Gönderen Konu: Debriyajdan gelen ses  (Okunma sayısı 2379 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Debriyajdan gelen ses
« : Nisan 13, 2012, 13:06:00 »
Merhaba arkadaşlar bugün farkettim debriyaja basınca yanlız sadece kapı açıkken duyulabiliyor her bastığımda gırc gırc diye ince bir ses geliyor içerden duyulmuyor direk dışardan geliyor ses

daha önce basarken içerden mekanik ufak bi ses geliıdu o üst merkezden kaynaklanıodu yağlanınca geçiyordu nedir bu anlamadım

Toyota Club Türkiye

Debriyajdan gelen ses
« : Nisan 13, 2012, 13:06:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyajdan gelen ses
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2012, 15:48:55 »
Sabahattin Bey aynı sorun benim yaris'te de var forum da bu konu geçmişti hatırlıyorum..Ben kendim yağladım iki hafta sonra yine aynı sorun oldu..
Dün ustama gösterdim pedalın bağlantı noktası yağsız kalmış dedi gres yağı ile yağladı şimdilik ses yok..Ufak bir yağlama işlemi yeterli sesin kesilmesi için...
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2012, 15:56:56 »
o zaman üst merkezden kaynaklı sesle bu ses daha farklı şunu açıkça belirtmek isterimki 2001 corollam vardı makyajlı 190.000 km civarındaydı emin olun iki sene boyunca kullandım yağını benzinciden benzinciye değiştirirdim başka hiç bir bakım yapmazdım buna rağmen hiç bir sorunda yaşamazdım ve yaşamadımda  bu nedir ya ondan sonra diğer bazı konularda sorunsuzluk abidesi olan toyota nasılda sorunlar yumağı oldu dediğimizde millet ayağa kalkıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2012, 16:12:47 »
o zaman üst merkezden kaynaklı sesle bu ses daha farklı şunu açıkça belirtmek isterimki 2001 corollam vardı makyajlı 190.000 km civarındaydı emin olun iki sene boyunca kullandım yağını benzinciden benzinciye değiştirirdim başka hiç bir bakım yapmazdım buna rağmen hiç bir sorunda yaşamazdım ve yaşamadımda  bu nedir ya ondan sonra diğer bazı konularda sorunsuzluk abidesi olan toyota nasılda sorunlar yumağı oldu dediğimizde millet ayağa kalkıyor...

Sabahattin Bey,

Toyota diğer markalara göre en az sorunludur. Bana göre sorunsuzdur. Ben ne sorunlu arabalar gördüm... :) Ufak tefek şeyleri bence sorun ediyorsunuz. Mesela benim efsanenin sibop kapak contasından yağ sızdırıyordu. Contayı değiştirtrim. Çok şükür şimdi gram yağ eksiltmiyor... Bakarsak bağ olur bakmazsak sorun dağ olur ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2012, 16:16:31 »
Sabahattin Bey,

Toyota diğer markalara göre en az sorunludur. Bana göre sorunsuzdur. Ben ne sorunlu arabalar gördüm... :) Ufak tefek şeyleri bence sorun ediyorsunuz. Mesela benim efsanenin sibop kapak contasından yağ sızdırıyordu. Contayı değiştirtrim. Çok şükür şimdi gram yağ eksiltmiyor... Bakarsak bağ olur bakmazsak sorun dağ olur ;)

tamam dediklerinizi anlkıyorum tabiki piyasadaki bi çok markadan daha sorunsuz bir marka ama şunu söylemeye çalışıyorum gittikçe sorunsuz araba olmaktan çıkıyor

dikkat edin her yeni araba bir eskisinden daha çok sorun çıkartır oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2012, 00:52:10 »
Sabahattin bey önceki gün benim verso da başıma geldi.İlk önce iç taraftan pedalı yağladım.Pedalı tam olarak görebilmeniz için orada bir koruma var onu sökmeniz gerekiyor.avensiste de  var muhtemelen .onu sökmeden pedalı tam göremesiniz.Sonra kaputu açtıgınızda sağınıza düşer.Hava filtresinin oldugu tarafta.Debriyaj pedalına biri bastıgı zaman görürsünüz.Piston gibi birşey.ÜStünde plastik körük var.Körügü  geriye doğru ittikten sonra sıvı gres ile biri içerden pedala bassın o şekilde yağlayın.Ses kesiliyor.Önceki corollmdada olmuştu.Ses içerden geliyorsa içeriye kaputun altından geliyorsa orayı sıvı gres veya WD40 ile yağlayın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2012, 01:21:40 »
Sabahattin Bey merhabalar, maalesef aynı ses benim 2005 avensiste de var, ivedik 88 oto sanayii de oto sultan Hasan Usta var tanıdık ona gösterdim, çok emin bir şekilde bağlantı burcu yapıyor dedi ve 50 TL ye evladiyelik halledebileceğini söyledi vaktim olmadığı için sonraya erteledim. Ama 1 ay içinde yaptıracağım. Usta güvenilir bir usta.  Keçiören'deki Avensis ticari taksiler bakıma hep oraya geliyor. İsterseniz telefon numarasını veririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2012, 01:30:56 »
teşekkür ederim tuncay bey dediğiniz gibi içerden gelen ses yağlamayla çözüldü dışardan gelen seste dediğiniz gibi halledilicek demekki teşekkür ederim

Osman bey istanbuldayım o yüzden dediğiniz yere gidemiycem ilginiz için çok teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2012, 23:10:16 »
97 ve 2001 vectra sorunları her iki modelde de aynı sorunlar :
1 - benzin pompaları değişti
2-lpgye dayanamadılar ateşleme bobinleri değişti.
3-97 olannın motor beyni 1 kere 2001 olanan motor beyni 4 defa arızalandı.
4- her ikisininde abs beyni arızalandı.
5- her ikisindede koltuk gıcırdaması bir türlü düzeltilemedi.
6-her ikisininde hararetleri 105 lere ddaynırdı fan müşürleri değişti.
7- her ikisininde termostatı değişti içi yırtılmış.
8-her ikisininde direksiyondan gelen tıkırtı sesi düzeltilemedi.
9-her ikisinde motoru aşırı sıcak çalıştığı için elektrik kabloları gevremişti. ve her 3-5 günde ampüllerin birisi patlardı.
10- 2001 olananın oksijen sensörü ve krank sensörü arızalandı.

2004 vw bora ve 2003 passat

1-her ikisininde boğaz kelebeğini temizlemekten bıktım usandım.
2-her ikiside aşırı benzini içiyordu.
3-her ikisinide oksijen sensörü arızalandı.
4-boranın motor beyni arızalandı.
5-boranın krank sensörü arızlandı.
6-passatın şarj dinamosu 2 kere arızalandı.
6-her ikisininde kapı kolları soyulmaktan bir deri bir kemik kalmıştı ben bu kadar kalitesiz kapı kolu görmedim.
7- boranın ateşleme bobini lpgye dayanamadı değişti.

2007 accent era bir turbo patladı yakarıda yazdıklarımdan daha pahalıya mal oldu

daha aklıma gelmeyenler var

bora 65.000 kmde passat 85.000 kmde vectra 2001 80.000 kmde 97 vectra 115.000 kmde idi.
bu araçlardan sonra avensis bana kış aylarında ufak tefek tıkırtıların geldiği ama 10 aydır arızasız bindiğim bir araç oldu şimdi sorunsuz araba yok az sorunlu araba var oda avensis diyebilirim.

siz sorun yumağı araba görmemişsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2012, 00:04:25 »
Uğur Bey size sonuna kadar katılıyorum. Etrafımda Avrupa otomobile binen arkadaşlarımvar ve o kadar çok sorun yaşıyorlar ki anlatamam. İnan sorun yaşamayı olması gereken birşey olarak görüyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 15, 2012, 00:06:31 »
Sabahattin Bey kusura bakmayın sizin İstanbul'da olduğunuzu gözden kaçırmışım. Yalnız telefonlaşarak ve ustalarımızı telefonda görüştürerek sorununuzu belki çözebiliriz.