçaları kendi kendine eskiyor! örneğin V kayış gergisi bende 3 defa değişti, otomatik şanzıman yağ soğutucu patladı, hava filtresi öncesi plastik boru bağlantıları düşüyor, tampon nikelajları ve diğer takılı plastik parçalar yerlerinden çıkıyor, torpido kilidi kapalı kaldı, araç içi halı bir taraftan açıldı, koltuklar çok yumuşak uzun yolculuklarda ağrı yapıyor, motor gürültüsü, aracın ön tarafının çok fazla yere yakın oluşu, kısaca kalitede Ford klasiği işte, donanım mükemmel ama herşey donanım demek değil, birdaha Ford alırmıyım? Hayır, Çok mu kötü araç? Hayır? Uğraştırıcı olduğu için zevkli..
Tekin bey; ford hakkındaki düşüncelerimi "kalite de ford klasiği" sözünüzle güzel ifade etmişsiniz, sanırım donanımlarından her hangi bir sıkıntınız yok, şu an herkesin hoşuna giden donanımlı fordların ileride donanım sorunları yaşayacağını düşünüyorum.
Ford şu anda 7 yaşını geçti, hala iyi durumda, ve donanımları hala Türkiyedeki Toyotanın en üst donanımlısından dahi fazla olmasına rağmen hiç birinde sorun yaşamadım, yaşayacağımıda hiç zannetmiyorum.Sorun oluşturmaması için ilave edilmeyen donanım konusuna sadece gülüyorum, Corolla'mın 4 kapıdaki Cam açma düğmelerinin tamamı, far yükseklik ayarı düğmesi, cam ve kapı kilit düğmeleri, torpidodaki bütün düğmeler ışıklı iken,Neden yan aynaları ayarlama düğmesinede ışık konmaz? ilerde çok mu problem çıkartır? yoksa "Şöför adam gündüzden aynalarını ayarlar geceye bırakmaz" mantığımı var da biz bilmiyoruz!?Klima motorunuz varsa, elektronik klima sistemi konması,Yan hava yastığınız varsa Perde hava yastığı ilavesi, ABS üniteniz varsa BA, TC, VSC sistemi ilavesi gibi şeyleri yapmak çok basit ve maliyetleri en alt düzeydedir (perde hava yastığı maliyeti biraz artırabilir).Düğmelerin kopacak olan ışıklandırma ampüllerinden başka donanım sorunları yaşayacağını hiç zannetmiyorum. Bakınız, 2. elde satılmakta olan en eski araçları inceleyiniz, donanımlarının tamamı çalışmaktadır. Eğer böyle bir şey olsaydı Toyota her modelinde zamanı geldikçe donanım yükseltmesi yapmazdı, tamamen pazarlama politikası. Donanım rekabet demektir, rekabet üreticinin daha az kar yapacağı anlamına gelmektedir.
bekliyoruz.hayırlı olsun.
Tekin bey;Donanımdan hoşlanmıyorum diyen çıkmaz sanırım, bana mı denk geldi bilmiyorum fakat çok sayıda camları, sunroofu, elektrikli koltukları, aynaları düzgün çalışmayan araç gördüm, bu kötü tecrübelerim donanımlı araçlara da şüphe ile bakmama neden oluyor.
Dün itibarı ile 4 adet Michelin Primacy HP takıldı araca. Sökme, takma ve balans dahil (235*4) 940 TL. Seste büyük bir azalma hissedildi. Henüz uzun yolda deneme imkanı bulamadık ama hafta sonu İstanbul yolu görünüyor. Tespitlerimizi aktarırız inşallah.
205 55 16 dır Alperen bey.Burada da aynı fiyatı vermişlerdi.Primacy Hp yerini Primacy 3 e devredecek stok eritiyorlar.
Abi lastik ebatlarınıda yazsaydın daha faydalı olurdu bizim için.
Süleyman beyin aracı 2008 1.6 elegant.
Sonraki aydan başlayacak ödemeler, taksit avantajı ve yetkili bayinin verdiği fiyattan toplamda 60 TL daha düşük fiyat olunca daha fazla düşünmeden taktırdık lastikleri.
Lastiklerin üretim tarihleri çok önemlidir . Sıfır lastik dahi alsanız bu konuya dikkat ediniz . Çünkü aldığınız lastik bir depoda kötü şartlarda 2 senedir bekliyorda olabilir ...Lastikler, yanaklarına damgalanan üretim tarihinden 4 yıl sonra kullanım ömrünü tamamlıyor. Lastiğin üretim tarihi, üretim yılının son iki rakamı ve yılın kaçıncı haftasında üretildiğine göre belirtiliyor. Örneğin, 3911 şeklindeki üretim tarihi, lastiğin 2011 yılının 39. haftasında, yani ekim ayında üretildiği anlamına geliyor...
Lastiklerin üretim tarihi 0712 ..