Anket

sizce hangisi

Golf 1.4 TSI 122 PS Highline
22 (50%)
focus 1.6i 125PS style
5 (11.4%)
JETTA 1.4 TSI 122 PS   Comfortline
17 (38.6%)

Toplam Oy Verenler: 44

Gönderen Konu: jetta vs focus vs golf ?  (Okunma sayısı 7197 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
jetta vs focus vs golf ?
« : Nisan 15, 2012, 15:15:49 »
hepinize merhabalar arkadaşlar 2011 corolla yı değiştirmeyi planlıyoruz babam aracın içeri ses almasından ve gıcırdamalardan çok rahatsız olmuş değiştireceğim diyor başka bişi demiyor model oalrak bu üçünü inceledik simdilik neler söylersiniz artıları eksileri hangisini tavsiye edersiniz veya tavsiye edebileceğiniz başka araç varmı babam yine bu kalitelerde olacak ?

Toyota Club Türkiye

jetta vs focus vs golf ?
« : Nisan 15, 2012, 15:15:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: jetta vs focus vs golf ?
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2012, 15:17:43 »
Butce nedir? Arac sifir mi alinacak? Sedan veya hatchback olmasi onemli midir? Kisacasi aractan beklenti ne yondedir?
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2012, 15:23:26 »
yeni 1.6 avensis düşündünüz mü? c sınıfı fiyatına d sınıfı almış olursunuz
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2012, 15:37:14 »
eldeki 2011 corollayı 40a satarız heralde yani o akdar gideri vardır diye biliyorum üstüne kredi ile bi 10000 tl daha koyabiliriz o kadar sedan düşünüyoruz ve sıfır olacak araç

değişim sebebi ve beklenti şu 2005 corolladan çok memnun olduğumuz için 2011 aldık fakat bunda o tadı güveni kaliteyi bulamadık o yüzden güven kalite verecek bi araç bakıyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2012, 15:49:30 »
Jetta mantıklı bi seçim bence.2010 Corolla'da iyi bence, kapıları tok kapanıyor demişti babam.Gidip test etmedim tabi.Jetta diyorum ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2012, 15:56:53 »
focus 1.6 gayet güzel bir motor,,jetta turbo beslemeli bildiğim kadarı ile ve henüz ben tsi motorlara güvenemiyorum...focus un iyi bir tercih olacagını dusunuyorum..yalnız avensis'i tavsiye ederim,kullanılan plastik ve malzeme kalitesi gayet iyi ve üst segment bir araba...bir de Toyota.. :D
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2012, 16:06:44 »
Benzer bir konuda burada var
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=19605.80

Jettada DSG şanzıman varsa tabi ki yine jetta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2012, 16:26:54 »
Donanim olarak yuklu bir arac istenirse VW Jetta 1.2 TSI Highline dusunulebilir. 0-100 km/sa hizlanma degeri Corolla 1.6 Dual VVT-i'dan 0.5sn az ve son hizi Corolla 1.6 Dual VVT-i'dan 5km/sa dusuk. Gunluk kullanimda bir fark yaratmayacaktir kullaniciya. Malzemesindeki kalite hissi Corolla'dan yuksek olacaktir, sinifinda basarili bir arac. Vergi olarak alt dilimde oldugundan bir avantaja da sahip, yakit tuketim verisi sehir ici 7.1lt/100km.

VW Jetta 1.4 TSI Comfortline'da donanim olarak dezavantajlariniz olacaktir Highline'a gore, fakat motor performansi isteniyorsa donanim eksikligi goz ardi edilebilecek duzeyde. Yakit tuketim verisi sehir ici 8.2lt/100km. Bu iki aracin handikapi ortak, guven ortami saglayamamis TSI motor teknolojisi. Turbo beslemeli motor kullanmak ile atmosferik motorlarin kullanimi arasinda ciddi farklar vardir, kullaniciyi tolere etme konusunda turbo beslemeli motorlar basarisizdir.

Ford Focus Sedan 1.6i Titanium donanimi guzel bir arac, fiyat olarak Jetta'ya nazaran biraz yuksek fakat Ford'un 1.6lt atmosferik motoru TSI teknolojisine gore daha guven verici bir motor. Performansi Corolla 1.6 Dual VVT-i ile benzer duzeyde, yakit tuketim verisi sehir ici 8.1 lt/100km.

Honda Civic Sedan 1.6 Elegance, donanimi gayet guzel bir arac, oyle ki Elegance donanimda Sunroof standart. Handikapi dizayni. Performansi atmosferik bir motor icin iyi, yakit tuketim verisi sehir ici 9lt/100km.

Karsilastirma yapabilmeniz icin, Corolla 1.6 Dual VVT-i yakit tuketim verisi sehir ici 9.2lt/100km.

Renault Fluence, Opel Astra Sedan, Hyundai Elantra, Skoda Octavia, Mitsubishi Lancer, Mazda 3, Fiat Linea, Chevrolet Cruze gibi modelleri dusunurseniz ayrica fikir belirtebilirim.

Benim tavsiyem, eger dizayni hosunuza giderse Honda Civic Sedan 1.6 Elegance.

İkinci tercihim, eger motorun kucuk olmasi kafanizda soru isareti birakmayacaksa VW Jetta 1.2 TSI Highline.

Ucuncu tercihim, atmosferik motor olmasi sebebiyle Ford Focus 1.6i Titanium. Fiyat dezavantaji unutulmamali.

Dorduncu tercihim ise VW Jetta 1.4 TSI Comfortline.

Tabiki bu benim bakis acimdir, amacim sadece size fikir kazandirabilmektir.

Bahsettigim diger araclarin degerlendirilmesi elbette siralamamda degisiklige sebep olabilir, fakat Octavia disinda (ki kendisi sedan olarak kategorilendirilmeyebilir) kalanlarin buradaki araclari zorlayacak rakipler oldugunu dusunmuyorum. Hyundai Elantra'nin 1.01 milyon satis rakamina ulastigini da yabana atmamak gerekli, 26 civarinda odul aldi Hyundai Elantra son kasasi.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2012, 16:42:53 »
Donanim olarak yuklu bir arac istenirse VW Jetta 1.2 TSI Highline dusunulebilir. 0-100 km/sa hizlanma degeri Corolla 1.6 Dual VVT-i'dan 0.5sn az ve son hizi Corolla 1.6 Dual VVT-i'dan 5km/sa dusuk. Gunluk kullanimda bir fark yaratmayacaktir kullaniciya. Malzemesindeki kalite hissi Corolla'dan yuksek olacaktir, sinifinda basarili bir arac. Vergi olarak alt dilimde oldugundan bir avantaja da sahip, yakit tuketim verisi sehir ici 7.1lt/100km.

VW Jetta 1.4 TSI Comfortline'da donanim olarak dezavantajlariniz olacaktir Highline'a gore, fakat motor performansi isteniyorsa donanim eksikligi goz ardi edilebilecek duzeyde. Yakit tuketim verisi sehir ici 8.2lt/100km. Bu iki aracin handikapi ortak, guven ortami saglayamamis TSI motor teknolojisi. Turbo beslemeli motor kullanmak ile atmosferik motorlarin kullanimi arasinda ciddi farklar vardir, kullaniciyi tolere etme konusunda turbo beslemeli motorlar basarisizdir.

Ford Focus Sedan 1.6i Titanium donanimi guzel bir arac, fiyat olarak Jetta'ya nazaran biraz yuksek fakat Ford'un 1.6lt atmosferik motoru TSI teknolojisine gore daha guven verici bir motor. Performansi Corolla 1.6 Dual VVT-i ile benzer duzeyde, yakit tuketim verisi sehir ici 8.1 lt/100km.

Honda Civic Sedan 1.6 Elegance, donanimi gayet guzel bir arac, oyle ki Elegance donanimda Sunroof standart. Handikapi dizayni. Performansi atmosferik bir motor icin iyi, yakit tuketim verisi sehir ici 9lt/100km.

Karsilastirma yapabilmeniz icin, Corolla 1.6 Dual VVT-i yakit tuketim verisi sehir ici 9.2lt/100km.

Renault Fluence, Opel Astra Sedan, Hyundai Elantra, Skoda Octavia, Mitsubishi Lancer, Mazda 3, Fiat Linea, Chevrolet Cruze gibi modelleri dusunurseniz ayrica fikir belirtebilirim.

Benim tavsiyem, eger dizayni hosunuza giderse Honda Civic Sedan 1.6 Elegance.

İkinci tercihim, eger motorun kucuk olmasi kafanizda soru isareti birakmayacaksa VW Jetta 1.2 TSI Highline.

Ucuncu tercihim, atmosferik motor olmasi sebebiyle Ford Focus 1.6i Titanium. Fiyat dezavantaji unutulmamali.

Dorduncu tercihim ise VW Jetta 1.4 TSI Comfortline.

Tabiki bu benim bakis acimdir, amacim sadece size fikir kazandirabilmektir.

Bahsettigim diger araclarin degerlendirilmesi elbette siralamamda degisiklige sebep olabilir, fakat Octavia disinda (ki kendisi sedan olarak kategorilendirilmeyebilir) kalanlarin buradaki araclari zorlayacak rakipler oldugunu dusunmuyorum. Hyundai Elantra'nin 1.01 milyon satis rakamina ulastigini da yabana atmamak gerekli, 26 civarinda odul aldi Hyundai Elantra son kasasi.

Ve tabi bence.

çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı bir yazı olmuş doğrusu 1,6 vvti dan son başta 1,2 tsi biraz saçma gibi gözüksede tork olarakta 1,2 tsi gayet tatminkar bir motor açıkcası tsi ların dezavantajını bilmediğim için bi sorun çıkarırmı bilmiyorum yoksa aslında gayet mantıkı geldi 1,2 tsi highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2012, 17:35:53 »
 biraz daha inceledim ve ve 1,4 comfortline daha mantıklı sanki 1,2 175 1,4 ise 200 tork üretiyor
özellik olarak hıghline ile comfortline arasında 5 tane fark var ki corollayla comfort extra ile karşılaştırırsam 2 tane fark var elektrikli yan aynalar ve otomatik klima çok sorun olduğunu düşünmüyorum hele ki torktaki yaklaşık 50 fark motor performansı içiğn cidden çok fark yatarır diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 15, 2012, 17:43:37 »
Citroen C4 dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2012, 17:45:47 »
Corolla dan olan şikayetleri tekrar yaşamamak icin jetta uygundur.
Ancak çok sıra bekleniyorlar :(
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2012, 17:56:49 »
Corolla dan olan şikayetleri tekrar yaşamamak icin jetta uygundur.
Ancak çok sıra bekleniyorlar :(

jetta ankettede daha başı olmasına rağmen açık ara önde gidecek gibi duruyor zaten :D ortalama bi 3 4 ay bekletiyorlarmış artık bekleriz napak zaten daha arabayı falanda elden çıkarıcaz onun derdi var kaça gider ki acaba onuda bilmiyorum  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2012, 18:04:10 »
1.2 tsi jetta alan hayatının hatasını yapar. teknik verilere aldanmayın sakın. yokuşta ve ara hızlanmalarda corolla'yı mumla ararsınız. ayrıca jetta'nın malzeme kalitesi golf gibi değil, iki aracı da aynı anda incelerseniz farkı görebilirsiniz. tsi motorlu jetta alacaksanız mutlaka 1.4 lt 122 hp olanı tercih etmenizi öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 15, 2012, 18:30:28 »
jettalar meksika üretimi golfle bariz farklar var aralarında
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 15, 2012, 18:57:41 »
Golf Jettadan çok daha kaliteli bir araç. Fakat jettanında tasarımı çok güzeL. Hem golf Highline mış. Donanımda çok iyi. Bence golf.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 15, 2012, 19:00:52 »
jettanın meksikada yapılıyor olmasının bi sorun olduğunu düşünmüyorum acıkcası çünkü herşeyi yine aynı mühendisler tasarlıyor planlıyor örnek için 2011 corollam japon yapımı 2005 corollam ise güney afrika yapımıydı ve ben 2005ten memnundum 2011den değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 15, 2012, 19:01:58 »
jettanın meksikada yapılıyor olmasının bir sorun olduğunu düşünmüyorum acıkcası çünkü herşeyi yine aynı mühendisler tasarlıyor planlıyor örnek için 2011 corollam japon yapımı 2005 corollam ise güney afrika yapımıydı ve ben 2005ten memnundum 2011den değil

VW gidip önce Jettayı sonra Golfü incelediğinde aradaki kalite farkını göreceksin.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 15, 2012, 19:04:50 »
Jetta ile Golf ü kesinlikle bir tutmayın malzeme kalitesi olarak her türlü golf.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #19 : Nisan 15, 2012, 19:04:50 »
focusa hiç bulaşmayın bence.Arkadaşımda'da style donanım focus var iç plastiği çok vasat ayrıca araç yokuşlarda harbi harbi çekmiyor performansı berbat ötesi öncekı aracı 98 xli corollaydı mumla arıyor onun performansını