Gönderen Konu: Toyota Auris 1.4 Yol Bilgisayarı Yokmu?  (Okunma sayısı 6064 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Toyota Auris 1.4 Yol Bilgisayarı Yokmu?
« : Nisan 10, 2012, 11:21:26 »
Merhaba Arkadaşlar.Dün itibariyle aranıza katıldım.Artık bende Toyota Auris 1.4 Comfort Extra M/M sahibiyim.İlk izlenimlerim için ayrı bir konu açacağım ama aracı alır almaz dikkatimi çeken birşeyi siz üstadlara sormak istiyorum.

Bu araçta Yol Bilgisayarı yokmu? Yakıt tüketimini gösteren ve belirli bilgiler veren?
Aracı alırken Plazada Fly Audio marka navigasyon+dvd+divx+geri dönüş kamerası falan hepsi bir arada olan paketi taktırdım.

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 10, 2012, 11:21:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris 1.4 Yol Bilgisayarı Yokmu?
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2012, 11:27:17 »
Ceyhun bey aramıza hoş geldiniz keyifli forumlar aracınız hayırlı uğurlu olsun araçta yol bilgisayarı var direksiyon üzerindeki disp tuşuna basarak kalan km. ortalama hız,ortalama yakıt,hava sıcaklığı gibi verileri öğrenebilirsiniz.kazasız belasız sürüşler dilerim
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2012, 11:31:53 »
Çok teşekkür ederim.Allah Razı olsun. :blink:Evet kumandanın üzerinde o tuş var.Ancak basınca gösterge ekranı ön bölümdemi olacak? Yani bilgileri ibrelerin oldugu yerdemi göreceğim onu anlamaıdm.Ben o tuşa basınca herhangi bir değişiklik olmuyor.Yada ben yapamıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2012, 11:35:39 »
evet sağdaki göstergenin ortasındaki dijital  bölümde yazacak her basışınızda bir bölüm ekrana gelecek basılı tutmayın basıp  bırakın disp tuşunu umarım yardımcı olabilmişimdir
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2012, 11:37:47 »
Kesinlikle oldunuz.Çok teşekkür ederim.Bundan sonrada yardımlarınızı esirgemeyin.Araca alışana kadar gerçekten biraz zaman alacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2012, 11:42:43 »
ne mutlu bana Ceyhun bey.her konuda burdaki tüm arkadaşlar ellerinden geldiği kadar yardımcı olacaklardır. tekrar kazasız belasız sürüşler.en kısa zamanda profil bilgilerinizi güncellerseniz ve aracında resimlerini bizlerle paylaşırsanız seviniriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2012, 11:45:58 »
En kısa zamanda buradan paylaşacağım.Resimler ve ilk izlenimlerim ile birlikte.Hafta sonu itibariyle sanırım bunu gerçekleştirmiş olacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2012, 12:36:26 »
Yağız bey.Tekrar ben.Bir şey daha dikkatimi çekti.Bir arkadaşımın toyota corolla 2010 modelinde.ön bölümde yuvarlak 2 adet paneller dışa doğru çıkmış ibrelerin ortasından çıkan dijital göstergeler auriste yok sanırım.???? Bunu çok sevimiştim ve alırken bu detayı sormayı unutmuşum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2012, 17:20:00 »
Yağız bey.Tekrar ben.Bir şey daha dikkatimi çekti.Bir arkadaşımın toyota corolla 2010 modelinde.ön bölümde yuvarlak 2 adet paneller dışa doğru çıkmış ibrelerin ortasından çıkan dijital göstergeler auriste yok sanırım.???? Bunu çok sevimiştim ve alırken bu detayı sormayı unutmuşum :(

Ceyhun bey, ben de geçen ay bir auris aldım. 1.4 d4d comfort extra. Alırken sordum dijital göstergeleri fakat 2012 modellerle birlikte dijital göstergeler üretilmiyormuş, bunun yerine çelik jant eklemişler araca. Sadece aldığım bayiye değil, birçok şehirdeki bayileri arayıp teyit ettim, hepsi aynı beyanda bulundu. Asıl sorunuza gelirsek, araçta yol bilgisayarı gösterge panelinde soldaki düğmeye (devir saatinin içindeki) basarak saatin yanında çıktığını göreceksin. Bir kez basarsan dış sıcaklığı gösteren termometrenin yerinde anlık yakıt tüketiminin, iki kez basarsan ortalamanın vs vs çıktığını göreceksindir. Aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın, Allah kaza bela vermesin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2012, 19:41:53 »

Ceyhun bey, ben de geçen ay bir auris aldım. 1.4 d4d comfort extra. Alırken sordum dijital göstergeleri fakat 2012 modellerle birlikte dijital göstergeler üretilmiyormuş, bunun yerine çelik jant eklemişler araca. Sadece aldığım bayiye değil, birçok şehirdeki bayileri arayıp teyit ettim, hepsi aynı beyanda bulundu. Asıl sorunuza gelirsek, araçta yol bilgisayarı gösterge panelinde soldaki düğmeye (devir saatinin içindeki) basarak saatin yanında çıktığını göreceksin. Bir kez basarsan dış sıcaklığı gösteren termometrenin yerinde anlık yakıt tüketiminin, iki kez basarsan ortalamanın vs vs çıktığını göreceksindir. Aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın, Allah kaza bela vermesin..

+1

Yağız kardeşin dediği optitron göstergeler 2012'den önceki modellerde ve daha güzel. Ben de 2012 auris aldım ve göstergelerin optitron olmadığını görünce canım sıkılmıştı ama buna da alıştım. Eğer aracın fotoğraflarını koyacaksanız ön konsol orta kısmın (teybin üstü) fotoğrafını da koyarmısınız?
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2012, 19:47:55 »
İnanırmısınız yol bilgisayarı denen zımbırtıyı hiç sevmiyorum.Kullandığım bile yok.Lafda bilgisayar anlık yakıt tüketimi falan filan saçma sapan değerler.Kullanışlı da değil.Araç sürerken basıp durmak tehlikeli.Periyodik bakımlarını yaptırıyor,üzmeden kullanıyorum.Aracımla seviyeli bir dostluğumuz var. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2012, 20:02:31 »
Aracımla seviyeli bir dostluğumuz var. :D

:lol: :lol: :lol:
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 11, 2012, 11:22:30 »
Murat bey gerçekten önemli bir detayı atlamışız.Ona çok kafam takıldı ya.Ama yinede alışmaktan başka bir çare yok.Keşke olsaydı ama arabayı farkı gösteriyordu.Bugün arabayla 2.günüm 150 km oldu sanırım kullandıkça dahada sevmye ve alışmaya başladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2012, 11:33:09 »
Arkadaşlar bir soru daha.Şoför koltugu yanındaki cam açma kapama düğmelerinde ışık çok sönük gibi geldi bana.Işıklandırma yok gibi.Yada ben görmedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 11, 2012, 12:23:25 »
Cam açma düğmelerinin hepsi otomatik ve ışıklı. Gündüz çok belli olmayabilir fakat akşam farları açtığınızda belli oluyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 12, 2012, 13:25:45 »
Arkadaşlar bir soru daha.Şoför koltugu yanındaki cam açma kapama düğmelerinde ışık çok sönük gibi geldi bana.Işıklandırma yok gibi.Yada ben görmedim :)

Ceyhun bey aracınız hayırlı uğurlu olsun. Allah ( C.C. ) kaza bela vermesin. Auris çok iyi bir araçtır. İyi seçim yapmışsınız. Sürücü koltuğu yanında cam açma kapama tuşlarında ve diğer tuşlar ile geri kalan 3 kapıda düğmeler ışıklı. Gündüzleyin belli olmuyor ama geceleyin çok net belli. Ben hiçbir sıkıntı yaşamadım bununla ilgili. 2012 modellerde göstergeler analog oldu. Benimki 2011 optitron. Olsun ne farkeder önemli olan aracın iyi olması. Nede olsa Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2012, 08:43:37 »
Ferdi bey merhabalar.Teşekkür ederim hiçbirimize kaza ve bela vermesin inşallah.Araç 250 km buldu bu sabah itibariyle.Gün geçtikçe arabanın oturaklılığı dahada belli oluyor.Uzun yolda sanırım dahada belli olur herşey.????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 19, 2012, 22:01:32 »

Ferdi bey merhabalar.Teşekkür ederim hiçbirimize kaza ve bela vermesin inşallah.Araç 250 km buldu bu sabah itibariyle.Gün geçtikçe arabanın oturaklılığı dahada belli oluyor.Uzun yolda sanırım dahada belli olur herşey.????

Uzun yolda daha keyifli...
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI