Gönderen Konu: Periyodik Bakım Çizelgeleri ve Periyodik Bakım Maliyetleri  (Okunma sayısı 18520 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Merhabalar,

internette gezinirken 2002-2007 arası Yaris, Corolla 1.4 1.6 , Avensis 1.6 1.8 ve 2.0 modelleri için geçerli olan periyodik bakım çizelgesine rastladım ve paylaşayım dedim.. umarım bu model ve yıl aralıklarında araçlara sahip olanlara bakıma girmeden önce bir ön bilgi oluşturması açısından faydalı olur..

Ayrıca kendi aracım olan 2012 Auris 1.33 benzinli için de periyodik bakım çizelgesini aramaktayım eğer yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum..

bu arada Daihatsu firması hem periyodik bakım çizelgesini ve hemde periyodik bakım maliyetlerini tablolar şeklinde, ne güzel, kendi resmi sitesinde veriyor.. http://www.daihatsu.com.tr/periyodik-bakim.html
toyoto'dan da böyle bir açık politika izlemesi beklenmeli bence.. eğer toplu halde birkaç girişimde bulunursak böylelikle hem bazı(!) yetkili servislerdeki hileli uygulamaların önüne geçmiş oluruz hem de arabasını servise götüren kişi daha bilinçli ve içi rahat bir şekilde servise aracını teslim edebilir ve acaba kaç tl fatura kesecekler korkusundan kurtulur, kurtuluruz..

saygılar..

düzeltme: not: resmin üzerine bir kez tıklayınca yazılar okunacak şekilde fotoğraf büyütülüyor..

ayrıca çizelgedeki İ , D , S ve G harflerinin anlamları sol altta belirtilmiş..

2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Periyodik Bakım Çizelgeleri ve Periyodik Bakım Maliyetleri
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2012, 08:08:53 »
Paylaşım için teşekkürler Hasan. Tabi, Daihatsu artık araç satmadığı için bu konuda rahat. Ama diğer markaların bu gibi bilgileri internet ortamında paylaşacaklarını pek sanmıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2012, 18:02:09 »
rica ederim.. yalnız daihatsu'nun araç satmaması bir yana henüz yollarda olan ve garantisi devam eden araçları mevcut.. ve daihatsunun bu açık politikası yeni birşey değil.. bence kesinlikle takdir edilmeli.. ne yazık ki garanti süresi dolmamış araçlar için türkiyedeki yetkisi servislerin tekelini yıkmak zor iş.. yasal olarak hakkımız olmasına rağmen garanti süresi boyunca periyodik bakımları yeterlilik belgesi almış özel servislerde bile yaptıramıyoruz çünkü garantinin bozulup bozulmayacağına yine yetkili servisler karar veriyor.. kimse de mahkemelerle uğraşıp zamanını boşa harcayamayacağı için belli örnekler dışında dava eden de yok.. yetkili servisler eğer hileli veya hatalı uygulamalarından vazgeçseler aslında sorun çözülecek belkide, yetkili servisler gerçekten olması gerektiği gibi kaliteli işçilik çıkarsalar zaten çoğu insanlar yüksek işçilik ücretlerine belki razı bile olacaklar.. ama bizim onlara mecbur olduğumuzu bildikleri için garanti kapsamındaki araç sahiplerine pek hoş de olmayan faturalar çıkartılıyor.. yaşanılan örnekleri hepimiz forumlardan okuyoruz.. tabi burada işini gerektiği gibi yapan yetkili servisleri ayrı bir yere koyarak söylüyorum ve yalnızca toyota değil tüm firmalar için konuşuyorum.. tabi burada yetkili servis ağı tekeline karşı çıkmak zor iş..sivil örgütlenme gerektirir.. her bir yetkili servisin yıllık ciroları o kadar yüksek ki bulunduğu bölgelerde yerel vergi dairelerine bile bağlı değiller.. yine defterdarlığa bağlı fakat özel vergi dairelerine bağlılar.. sermayenin merhametine kendimizi bırakmaktansa daha düşük gelirli özel servislerimize yada  sanayi ustalarımıza kendimizi bırakmayı tercih edelim derim.. saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2012, 20:44:42 »
hyundai yetkili servislerinde genelde panoda yada tv varsa tv de modellerin tavsiye edilen bakım fiyatları yazıyor, sitesinde yok ama serviste mevcut, bakım tabloları zaten birçok markada vardır
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2012, 14:30:54 »
rica ederim.. yalnız daihatsu'nun araç satmaması bir yana henüz yollarda olan ve garantisi devam eden araçları mevcut.. ve daihatsunun bu açık politikası yeni birşey değil.. bence kesinlikle takdir edilmeli.. ne yazık ki garanti süresi dolmamış araçlar için türkiyedeki yetkisi servislerin tekelini yıkmak zor iş.. yasal olarak hakkımız olmasına rağmen garanti süresi boyunca periyodik bakımları yeterlilik belgesi almış özel servislerde bile yaptıramıyoruz çünkü garantinin bozulup bozulmayacağına yine yetkili servisler karar veriyor.. kimse de mahkemelerle uğraşıp zamanını boşa harcayamayacağı için belli örnekler dışında dava eden de yok.. yetkili servisler eğer hileli veya hatalı uygulamalarından vazgeçseler aslında sorun çözülecek belkide, yetkili servisler gerçekten olması gerektiği gibi kaliteli işçilik çıkarsalar zaten çoğu insanlar yüksek işçilik ücretlerine belki razı bile olacaklar.. ama bizim onlara mecbur olduğumuzu bildikleri için garanti kapsamındaki araç sahiplerine pek hoş de olmayan faturalar çıkartılıyor.. yaşanılan örnekleri hepimiz forumlardan okuyoruz.. tabi burada işini gerektiği gibi yapan yetkili servisleri ayrı bir yere koyarak söylüyorum ve yalnızca toyota değil tüm firmalar için konuşuyorum.. tabi burada yetkili servis ağı tekeline karşı çıkmak zor iş..sivil örgütlenme gerektirir.. her bir yetkili servisin yıllık ciroları o kadar yüksek ki bulunduğu bölgelerde yerel vergi dairelerine bile bağlı değiller.. yine defterdarlığa bağlı fakat özel vergi dairelerine bağlılar.. sermayenin merhametine kendimizi bırakmaktansa daha düşük gelirli özel servislerimize yada  sanayi ustalarımıza kendimizi bırakmayı tercih edelim derim.. saygılar

Doğru yoldasın Hasan.Tebrikler!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2012, 15:18:30 »
Arkadaşlara yardımcı olmak adına ben aracımın 1000, 10 bin, 20 bin ve 30 bin km bakımlarına ait detaylı formlarını taradım buraya koyuyorum. Aracım 2011 Auris 1.4 D4D düz vites.

1000 km bakımı

10.000 km bakımı

20.000 km bakımı

30.000 km bakımı

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2012, 22:47:43 »
Serkan Bey, paylaşım için teşekkürler.
Motor yağı hariç olmasına rağmen fiyatlar oldukça tuzlu görünüyor.
Polen filtresi en son 20 TL'ye değiştirttim.
Servis 40 TL fiyat çekmiş.  :(
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2012, 00:39:19 »
Reis te baya kazıkcıymış anlaşılan :)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2012, 06:37:27 »
Servisler böyle arkadaşlar yapacak birşey yok maalesef. Garantinin devam edebilmesi için mecburen katlanıyoruz. Yoksa bende biliyorum dışarıya gidip 15 TL ye filtreleri değiştirtmeyi  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2012, 07:00:51 »
Bu arada Reis'in bir uyanıklığı dikkatimi çekti. Serkan arkadaşımızın şikayetlerini iş emrine hep "Müşteri ifadesine göre..." şeklinde geçirmişler :) Çok uyanıklar, çok  :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 29, 2012, 17:06:16 »
Bende hep tarabya gedizler yetkili servise gidiyorum çokta memnunum. 40bin bakımım geldi dışarıda yaptırcam orjinal filtre ve parçalarla. Defalarca gittim hiç sarf malzemesi fiyatı ödemedim ayrıca müşteri ifadesine görede yazılmadı. Çok hince yazılmış bir ifade bana göre.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2012, 01:09:22 »
Arkadaşlara yardımcı olmak adına ben aracımın 1000, 10 bin, 20 bin ve 30 bin km bakımlarına ait detaylı formlarını taradım buraya koyuyorum. Aracım 2011 Auris 1.4 D4D düz vites.

paylaşım için teşekkürler.. sanki 20000 de kabin filtresi değişimi biraz erken olmuş gibi geldi.. koku mu yapıyodu ki ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 01, 2012, 05:55:04 »
paylaşım için teşekkürler.. sanki 20000 de kabin filtresi değişimi biraz erken olmuş gibi geldi.. koku mu yapıyodu ki ??

Kendi isteğim üzerine değişmedi, muhtemelen her 20 binde bir değişiyordur.