merhabalar,
en büyük fark motor ve vites grubu ile ilgili. 2009 öncesi 5 vites ve 195 tork, 2009 sonrası 6 vites 205 tork olarak çıktı. 2011 de sadece iç donanım da blue tooth far yıkma TRC(patinaj kontrol), VSC(kayma kontrol) eklendi. benim arabam 2010 model elgance dizel çok memnunum. Triptronik viteste de çok sorun yaşamadım. triptronik in enbüyük masrafı debriyaj baskı balata sı diğer manuellere göre biraz daha pahalı yani 200 tl filan fark var. ama konforuna değer. yaklaşık 120-125.000 km de değişiyor. oldukça ekonomik spor kullanmaz iseniz, ben yeni istanbula gidip döndüm 142 kr yaktı km de. hemde 1400 km lik bu mesafenin 300 km si istanbul trafığı olmak üzere. bizim modellerde 2011 sonuna kadar turbo arızası sonucu yağ eksiltme sorunu oldu ama onuda fabrika çok hasasiyetle üzerinde durarak önce turboyu değiştirdi sonra vakum pompasını değiştirdi sorun çözüldü. sonuç olarak şunu söyleyebilirim, toyota araçları ki amiral gemisi corolla dır, ilk yatırımı yüksek, yedek parçası pahalı(ama araba siz haşarı kullanmaz iseniz parça istemiyor, kolay kolay arızalanmıyor), bakımları fazla olmayan ama 2 elde hiç kaybetmeyen bir araçtır. ben kızıma da yaris aradım çok zor buldum. 1.0 2006 model 18,300 m de buldum. 20.650 tl ye aldım. o da çok ekonomik. toyotayı bu sitede bayağı iyi niyetle eleştiriyorlar ama bu tamamen markadan beklenen algılama ile ilgili olduğunu düşünüyorum. aslında herkes memnun olduğu için 2 el bulunmuyor. pişman olmazsınız. umarım istediğiniz gibi bir araç bulursunuz.