Gönderen Konu: LPG taktırmak isteyen ve kararsız Corolla sahiplerine benden de bir cesaret.  (Okunma sayısı 2812 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Değerli Corolla sahipleri ve tüm üyeler, aranızda LPG dönüşümü yaptırmak isteyip de halen kararsız olanlar varsa ben bugüne kadar neden beklediğim konusunda çok pişman oldum. Çünkü 2011 Corolla Comfort Extra aracıma BRC MY11 kiti taktırdım. Üç gün oldu epey deneme fırsatım oldu ve çok memnunum. Umarım bu memnuniyetim uzun süre devam eder. 47 lt.lik simit tank taktırdım. toplam maliyeti 1550 TL oldu. İşim nedeniyle bulunduğum şehirde taktırdım. Takdırdığım bayi Güneydoğu birincisi Turgay Oto. kitin tüm üniteleri kapak altında kaldı. Gürünen sadece silindir biçiminde 10 cm uzunluğunda bir parçası. Başka da görünen bir parçası yok. Göstergesini çok şık bir yere montaj ettiler. Far yıkama düymelerinin olduğu bölümde bir boşluk var oraya koydular. Foto eklemeyi beceremedim yoksa fotolarını koyacaktım. 1000 km kontrolüne kadar yakıt konusunda değişimler gösterebilir dediler. Ama şu anda yaklaşık olarak şehir içinde %40'a varan tasarruf sağladım. Şehir dışı için şöyle bir ölçü verebilirim komşu ile gittim yaklaşık olarak gidiş geliş 210 km. giderken fulledik döndüğümüzde tekrar fulledik 38 TL lik LPG aldık. Aynı yolu benzinliyken 70 TL civarında gidip geliyorduk. Gayet iyi bir değer bence. En çok yaz tatilindeki tasarruf durumunu merak ediyorum. Çünkü ben tatilde yaklaşık 2500-3000 TL arası yakıt harcıyordum. Tahminime göre aynı şekilde gezersek 1500-1750 civarında durumu kurtarıcaz gibi. Ben de iki yaz tatilinde LPG dönüşümünü amorti edicem demektir. Taktırmayı düşünen toyotacılara bir nebze fikir vermek istedim.

- Aracın çekişinde, performansında hiç bir değişim olmadı,
- Titreme, kafa atma vb. durumlar yaşamadım,
- Yol bilgisayarıının yakıt ile ilgili bazı bilgileri iptal,
- İlk çalıştırdığımdan itibaren yaklaşık 400 m sonra tüpe geçti, aynı günkü diğer çalıştırmalarımda daha erken tüpe geçti,
- Tank 47 lt. fakat 40 lt'den fazla aldıramadık,
- Gösterge rakamsal değil 5 adet ışığı olan yuvarlak oto teyip açma kapama düğmesinin yuvarlak kısmının çapı kadar bir gösterge,
- LPG depo kapağı aracın sol arka tamponun altındaki plastik kısma monte edildi gayet güzel oldu,
- Benzinden tüpe geçişlerde hiç hissetmiyorum ve en ufak enjektör sesi vb. ses yok göstergeye bakmasam anlamıyorum bile,
- Aracın içinde o eski sistemlerdeki gibi kesinlikle LPG kokusu yok,
- Simit tank yedek lastiğin yerine çok sağlam bir şekilde monte edildi, bozuk yolda test ettik gürülte vs. yok, ayrıca bagaj kısmında bombe yapmıyor. Toyotalar o konuda şanslı focuslarda 47'likler bombe yapıyormuş yani bagaj tank takılınca eskisi gibi içi düz kalmıyormuş,
- Liste fiyatı 1650 TL+ simit tank farkı 80 TL. diğer tanklardan tercih etseydim kendi işçilik paralarından kesinti yaparak 1500 TL'ye takacaklardı. Simit tercih ettiğim için 1550 TL oldu,
- 12 taksite kadar taksit seçeneği var.
- Sonraki aşamalarım, ilgili birimden projemi onaylatıcam 25 TL, şöförler cemiyetinden dosya 25 TL, muayene 130 TL, tescil işlemleri 30-40 TL, kasko farkı 40-50 TL, 1 ay sürem var.
Bence hiç düşünmeden LPG'ye geçin ve rahat edin. Karar sizin saygılar.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla d4d otomatik 2008
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
gökhan kardeşim hayırlı uğurlu olsun allak lpg tanıkını boşaltmasın :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun benim 1 hafta oldu takılalı aynı kiti taktırdım hemen hemen aynı değerleri görüyorum...Fotoğraf konusuna gelince ben eklemiştim linkte bakabilirisniz...Yaşasın ucuz ulaşım.... :lol: :D :lol:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42474.0

Not: Depoyu fullerken doluma yakın şamandıradan tırrrrrrrrrrrr diye ses geldi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
gökhan kardeşim hayırlı uğurlu olsun allak lpg tanıkını boşaltmasın :))
Teşekkür ederim. Amin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun benim 1 hafta oldu takılalı aynı kiti taktırdım hemen hemen aynı değerleri görüyorum...Fotoğraf konusuna gelince ben eklemiştim linkte bakabilirisniz...Yaşasın ucuz ulaşım.... :lol: :D :lol:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42474.0

Not: Depoyu fullerken doluma yakın şamandıradan tırrrrrrrrrrrr diye ses geldi mi?
Teşekkür ederim. Sizede hayırlı olsun. Tırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr diye ses geliyor.  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
Teşekkür ederim. Sizede hayırlı olsun. Tırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr diye ses geliyor.  :P

Demek ki kronik bi sorun....Yinede olsun ucuz ulaşım için değer...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Aralık ayının sekisziydi sanırım bende 2011 comfort ext. 16100 km de kit mtm taktırdım 1900 tl ye taktılar ve şu an aracım 24000 de 8000 km dir biniyorum ve Allah pişman etmesin çok memnunun ben im yol bilgisayarı çalışıyor defalarca ölçüm yaptım tabi aynı benzinlik ve aynı pompa . yol bilgisayarının ortalama yakıt verisi ile gerçek yakıt arasında nerdeyse fark yok  yol bilgisayraı 9.8 lt/100 derken ben 10 lt/100 yakmış oluyorum bence çok harika.
Allah aşkına 5 lirayı bulmuş benzin bence de lpg den başka çare yok..
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mehmet Kayhan İŞÇİ
Öncelikle Hayırlı Olsun... bir motive edici mesajda benden gelsin istedim, hafta sonu Ankara'dan Manisa'ya gittim 45 lt LPG ile 516 km yol yaptı dönüşünde 39 lt ile 506 km yol yaptı... hesaplaması sizden :D ortalama hız 110 km
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
motive edici bir mesaj da benden
Kayseriden İstanbula 56 lt lpg ile geldim.toplam yol 760 km. ortalama hız 100-110 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
sorun değil o ses güvenlikle ilgilidir.
iyi günlerde kullanın.

Demek ki kronik bir sorun....Yinede olsun ucuz ulaşım için değer...
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Gökhan bey,ilk çalıştırmada motor suyu sıcaklığı 40 dereceye ulaşınca otomatik olarak Lpg'ye geçer.Bu arada ne marka kit taktırdınız?
Kazasız belasız çok güzel günlerde kullanmanız dileği ile hayırlı uğurlu olsun.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Öncelikle Hayırlı Olsun... bir motive edici mesajda benden gelsin istedim, hafta sonu Ankara'dan Manisa'ya gittim 45 lt LPG ile 516 km yol yaptı dönüşünde 39 lt ile 506 km yol yaptı... hesaplaması sizden :D ortalama hız 110 km
Teşekkürler

Gökhan bey,ilk çalıştırmada motor suyu sıcaklığı 40 dereceye ulaşınca otomatik olarak Lpg'ye geçer.Bu arada ne marka kit taktırdınız?
Kazasız belasız çok güzel günlerde kullanmanız dileği ile hayırlı uğurlu olsun.

BRC MY11. iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
 Alıntı yapılan: Abdullah özkan (6896) - Dün, 11:22:10 <blockquote> sorun değil o ses güvenlikle ilgilidir.
iyi günlerde kullanın.

Umarım öyledir, Teşekkürler....:)

</blockquote> 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
aracım corolla verso bendende motive edici bir mesaj gelsin.27 lt lpg ile 383 km yol yaptım.ortalama hız 100-110 km/h

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
benden daha motive edici bir mesaj;
benzin  pompasına yanaşıyorsun doldur diyorsun 2 dakika sonra pompada 250 tl lik bir rakam görüyorsun ve   yandım Allah :asikadam: diye bağıryorsun
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.