0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çetin bey aslında eksik cok var avensis te ama biz kendimizimi kandırıyoruz gibime geliyor.
tamer bey, ufak tefek eksiklikler var, bana göre olması gerekenler, sizler de kendinizce ekleyin- aynaların uzaktan kumanda ile açılp kapanması- camların uzaktan kumanda ile kapanması- sizin söylediğiniz düğmelerin ışıklı olması- arkada yolcular için klima havalandırma ızgaralarının kol dayama ünitesinin arkasına monte edilmesi- in dash dvd, navigasyon ve geri görüş ünitesinin takılması yukarıda yazdıklarımın çoğu biraz masrafla araca ilave edilebilir....
peki arkadaşlar hiç aklınıza şu geldimi acaba japon mühensileri bu araçaları yaparken uzun vadede sorun çıkarmamamak için mi tasarladılar. nasıl yani derseniz şöyle açıklayayım.bende 2001 opel vectra vardı kapılar kilitlenince camlar otomatik kapanırdı. özellikle kış aylarında fitiller sertleştiğinde camlar kapanırken hani sıkışma koruması varya, bazen bende çok oluyordu. kapıyı kilitliyordum camlar kalkıyordu ve tam kapanacakken fitillerden dolayı sanki sıkışma var gibi algılayıp tekrar aşağı indiriyordu. çok kez sabah aracımın başına geldiğimde camı açık görüyordum. sizce bunu düşünmüş olamazlarmı.
Tamer bey, ne imiş o çok eksikler? Şu ana kadar fark etmediğim eksikler varsa, onlar içinde ya kendimi kandıracak bahaneler bulayım ya da satalım kurtulalım Umut bey;- aynaların uzaktan kumanda ile açılıp kapanması - kışın soğuklarda donma sorunundan dolayı tavsiye edilmiyor- camların uzaktan kumanda ile kapanması - sizinde yazdığınız gibi az bir para ile modülünü takarak çözülebiliyor, fakat ben hala taktırmadım, düşünebilirim.- sizin söylediğiniz düğmelerin ışıklı olmaması - avensisi ilk aldığım zamanlarda düğmelerin yerine alışana kadar tavan lambasını yakmak zorunda kalmıştım, bu düğmelerin ışıksız olması eksik bir özellik. Sanırım düğmelerin ışıklı olanları ile değiştirilmesinden başka bir çözümü yok, böyle bir imkan var mı o da meçhul.- arkada yolcular için klima havalandırma ızgaralarının kol dayama ünitesinin arkasına monte edilmesi- yarın sabah bakacağım kol dayama ünitesinin arkasında havalandırma ızgarası mı varmış?- in dash dvd, navigasyon ve geri görüş ünitesinin takılması - bu özellikler 2005 yılında üretilmiş pek çok araçta yok, çözümü basit.
malesef japon otomobillerinin çoğunda arkada yolculuk yapanlar için kol dayama ünitesinde yer alan havalandırma kanalları mevcut değil. buna sahip olmak için ya land cruiser almak gerek ya da alman/italyan bir otomobil.
Arka yolcular için havalandırma, ön koltukların altından üflüyor ve arabanın iç iklimlendirmesi ve arka yolcular için yeterli, aksesuar ve görüntü olarak eksik, olsa iyi olurdu.
çetin bey satacaksanız bahane bulalım
iklimlendirme konusunda bir sıkıntısı yok zaten fakat yazın klima açıkken arka koltukta seyahat edenler için ayakları donduran koltuk altı üflemesine güzel bir alternatif benim bahsettiğim olay. bence corolla'da da olmalı. büyük bir kusur değil ama zor bir olay da değil onu oraya koymak.
Benim araç 2004 EXE. ELE. ama tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım. Açıklayabilirmisiniz?
ee benim avensiste var . demek sonradan akıllarına gelmiş koymak. corollolarında cam açmalarda ışık yokmuş
Mehmet Can bey sizin araç kaç model kimse de yok sadece sizde var modelini merak ettim yeni kasa mı !!
Tamer bey, ne imiş o çok eksikler? Şu ana kadar fark etmediğim eksikler varsa, onlar içinde ya kendimi kandıracak bahaneler bulayım ya da satalım kurtulalım Umut bey;- aynaların uzaktan kumanda ile açılıp kapanması - kışın soğuklarda donma sorunundan dolayı tavsiye edilmiyor- camların uzaktan kumanda ile kapanması - sizinde yazdığınız gibi az bir para ile modülünü takarak çözülebiliyor, fakat ben hala taktırmadım, düşünebilirim.- sizin söylediğiniz düğmelerin ışıklı olmaması - avensisi ilk aldığım zamanlarda düğmelerin yerine alışana kadar tavan lambasını yakmak zorunda kalmıştım, bu düğmelerin ışıksız olması eksik bir özellik. Sanırım düğmelerin ışıklı olanları ile değiştirilmesinden başka bir çözümü yok, böyle bir imkan var mı o da meçhul.- arkada yolcular için klima havalandırma ızgaralarının kol dayama ünitesinin arkasına monte edilmesi- ön kol dayama ünitesinin arkasında havalandırma ızgarası yok olsa görüntü açısından iyi olurdu, fonksiyon açısından sıkıntı yok ön koltukların altından arka yolculara klima sıcaklığı veriliyor.- in dash dvd, navigasyon ve geri görüş ünitesinin takılması - bu özellikler 2005 yılında üretilmiş pek çok araçta yok, çözümü basit.
1.cogu lux sınıf araclarda kumandadan aynalar kapanıyor donma olayı demışsınız cok sacma mersedes audi vs munu dusunemıyormu bu resmen bir eksiklik.2.camların oto acılıp kapanması modulle cozulebılır demışsınız 60 mılyar para verıp avensıs alıcam sonra modulle ugraş dedıgınız sıstemle sadece kapanıyor acılmıyor..vede kapıyı kılıtleyınce komple kapanıyor yanı aralık bırakma sansınız yok
kapılar kılıtlenınce sonradan cam kapanmaz kumandaya basılı tutmanız lazımsızın eskı aracınıza sonradan cam modulu takmışlar
Cam fitillerimi sıkıntılıydı diyorsun yani Vectrada? Bizim araçlarda da elin sıkışmaz.
aynen cam fitilleri sıkıntılı olduğu için camı kaldırırken sıkıınca sanki el sıkışmış gibi algılayıp camı tekrar aşağı indiriyordu.
Fitil çok sıkıntılı iş