Merhaba arkadaşlar. 2001 model terramı sattım 2003 model 1.6 sol aldım ama aracı aldıktan sonra fark ettim direksiyonu yarım sağa çevirince direksiyondan tık diye bir ses geliyor ve bu ses beni araçtan soğuttu.Deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim ses neden olabilir? Teşekkürler.
Ahmet bey, aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.
Forumda bu konu hakkında bir çok konu var arama yaparak bulabilirsiniz.
Direksiyon kilidi ile ilgili olabilir!? Kontak anahtarı rahat girip çevrilebiliyor mu? Stop halinde direksiyonu sağa çevirip kitlenmesini sağlayınız, benzer ses mi geliyor? Pedalların orada bulunan direksiyon mafsalları yeterince yağlı mı? Belki aracın altından direksiyon kutusu hassasiyet ayarı yapılan somun sıkılması gerekir!?
Öncelikle yetkili veya uzman servise acilen danışınız, kontrolünü ertelemeyiniz.
Çıkan ses direksiyon kilitlenme sesinden çok farklı ama mafsal ve dediğiniz vidayı kontrol ettirmedim servise götürmekten korkuyorum direksiyonu komple değiştirmemiz lazım derler diye
Direksiyonu komple değişmeye gereken bir durumunuzun olduğunu hiç zannetmiyorum, mafsallarının yağlanıp alttaki somunun sıkılmasını özel bir servistede yaptırabilirsiniz. Masraflı bir işlem değildir. Alttaki direksiyon somununun gevşekliğine göre yarım veya 1 tur sıktırınız. Başlarda direksiyonunuz eskiye göre sıkı gelecektir, dikkatli olunuz, kısa bir süre sonra kullandıkça normale dönecektir.
Çok teşekkür ederim tekin bey en kısa sürede yaptıracağım dediğinizi umarım işe yarar.
Direksiyonu komple değişmeye gereken bir durumunuzun olduğunu hiç zannetmiyorum, mafsallarının yağlanıp alttaki somunun sıkılmasını özel bir servistede yaptırabilirsiniz. Masraflı bir işlem değildir. Alttaki direksiyon somununun gevşekliğine göre yarım veya 1 tur sıktırınız. Başlarda direksiyonunuz eskiye göre sıkı gelecektir, dikkatli olunuz, kısa bir süre sonra kullandıkça normale dönecektir.
Tekin bey aracı önce sadece japon arabalarına bakan burada iyi bilinen bir ustaya götürdüm. Test etti ve direksiyon burcunun değişmesi gerektiğini söyledi perşembe günü getir yapalım değiştirdikten sonra hallolur dedi. Sonradan yetkili servise gösterdim test etti tık sesini o da duydu açıp bakmamız lazım millerde problem olabilir o da 600 tl civarı tutar dedi ne yapsam kararsız kaldım servisteki ustaya söylediğiniz vidadan bahsettim sıkıllması ve mafsalın yağlanmasının sorunu çözmeyeceğini sorunun direksiyonun gevşekliğinden kaynaklanmadığını söyledi ne yapsam aceba ustaya perşembe günü götürsem değiştirse mi burcu kararsınz kaldım:(
Bence yetkili servis yada başka bir ustaya, para dahi alınmayacak bu işlemi kim yapacaksa önce ona o somunu sıktırmanız, ondan sonra hala o sesi duyarsanız ona göre karar verirsiniz, demek isterim.
Yetkili servisteki ustaya söyledim forumda daha önce bu tür problem yaşayanlar bahsedilen somun bir tur sıkıldıktan sonra sesin kesildiğini söylüyorlar dedim ama usta o somunu sıkmanın bu problemi çözmeyeceğini zira o somunun direksiyonu biraz daha sıkılayacağını sesin ise ordan değil direksiyon simidinin gövde kısmından geldiğini söyledi. Tanıdık bi usta bulup önce dediğiniz somunu sıktırayım o zaman, sonuçta kaybedecek bişeyimiz yok denemiş oluruz.
farklı bir konuya daha yazmıştım bunu aynı ses bendede var toyotronic mithat usta direksiyonun altına eğilip bişeyleri sıktı zamanla ses geçicek dedi bi kaç gün içindeydi sanırım ses geçti kesildi ama yaklaşık 1 ay sonra yeniden başladı
farklı bir konuya daha yazmıştım bunu aynı ses bendede var toyotronic mithat usta direksiyonun altına eğilip birşeyleri sıktı zamanla ses geçicek dedi bir kaç gün içindeydi sanırım ses geçti kesildi ama yaklaşık 1 ay sonra yeniden başladı
Demek ki birazcık daha sıkılması gerekiyormuş
Demek ki birazcık daha sıkılması gerekiyormuş 
Yada sıkmakla olmuyor gene gevşiyor değiştirmek gerekiyoır
Laçka olmuş artık, değiştirmek farz oldu
Laçka olmuş artık, değiştirmek farz oldu
Farz oldu ama fiyatı farziyetini geçiyor
Bende de ayni ses geliyor sıkıntı yok yola devam
Fatih bey siz vidayı sıktırmayı denediniz mi ya da sesin kesilmesi için herhangi başka işlemler yaptırdınız mı?
yok hiç dokunmadım açıkcası ses nereden geliyor diye dinledim o kadar... 1 seneden fazladır duyuyorum sesi daha önceden ya yoktu ya fark etmedim
Çok rahatsız edici seviyede değl o zaman sizdeki. Bendeki baya tiz bir ses zaman bulur bulmaz direksiyon vidasını sıktıracam bakalım.
gösterin sıktırın tabi sıkıntı olmasın ilerde
benım arabada da var o sestem gecen gun ustaya götürdüm amortisörün üstundekı başlıktan geldiğini söylediler onlar değiştiği taktirde kesilecekmiş.