0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sizdedir sorun, yoksa o arabalar gayet sessiz
Aracın yaşına göre kapı cam fitilleri eskiyor bu gayet doğal AE101 lerde yol sesi içeri alma huyu var ama motor sesi çok azdır genel olarak.Aracınızın kıymetini bilin VW kullanıcısı
İyi güzel yağ gibi gidiyor arabamız,ama dışarıdan gelen yol sesi ve motorun sesinin rahatsız etmeye başladığını farkettim.Uzun yolda farkedilir derecede ses alıyor içeri.Bu AE101lerin genel sorunu mu yoksa bizde mi sorun var (Göreceli olabilir bu durum)
önden çekişli arabaların tümünde duyabilirsin bunu cokta rahatsız edici bir ses değil..
Lastik seçimin hissedilen sesi azaltabilir(Yumuşak bir lastikle konforun artacaktır). İzolasyon dediğin şey ise davlumbaz ve aracın altına atılan pütür denilen şeydir ki bu maksimum %20 gibi bir oranda iyileştirme sağlar ( hiç izolasyonsuz araç için düşünüldüğünde)
Bilmiyorum göreceli olabilir.Uzun yolda dikkatimi çekti benimde..Şehir içinde ,düşük hızda sorun olmuyor.Motorun homurtulu sesini severim aslında, hatta bir aralar spor hava filtresi düşünmüştüm Babam istemez diye ellemedim.Babama bende hak veriyorum biraz şimdi..Lastikler ne eski ,ne yeni.4 mevsimlik bir lastik(Michelin ya da Bridgestone galiba).Bilmiyorum bakalım Murat abi.Daha fazla rahatsız ederse ses, izolasyon yapabilirim.
Orçun kardeşim 4 mevsimlik lastik yanlış bir kullanım. Lastik ya yazlıktır ya kışlık... Eğer 4 mevsimlik lastik varsa neden kışlık lastik alıyoruz? (Yanlış anlama toplumda da bu hata bolca yapılmakta ve bir takım uyanık lastik satıcıları bu durumu bilip kullanmaktalar.) Lastiğin yeniliğinden ziyade malzemesinin yumuşaklığı bu tür seslerin duyulmasını hafifletmektidir. Bunlardan en çok zikrettiğimiz lastik Energy Saver'dır. İzolasyon 600-800 tl arasında değişen bir maliyetle yapılmaktadır. Bence kullandığın araç için buna hiç gerek yoktur.