0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar bende verso var 1 ay oldu alalı (sıfır almıştım). araçla ilgili şunu farkettim, ben ayağımı gazdan çekip debriyaja bassam bile motor devri bir miktar daha yükselmeye devam ediyor. Özellikle hızlanıp vites değiştiriken gazı kessem bile devir göstergesi aynı ivmeyle bir miktar daha artıyor. (misal deviri 3500 çıkartıp vites değiştireceğim zaman ayağımı gazdan çekmeme rağmen devir göstergesi 3600-3700 devirlerine kadar çıkıp sonra inmeye başlıyor). ben ayağımı gazdan çesem bile benzin akışını hemen kesmiyor gibi. bu normalmidir diğer 110 hp vvti motorlarda da bu durum varmı, yoksa servise uğramalımıyım.
merhaba arkadaşlar, 2005 corolla sol kullanıyorum.Aynı durum bende de var. Bende acaba bu bi sorunmudur yoksa normal bir durummudur diye düşünürken konuya rastladım. ben sadece hızlanmalarda dikkat etmiştim bu duruma, debriyaja basıp gazdan ayağımı çektiğimde sanki gaza yükleniyormuşum gibi oluyor, sanki debriyaja değilde gaz pedalına basar gibi. Bu arada vites değiştirirken devrin düşmemesi için otomatik olarak ayarlanması fikri oldukça mantıklı geldi bana. işten anlayan arkadaşlardan görüşlerini merakla bekliyorum.
140 km hız üzerindeyken acil fren durumlarında benim bulduğum yöntem şu: önce debriyaj ve aynı anda ani gaz (devri aniden 5000 üzerine çıkarınca devir normale nnormal hızda düşüyor) gaz verirken bir küçük vitese geçiş ve normal fren.. Bulduğum en pratik çözüm bu..