Gönderen Konu: plakalarımı aldım  (Okunma sayısı 4893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: plakalarımı aldım
« Yanıtla #20 : Nisan 10, 2012, 01:52:06 »
Normal silikon kullanıp plakayı sökmeye kalktıklarında orjinal boyasını kalıp gibi çıkaranları gördüm. İçim gitsede yapacak pek birşeyleri yok. Dediğim gibi bir taban hazırlar ise sonraki sökümünde yüzeydeki temizliği sadece bir folyoyu sökmek kadar basit olacaktır. :)

2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 10, 2012, 01:52:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 10, 2012, 02:00:05 »
Normal silikon kullanıp plakayı sökmeye kalktıklarında orjinal boyasını kalıp gibi çıkaranları gördüm. İçim gitsede yapacak pek birşeyleri yok. Dediğim gibi bir taban hazırlar ise sonraki sökümünde yüzeydeki temizliği sadece bir folyoyu sökmek kadar basit olacaktır. :)
aman beyaz silikon sakın ha macun gibi o siyah silikon da sorun yok sanki ama eminde değilim benim başıma kötü birşey gelmedi ki ben arabayla sürekli oynarım kesikli fransızın dan tutunda birleşik kalın ına kadar 3 tip app bagajımda duruyor.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 10, 2012, 09:25:50 »
bence 2 tane vidayla işinizi garantileyin..
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 10, 2012, 09:53:30 »
slikon tarifin ve 3m cift taraflı bant aklımda  :D, plakanın da sağlam olması çok güzel olmuş  :alkis: plakamın montaj işini kendim yapacak değilim kaportacı arkadaşıma yaptıracağım ama buradan edindiğim faydalı bilgiler ile arkadaşımın tecrübelerini harmanlayarak güzel, sağlam birşey olsun istiyorum . .
paylaşımın için teşekkür ederim.

Rica ederim .

Silikonu bende siyah kullandılar beyazın veya şeffafın bir zararı var mı bilmiyorum bilginiz olsun .

Peki plakayı sökmek zorunda kalırsanız ne yapacaksınız? :)

Sadece bir öneride bulunsam.Ben denemedim ama sorun çıkarmayacak diye düşünüyorum.

Plaka boyutunda araç rengine yakın veya yapıştıracağınız yere yakın tonda mesela plakanızın boyutları diyelim 8cm x 35 cm ise 7cm x 34cm boyutlarında folyoyu plakayı yapıştıracağınızn yere uygunca yapıştırdıktan sonra plakanızı artık silikonla mı yoksa çift taraflı bantlayıp silikonla mı yapıştıracaksanız daha güzel olmaz mı?

En azından plakayı sökmek zorunda kaldığınızda veya aracı sattığınızı düşünürsek aracı alan kişi plaka değişimi yapacak olursa en azından sökümünde boyayı da kaldırmamış olur. :)

Emre demokraside çağre tükenmez plakanın arka tarafına misanayı geçiriyorsun bir sağa bir sola aşağıya bastırarak çekiyorsun aradaki çift taraflı bant ve silikonu kesiyorsun . Bide bu işleme başlamadan önce plakayı fönle ısıtırsan tereyağından kıl çeker gibi sökersin plakayı . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • volswagen bora
« Yanıtla #24 : Nisan 10, 2012, 15:36:03 »
Peki plakayı sökmek zorunda kalırsanız ne yapacaksınız? :)
En azından plakayı sökmek zorunda kaldığınızda veya aracı sattığınızı düşünürsek aracı alan kişi plaka değişimi yapacak olursa en azından sökümünde boyayı da kaldırmamış olur. :)

plakayı sökme gibi bir durumum olmaz, diğer aracı aldık alalı plakasını sökmedim, aracı sattığımda ki yaz sonuna doğru bi terslik olmazsa satıp gli'sini almayı planlıyorum işte o zaman alacak arkadaş problem yaşayabilir. böyle birşey olmasını da istemem. sizlerin anlattığı şekilde plakamı monte edeceğim zaman yorumlarınızı dikkate alacağım, hepsi birbirinden değerli, güzel fikirler . . şu an çok uğraşamayacak olduğumdan başka adı varsa bilemiycem ama ben plakalık diyorum, plakalıkla araca monte ettim. nasıl başardılar bilemiyorum ama eski plakalığı söktüm ve bir sürü vida deliği :argh: eski plakalarıda 4'er vidayla delerek tutturmuşlardı. inşallah oralardan bagaja su girmez . .  :D

tekrardan yorumlarıyla katkıda bulunan sizlere teşekkür ederim.

Guğoj

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 11, 2012, 01:11:44 »
Rica ederim .

Silikonu bende siyah kullandılar beyazın veya şeffafın bir zararı var mı bilmiyorum bilginiz olsun .

Emre demokraside çağre tükenmez plakanın arka tarafına misanayı geçiriyorsun bir sağa bir sola aşağıya bastırarak çekiyorsun aradaki çift taraflı bant ve silikonu kesiyorsun . Bide bu işleme başlamadan önce plakayı fönle ısıtırsan tereyağından kıl çeker gibi sökersin plakayı . :)
Mahmut plakayı ayırmak değilde plakayı ayırdıktan sonra zeminin temizlenmesi nasıl olacak? :) Hani ben ona da kolaylık olsun gibisinden söyledim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #26 : Nisan 11, 2012, 08:54:33 »
Mahmut plakayı ayırmak değilde plakayı ayırdıktan sonra zeminin temizlenmesi nasıl olacak? :) Hani ben ona da kolaylık olsun gibisinden söyledim. :)

Ya sende herşeye bir kulp takıyorsun adamı app plakadan soğuttun . :D

Şaka bir yana zaten yine plaka takılacağından temizlemeye gerek yok ama illa temizicem dersen tiner kullanabilirsin tabi biraz dikkatli kullanmakta fayda var çünkü araç boyasına zararlı diye biliyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • volswagen bora
« Yanıtla #27 : Nisan 11, 2012, 15:08:33 »
abiler bir deneyimi paylaşayım, sizlerinde bilgisi muhtemelen vardır; bizim meganin içerideki kapı kolunun olduğu yerde plastik var. plastiğin üst tarafındaki boyanın ( gri renk ) yarısı çıkmıştı, kötü bir görüntüsü vardı bende kaportacıma gösterdim söktü tinerle sildi ve boya anında çıktı haddinden fazla beklesek plastiğide tahriş eder demişti. tiner vb. kalitedeki malzemeleri kullanırken dikkatli olmakta fayda var sanırım  :) tiner alıp kendim silmeyi deneseydim belkide kapının kolu kullanılamaz haldeydi  :D
Guğoj

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 11, 2012, 16:09:38 »

Şaka bir yana zaten yine plaka takılacağından temizlemeye gerek yok ama illa temizicem dersen tiner kullanabilirsin tabi biraz dikkatli kullanmakta fayda var çünkü araç boyasına zararlı diye biliyorum .
ısıtınca direk çıkıyor ama ben temizlerken çizdim azcık 1 cm lik bir çizik plaka dışına taştı hatta
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #29 : Nisan 11, 2012, 21:00:59 »
ısıtınca direk çıkıyor ama ben temizlerken çizdim azcık 1 cm lik bir çizik plaka dışına taştı hatta

3m bantla yapıştırılmış ise biraz zorlayabiliyor .

Siz temizlerkende galiba biraz şansızlık olmuş . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 12, 2012, 00:20:43 »

Ya kare plaka takarsa?  :rofl:

Evet selülozik tiner kullanılırsa fazla kullanıldığında zarar verir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #31 : Nisan 12, 2012, 21:05:43 »
Ya kare plaka takarsa?  :rofl:

Evet selülozik tiner kullanılırsa fazla kullanıldığında zarar verir..

Emre inanırmısın bilmem ama bunu soracağını biliyordum .  ;)

Bağaj kapağını değiştirsin ne deyim . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #32 : Nisan 13, 2012, 20:31:39 »
Buyurun buda yakından bir çekim .

Folyolar 6-7 aydır üzerinde aracımı kendim aldığım basınçlı makine ile yıkarım yıkamacıların kullandığı makine tutulursa zarar veririmi bilmiyorum ama benim 150 barlık makinem herhangi bir zarar vermedi .

İstenirse karbon folyo veya siyah parlak folyo ilede yapılabiliyor bu arada kullanılan folyo 3M marka .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • volswagen bora
« Yanıtla #33 : Nisan 13, 2012, 22:35:34 »
Buyurun buda yakından bir çekim .

sizide uğraştırdım kusura bakmayın. işçilik harika olmuş, resim için ayrıca teşekkür ederim.
Guğoj

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #34 : Nisan 13, 2012, 22:40:23 »
sizide uğraştırdım kusura bakmayın. işçilik harika olmuş, resim için ayrıca teşekkür ederim.

Rica ederim her zaman seve seve yardımcı olmaya çalışıyorum .