0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yağ yakma 2010 dan sonra var.2007 ler 90 hp 190tork.2010 dan sonra çıkan 90 hp 205 tork 6 ileri dizellerde var yağ yakma.ama servisler turbo değiştirerek çözüyorlar.Baş agrıtıyor yani kısacası.Triptoniklerde ise kullnmadım .Şikayeti olanda var İyi diyende var.Tam otomatik olmadıgı için yarı otomatik şanzumn oldugu için baskı balatası bittiği zaman bayagı masraf açıyormuş.Yokuş larda dur kalklarda çabuk ısınıp baskı balatayı bitiriyor diyenler çoğunlukta.Sİz bilirsiniz.ama 2007 dizellerde yağ yakma sorunu yok.Triptonik şanzıman tercih meselesi..
Mustafa Bey,Tuncay beyin belirttiği gibi yağ eksiltme sorunu 2010 sonrası 6 vitesli d4d lerde yaşanabiliyor. benim aracımda da mevcuttu. servis bu konuda beni üzmedi açıkçası… aracın turbodan kaynaklı yağ eksiltme sorunu olduğu keşfetmeleri sadece 45 dakikalarını aldı ve sipariş verip bir hafta içinde değiştirdiler. bunun ile birlikte her servisin soruna bu kadar pragmatik yaklaşmadıkları ve bazen üzdükleri de gerçek. büyük şehir servislerinin bu konuda daha hassas olduklarını düşünüyorum. kim bilir. belki zorluk çıkartmamaları bu forumu referans vermemden de olabilir mmt konusu ise forumda çokça tartışılmak ile birlikte bence göreceli… açıkçası ben mmt den memnunun çünkü mmt nin ne olduğunu bilerek aracı aldım. forumda bu konuda faydalanacak çok şey bulabilirsiniz. yine de mmt için en sağlıklı yorumların bu şanzumanı uzun süre kullanmış kişilerden geldiği kanısındayım.
Teşekkür ederim Cem Bey.Ben de özellikle mmt kullanıcılarından yorum bekliyorum.10 kullanıcıdan 7'si şikâyetçiyse önemli bir sorun olduğu gerçeği göz ardı edilemeyecektir.Ama 10 kullanıcıdan yalnızca 1'indeveya 2'sinde problem oluşuyorsa problemin kullanıcı kaynaklı olabileceği de düşünülebilir.Bu sebeple konuyla ilgili mmt kullanıcılarının yorumları önemli benim için de.Eşimde corsa easytronic olduğu için bu şanzımanı biliyorum. Fazla performanslı kullanmaya uygun olmadığını da zamanla fark ettim.Oldukça hassas bir şanzıman ve manuel kadar başarılı olmasını beklemiyorum. Ben sakin bir kullanıcı olduğum için çok dert de etmiyorum performansını. Neticede ışıklarda yanımda duran araçtan önce kalkmalıyım gibi fantezilerim yok. Yaş gelmiş 43'e. O yaşları çoktan geçtik.
Mustafa bey, eşinizdeki araçtan bu şanzımanı zaten tanıyorsunuz ve beklentileriniz ışığında MMT'de sizi üzmeyecektir. İstanbul gibi trafiği çok zorlu olan şehirler için bu otomatik şanzıman uygun değildir, fakat yaşadığınız şehirde sorun olacağını sanmıyorum. 6 yılı aşkın süredir hiç bir sorunla karşılaşmadım, debriyaj balata değişimi pahalı olsada bana sağlattığı tasarruf kat kat o masrafı ödemeye yetiyor.Dizel Corolla'ların bazı yıl/serilerinde yağ yakma sorunu ortaya çıkmış ve sorunlu parçaların hemen hemen hepsi garanti kapsamında değiştirilmiştir diye düşünüyorum. Bu sorunun çıktığı yıllarda satılan Diesel araç sayısı ile yağ yakan araç sayısı tamamen farklı gibi duruyor dolayısiyle buna kronik sorun gözüyle bakmamak gerek. Böyle bir sorun ben yaşamadım, demekki benim vakum pompa ve turbomda üretim hatası yokmuş, olsaydı da bunu garanti kapsamında değiştirirdim ve bu beni yine de aracımdan soğutmaya yetmezdi.
İlginiz için teşekkürler Tekin Bey.Triger seti zincirli mi kayışlı mı mmt dizellerde?Ayrıca triger seti kaç km'de değiştiriliyor?
Triger seti zincirli, acayip sesler çıkartmaya başlarsa değiştiriliyor, periyodik değişimi yok.