Gönderen Konu: Ön tekerleklerden gelen uğultu!...  (Okunma sayısı 2392 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
Ön tekerleklerden gelen uğultu!...
« : Nisan 09, 2012, 01:18:46 »
  Merhaba arkadaşlar.... 2 gün önce aracıma jant lastik aldım... Lastikler 205/45 r16   Jantın Ölçüleri 16x7inch...Taktıktan sonra ön taraftan bir uğultu sesi gelmeye başladı...Fren kaliperleri janta sürtüyor sandım baktım çok fazla boşluk var sürtmesi imkansız...Aks bilyasından şüpheleniyorum...
 Jant ebatlarını büyüttüm diye aracın ön takımını ben bozdum diye düşündüm ama daha 250 km yaptım, hemen bozulma ihtimali varmı?Benim şaşırdığım nokta jant lastikeri değiştirdikten sonra aracın zorlanacagını ve yakıt tuketımının artacagını düşünmüştüm ama hiçbir şekilde araçta hantallaşma olmadı ve yakıt tuketımının 0.2 gibi bir ortalama  değişiklik gördüm.Bu değişiklik zaten gaza basmadan basmaya değişebilecek bir ortalama...Artı olarak araba yüksek hızda gezme yapıyordu ve lastikleri taktıktan sonra araç çok fazla güven vermeye başladı bana direksiyonu bıraksamda düz bir şekilde yola devam ediyor...
 İnşallah bilyalarda sorun yoktur...Ses 60kmyi geçtikten sonra gelmeye başlıyor araç 120kmyı gectıkten sonra sesi duyamıyorum, ya motor sesi cıkan sesi bastırıyor yada ses kesiliyor anlamadım...
 Forumda bu konuyla ilgili araştırma yaptım, fren balata yaylarının gevşemesi veya bilya bozulmasından kaynaklanıyor çoğu sorun...Daha önceden bu sorun vardıda acaba benmı duymuyordum diyede sormuyor diyilim kendime sonuçta yeni taktırdıgım için jantları yolda giderken bir ses dinliyim dedim bu ses çıktı ortaya...Aslında tamda tekerlerden geldiğinede emin değilim...Daha önceki aracımda su motoru bozulmaya başladığında boyle bir ses ortaya çıkmıştı...Başka nereden gelebilir acaba bu ses?

Toyota Club Türkiye

Ön tekerleklerden gelen uğultu!...
« : Nisan 09, 2012, 01:18:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön tekerleklerden gelen uğultu!...
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2012, 02:12:22 »
Bildigim kadariyla performans serisi lastik taktiniz araciniza, performans tipi lastikler biraz sert mizaca sahip olduklarindan ses yapabilir. Ayni sekilde desenleri bile bir lastigin ses yapmasina sebep olabilir, kar lastiklerinin ses yapma nedenlerinden biri de budur.

Dediginiz gibi sesin bilyalardan gelme ihtimali de var, isinin ehli bir rot-balanscida on takim ve bilyalarinizi kontrol ettirmeniz yararli olacaktir.

Yuksek ihtimalle sesin kaynagi bu iki sebepten biridir.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön tekerleklerden gelen uğultu!...
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2012, 02:56:25 »
benim eski arabamdada öyle bir uğultu vardı o zamanlar acemidimde çamurluğu değişmişti aracın davlumbazını iyi takamamışlar onu taktırınca geçmişti bir çamurluk davlumbazınıda kontrol edin derim
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)