Gönderen Konu: İçeri yol ve motor sesi alma  (Okunma sayısı 17167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
İçeri yol ve motor sesi alma
« : Nisan 15, 2012, 15:46:46 »
İyi güzel yağ gibi gidiyor arabamız,ama dışarıdan gelen yol sesi ve motorun sesinin rahatsız etmeye başladığını farkettim.Uzun yolda farkedilir derecede ses alıyor içeri.Bu AE101lerin genel sorunu mu yoksa bizde mi sorun var :) (Göreceli olabilir bu durum)

Toyota Club Türkiye

İçeri yol ve motor sesi alma
« : Nisan 15, 2012, 15:46:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: İçeri yol ve motor sesi alma
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2012, 16:51:04 »
sizdedir sorun, yoksa o arabalar gayet sessiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2012, 17:25:38 »
sizdedir sorun, yoksa o arabalar gayet sessiz

Kemal amca şehir içinde sorun yok.Şehir dışında örneğin yolda şarkı açtığımız zaman rüzgar sesi, yol sesi,motor sesinden pek anlaşılmıyor.Haliyle teybin sesini yükseltme ihtiyacı duyuyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2012, 17:30:18 »
o zaman uzun yola çıkıca otoban kullanmaya bakacaksın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2012, 18:02:40 »
Aracın yaşına göre kapı cam fitilleri eskiyor bu gayet doğal AE101 lerde yol sesi içeri alma huyu var ama motor sesi çok azdır genel olarak.Aracınızın kıymetini bilin VW kullanıcısı !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2012, 22:31:15 »
Aracın yaşına göre kapı cam fitilleri eskiyor bu gayet doğal AE101 lerde yol sesi içeri alma huyu var ama motor sesi çok azdır genel olarak.Aracınızın kıymetini bilin VW kullanıcısı !!!
Düzeltme:
Ae101 den memnunuz ama o sorun biraz dikkatimi çekti.Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2012, 23:44:20 »
bu önden çekişli araçların hepsinde var içeri ses alma olayı özelliklede toyotalarda meşhurdur. Bizde 79 model taunus var dı zamanında ondan sessiz bir araç görmedim ben
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2012, 23:59:13 »
Araba izolasyon istiyor.Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2012, 00:09:18 »
önden çekişli arabaların tümünde duyabilirsin bunu cokta rahatsız edici bir ses değil..
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2012, 00:14:19 »
İyi güzel yağ gibi gidiyor arabamız,ama dışarıdan gelen yol sesi ve motorun sesinin rahatsız etmeye başladığını farkettim.Uzun yolda farkedilir derecede ses alıyor içeri.Bu AE101lerin genel sorunu mu yoksa bizde mi sorun var :) (Göreceli olabilir bu durum)

Lastik seçimin hissedilen sesi azaltabilir(Yumuşak bir lastikle konforun artacaktır). İzolasyon dediğin şey ise davlumbaz ve aracın altına atılan pütür denilen şeydir ki bu maksimum %20 gibi bir oranda iyileştirme sağlar  ( hiç izolasyonsuz araç için düşünüldüğünde)
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2012, 00:16:55 »
önden çekişli arabaların tümünde duyabilirsin bunu cokta rahatsız edici bir ses değil..

Bilmiyorum göreceli olabilir.Uzun yolda dikkatimi çekti benimde..Şehir içinde ,düşük hızda sorun olmuyor.Motorun homurtulu sesini severim aslında, hatta bir aralar spor hava filtresi düşünmüştüm :) Babam istemez diye ellemedim.Babama bende hak veriyorum biraz şimdi..

Lastik seçimin hissedilen sesi azaltabilir(Yumuşak bir lastikle konforun artacaktır). İzolasyon dediğin şey ise davlumbaz ve aracın altına atılan pütür denilen şeydir ki bu maksimum %20 gibi bir oranda iyileştirme sağlar  ( hiç izolasyonsuz araç için düşünüldüğünde)

Lastikler ne eski ,ne yeni.4 mevsimlik bi lastik(Michelin ya da Bridgestone galiba).Bilmiyorum bakalım Murat abi.Daha fazla rahatsız ederse ses, izolasyon yapabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #11 : Nisan 16, 2012, 00:24:51 »
Bilmiyorum göreceli olabilir.Uzun yolda dikkatimi çekti benimde..Şehir içinde ,düşük hızda sorun olmuyor.Motorun homurtulu sesini severim aslında, hatta bir aralar spor hava filtresi düşünmüştüm :) Babam istemez diye ellemedim.Babama bende hak veriyorum biraz şimdi..

Lastikler ne eski ,ne yeni.4 mevsimlik bir lastik(Michelin ya da Bridgestone galiba).Bilmiyorum bakalım Murat abi.Daha fazla rahatsız ederse ses, izolasyon yapabilirim.

Orçun kardeşim 4 mevsimlik lastik yanlış bir kullanım. Lastik ya yazlıktır ya kışlık... Eğer 4 mevsimlik lastik varsa neden kışlık lastik alıyoruz? :) (Yanlış anlama toplumda da bu hata bolca yapılmakta ve bir takım uyanık lastik satıcıları bu durumu bilip kullanmaktalar.)

Lastiğin yeniliğinden ziyade malzemesinin yumuşaklığı bu tür seslerin duyulmasını hafifletmektidir. Bunlardan en çok zikrettiğimiz lastik Energy Saver'dır. İzolasyon 600-800 tl arasında değişen bir maliyetle yapılmaktadır. Bence kullandığın araç için buna hiç gerek yoktur.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2012, 01:22:47 »
Orçun kardeşim 4 mevsimlik lastik yanlış bir kullanım. Lastik ya yazlıktır ya kışlık... Eğer 4 mevsimlik lastik varsa neden kışlık lastik alıyoruz? :) (Yanlış anlama toplumda da bu hata bolca yapılmakta ve bir takım uyanık lastik satıcıları bu durumu bilip kullanmaktalar.)

Lastiğin yeniliğinden ziyade malzemesinin yumuşaklığı bu tür seslerin duyulmasını hafifletmektidir. Bunlardan en çok zikrettiğimiz lastik Energy Saver'dır. İzolasyon 600-800 tl arasında değişen bir maliyetle yapılmaktadır. Bence kullandığın araç için buna hiç gerek yoktur.

İlk defa duyuyorum Murat abi valla,4 mevsimlik sanıyorum ben :)  Yaz lastiği olabilir :) ilginç geldi
http://forum.donanimhaber.com/m_54048220/tm.htm

İzolasyon için de Ercüment yapmıştı bir ara sanırım bende onun gibi amatör birşeyler düşünmüştüm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #13 : Şubat 26, 2013, 14:29:19 »
Arkadaşlar Lastiğin sola çektiğini farketmeştim tesadüfen lastik havalarına bakmak isteyince tüm lastiklerin 36 bar basınçta olduğunu gördüm. Kitapçığa baktım 160 KM/Saat hız dan aşağısında 32 üstünde kullanacaklar içinse 32 olmalı yazıyordu. 32 ye çektim düzeldi...Şuan hiç titreme tıkırtı hissetmiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 26, 2013, 14:43:25 »
Biz 13 yıl kullandık çok sverek bindik halada severim para olmasa gene alırım hiç düşünmeden .Lastik sesinin sbeebi tırnaklı lastikle soguk asfalt dedigimiz yolda giderseniz malum sesler gelir bu her aaç için geçerli .Yazlık lastikle bu ses azalır hatta sıcak asfaltta kaybolur.Motor sesi 5 vites 100-120 bandında gittiginiz sürece çok az dır yükseldikce incelen harika bir motor ses vardır .Rüzgar ses ise aracınızda ekstra donanım takılı ise ancak onlar yapar vaya silecekleriniz rüzgar dagıcılı degilse çarpan rüsgar ses yapar .Veya taktıgınız ekstra parçalar ses yapar.Onun dışında rüsgar ses duyamazsınız. Motor akasaında çok se varsa size tavsiyem eksoz siteminiz ve manifolt çıkışlarınızı kontrol ettirmeniz olacaktır .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "