0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Normal silikon kullanıp plakayı sökmeye kalktıklarında orjinal boyasını kalıp gibi çıkaranları gördüm. İçim gitsede yapacak pek birşeyleri yok. Dediğim gibi bir taban hazırlar ise sonraki sökümünde yüzeydeki temizliği sadece bir folyoyu sökmek kadar basit olacaktır.
slikon tarifin ve 3m cift taraflı bant aklımda , plakanın da sağlam olması çok güzel olmuş plakamın montaj işini kendim yapacak değilim kaportacı arkadaşıma yaptıracağım ama buradan edindiğim faydalı bilgiler ile arkadaşımın tecrübelerini harmanlayarak güzel, sağlam birşey olsun istiyorum . . paylaşımın için teşekkür ederim.
Peki plakayı sökmek zorunda kalırsanız ne yapacaksınız? Sadece bir öneride bulunsam.Ben denemedim ama sorun çıkarmayacak diye düşünüyorum.Plaka boyutunda araç rengine yakın veya yapıştıracağınız yere yakın tonda mesela plakanızın boyutları diyelim 8cm x 35 cm ise 7cm x 34cm boyutlarında folyoyu plakayı yapıştıracağınızn yere uygunca yapıştırdıktan sonra plakanızı artık silikonla mı yoksa çift taraflı bantlayıp silikonla mı yapıştıracaksanız daha güzel olmaz mı? En azından plakayı sökmek zorunda kaldığınızda veya aracı sattığınızı düşünürsek aracı alan kişi plaka değişimi yapacak olursa en azından sökümünde boyayı da kaldırmamış olur.
Peki plakayı sökmek zorunda kalırsanız ne yapacaksınız? En azından plakayı sökmek zorunda kaldığınızda veya aracı sattığınızı düşünürsek aracı alan kişi plaka değişimi yapacak olursa en azından sökümünde boyayı da kaldırmamış olur.
Rica ederim .Silikonu bende siyah kullandılar beyazın veya şeffafın bir zararı var mı bilmiyorum bilginiz olsun .Emre demokraside çağre tükenmez plakanın arka tarafına misanayı geçiriyorsun bir sağa bir sola aşağıya bastırarak çekiyorsun aradaki çift taraflı bant ve silikonu kesiyorsun . Bide bu işleme başlamadan önce plakayı fönle ısıtırsan tereyağından kıl çeker gibi sökersin plakayı .
Mahmut plakayı ayırmak değilde plakayı ayırdıktan sonra zeminin temizlenmesi nasıl olacak? Hani ben ona da kolaylık olsun gibisinden söyledim.
Ya sende herşeye bir kulp takıyorsun adamı app plakadan soğuttun . Şaka bir yana zaten yine plaka takılacağından temizlemeye gerek yok ama illa temizicem dersen tiner kullanabilirsin tabi biraz dikkatli kullanmakta fayda var çünkü araç boyasına zararlı diye biliyorum .
ısıtınca direk çıkıyor ama ben temizlerken çizdim azcık 1 cm lik bir çizik plaka dışına taştı hatta
Ya kare plaka takarsa? Evet selülozik tiner kullanılırsa fazla kullanıldığında zarar verir..
Buyurun buda yakından bir çekim .
sizide uğraştırdım kusura bakmayın. işçilik harika olmuş, resim için ayrıca teşekkür ederim.