Gönderen Konu: LPG DÖNÜŞÜMÜ (BOL FOTOĞRAFLI)  (Okunma sayısı 7917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
LPG DÖNÜŞÜMÜ (BOL FOTOĞRAFLI)
« : Nisan 08, 2012, 11:33:02 »
   En son yaşanan akaryakıt zamları ile beraber, (Hükümetin tabiri ile güncelleme) benzin istasyonunun önünden geçerken aracımın LOW FUEL demesi ve tepemin tasının ani atışı neticesinde, bir anda aracıma LPG taktırmaya karar verdim. 07.04.2012 Tarihi itibariyle, Samsun'dan Çorum'a 168 Km'lik ufak bir seyahat neticesinde , 2011 Corolla 1.6 Düz vites Elegant aracıma ,Çorum Özençler BRC Bayii nin ismine yakışır, özenli çalışması neticesinde, BRC LPG kit takıldı. Değerli dostum Forumdaşımız Mehmet ÖZENÇ bey, ağebeyi Mustafa bey, Evrak işlerimizle ve ofiste benim keratalarla ilgilenen Burhan bey ve hepsi birbirinden maharetli Özençler Otogaz Dönüşüm Sistemlerindeki ustalarımıza buradan tek tek teşekkür ediyorum.

Kendilerini aramam ve kendimi tanıtmam neticesinde ellerindeki iş yoğunluğuna rağmen 14:00'da Sistemi taktırmak üzere  Mehmet Bey ile kavilleştik. Sağolsunlar Burhan bey yoldayken bile merak etmiş olacak ki aynı zamanda da hayırlı yolculuklar dilemek için beni Merzifon yakınlarındayken aradı.(Aranmak güzel şey)

14:30 itibariyle başlanan montaj 20:30 sularında bitti. Mehmet bey aracın yazılımı yüklendikten sonra ayarları için denemeye çıktı. Zaten bizim araçlar LPG dönüşümüne en iyi uyum sağlayan araçlar olduğu için fazla bir problem yaşamadık.

47 lt DORMAKSAN Simit tüp takılan aracıma, ayrıca Mehmet Bey kendi elleriyle motor temizliğide yaptı... :) . Bunun yanında 2012 sonuna kadar geçerli, 500 TL değerinde telefon görüşme kartlarımı da, tarafıma verdiler. Buna en çok ,Samsun'a döndüğüm de eşim Sibel sevindi (Gurbette olmak zor şey)

BRC bizim araçlar için, orjinali aratmayacak bir kablo soket seti geliştirmiş, bunu da burda belirtmeden geçemeyeceğim. Bu sayede elektrik aksamında hiçbir noktadan kesme birçme durumu olmadan gayet temiz bir şekilde elektrik bağlantısı hallediliyor.

Motordan depoya kadar olan bağlantı rekorları ve kabloların yalıtımı konusunu da ,bahsetmeden geçemeyeceğim. Boydan boya yapılan yalıtım benim için önemli bir nüans...
  Yediğimiz leblebiler, içtiğimiz çaylar ,meyvesuları ve 12 Taksit imkanı için çocuklar ve ben ayrıca teşekkür ediyoruz.. :D

İLK İZLENİMLER:

1 . 47 Lt Tank İlk fulleme sonucu 40 Lt LPG dolumu  (%20 Emniyet için)
2 . Samsun'da 2 nci fulleme ile kaba taslak hesapla 110 Km/s ve üzeri kullanım neticesi 24 krş./Km Tüketim.(Benzin de aynı kullanım 35 ya da 40 Krş/Km)
3 . Fulleme esnasında sonlara doğru şamandıradan gelen yüksek tonda takırtı sesi (Zararlımıdır bilmiyorum ama genelde bir çok arabada olduğunu söyledi pompacı arkadaş)
4 . Performans düşüşü beklerken , Performans artışı...(En çok bu Hoşuma gitti),(Oğlum Mert bu dururmu ''Işıklarda gazabasınca arabanın burnu havaya kalktı baba'' şeklinde değerlendiriyor...)
5 . Fulledikten sonra LPG Göstergelerinin sonradan (1 dk kadar) 4 lambasının birden yanması.(Belkide ilk sefer olunca algılayamadı)
6 . Beklenen enjektör sesinin , enjektörün araçlarımızdaki motor konumundan dolayı kabine  gelmemesi.
7 . Sabah ilk çalıştırmada benzinde çalışması ve kendini LPG ye aldığında hissettirmemesi.

Şimdilik bu fotoğraflar zaten bilgi verecektir...Fotoğrafların devamı gelecek... Herkese tavsiye ederim...Keşke 20.000 km beklemeseymişim.

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 08, 2012, 11:33:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2012, 12:31:55 »
Gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş montajı da fotoğraf çekimleri de:) lpg vazgeçilmez oluyor insan ısınınca lpgye..Güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin..Bol tasarruflu günler..
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
hayırlı olsun, güle güle kullanın
araca uygun kablo seti kullanılmış sanırım, kesme biçme yapılmadı demişsiniz ama ortalardaki 2 fotoğrafta kabloya ek yapıldığı görülüyor, bu ne kablosu ve neden ekleme yapılmış acaba?
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2012, 16:10:40 »
Hayırlı olsun Emek abicim, süper bir iş çıkarmışsın :) Allah kaza bela vermesin..
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
hayırlı uğurlu olsun şu zamanda benzinli araca binmek zor zanaat en doğru seçim güle güle kullanın
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2012, 16:34:28 »
BRC iyidir..Hiç sorun çıkartmaz..Hayırlı olsun..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2012, 16:57:14 »
hayırlı uğurlu olsun bende yaptırmayı ciddi ciddi düşünüyorum artık denizlide brc servisleride umarım bu kadar özenli ve ince çalışıyorlardır benim iki sorum olacak birincisi bagajı normal kullanabiliyormuyuz hani üstüne bagajın kendi keçesini koyup üzeride bagaj havuzu koyabilirmiyim ve herhangi bir çıkıntı falan kalıyormu yükselti falan? birde sizden hani direk bir fiyat istememekle biraber yaklaşık ne kadar bir ücrete mal oluyor?

şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
    • Toyota Club Turkey
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Dönüşümü.
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2012, 19:05:51 »
Resimler çok büyük, lütfen thumbnail olarak ekleyin.

İmzanız küfür içermektedir, lütfen düzenleyin.
Bu hesaba gönderilen mail veya özel mesajlar kontrol edilmemektedir! Lütfen diğer yöneticilerimize danışın veya "Mesaj Raporu" gönderin. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2012, 20:42:10 »
hayırlı uğurlu olsun bende yaptırmayı ciddi ciddi düşünüyorum artık denizlide brc servisleride umarım bu kadar özenli ve ince çalışıyorlardır benim iki sorum olacak birincisi bagajı normal kullanabiliyormuyuz hani üstüne bagajın kendi keçesini koyup üzeride bagaj havuzu koyabilirmiyim ve herhangi bir çıkıntı falan kalıyormu yükselti falan? birde sizden hani direk bir fiyat istememekle biraber yaklaşık ne kadar bir ücrete mal oluyor?

şimdiden teşekkürler.

Teşekkürler ... Öncelikle korkmadan LPG taktırın aracınıza , ben de sizin gibi çok tedirgindim bu konuda ama bu tedirginliğim yersizmiş...Bagaj konusuna gelirsek  çok rahat kullanabiliyorum potluk yapmadı herhangi bir sıkıntı yok, zaten bende ilerde bagaj havuzu alırsam diye simit tank tercih ettim....Fiyat zaten heryerde standart ,burdan birşi dersem olmaz ,ufak bir güncelleme yaptı Mehmet bey sağolsun...

BRC iyidir..Hiç sorun çıkartmaz..Hayırlı olsun..

Teşekkürler ;)

hayırlı uğurlu olsun şu zamanda benzinli araca binmek zor zanaat en doğru seçim güle güle kullanın

Eyvallah kardeşim benzinde kalamadım ,öldüm bittim, derbeder oldum ,son zamlardan sonra :D :lol: :D

Hayırlı olsun Emek abicim, süper bir iş çıkarmışsın :) Allah kaza bela vermesin..

Nagihan'cım bu işi kendime görev addettim... :D :lol: :D ... Şaka bir tarafa gerçekten sıcak bakmadığım bu LPG olayı çağ atlamış...

hayırlı olsun, güle güle kullanın
araca uygun kablo seti kullanılmış sanırım, kesme birçme yapılmadı demişsiniz ama ortalardaki 2 fotoğrafta kabloya ek yapıldığı görülüyor, bu ne kablosu ve neden ekleme yapılmış acaba?

Coşkun bey kendi soket setine giden kabloya sigorta çıkışı alınıyor diye hatırlıyorum, hatta kablo burup yapılabilecek bir işi lehim yaptıklarından ötürür dikkat çekmek için çekmiştim o fotoğrafı...Ama ayrıntıları Mehmet beyden alırız tabii ki... ;)

Gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş montajı da fotoğraf çekimleri de:) lpg vazgeçilmez oluyor insan ısınınca lpgye..Güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin..Bol tasarruflu günler..

Teşekkür ederim Şükrü kardeşim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: LPG DÖNÜŞÜMÜ (BOL FOTOĞRAFLI)
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2012, 20:49:38 »
benim aracımda tartarini lpg mevcut, lpg kitine elektrik aküden alınıyor, sigortasıda aküye bağlanan yerde, onun için merak ettim neden ek yapılmış sorayım dedim
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2012, 20:54:58 »
hayırlı uğurlu olsun abi, hem marka hem bayi olarak güzel bir tercih yapmışsın bence...

ayna tuşlarının oradaki kapak da adeta LPG için boş bırakılmış :)
bizim araçta da öyle durmuştu :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2012, 20:58:03 »
tesekkur ederim cevabınız için biliyorum hani fiyatı söylemeniz hoş olmaz o yüzden sizin ödediğinizi değil genel olarak ort ne kadar gibi bi fiyatı var çünkü hiç bi fiyat bilgim yok demek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 09, 2012, 10:29:54 »
Fotoğraflar yeniden boyutlandırılarak thumbnail formatında yüklenmiştir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 09, 2012, 11:09:13 »
Hayırlı olsun abicim. Ben de ısrar ediyorum lpg için ama ikna edemiyorum babamı :D Bu haliyle de öğrencilik zor geçiyo :D

Mert daha da büyümüş göründü gözüme :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 09, 2012, 21:14:31 »
Hayırlı olsun bol tasarruflu km ler dileğiyle
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 09, 2012, 22:07:15 »
tesekkur ederim cevabınız için biliyorum hani fiyatı söylemeniz hoş olmaz o yüzden sizin ödediğinizi değil genel olarak ort ne kadar gibi bir fiyatı var çünkü hiç bir fiyat bilgim yok demek istedim.
ben cevap vereyim : 1500 civarında dolanıyor BRC'nin fiyatları...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 09, 2012, 22:10:27 »
ben cevap vereyim : 1500 civarında dolanıyor BRC'nin fiyatları...

teşekkür ediyorum bilgi verdiğiniz için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2012, 01:35:57 »
Hayırlı olsun abicim. Ben de ısrar ediyorum lpg için ama ikna edemiyorum babamı :D Bu haliyle de öğrencilik zor geçiyo :D

Mert daha da büyümüş göründü gözüme :)

Daha iyileri sizin olsun Muradım denk gelebisek ben babayla konuşurdum aslında.... :D ...Mert boy attı yakında bana yetişecek... :lol: :D

Hayırlı olsun bol tasarruflu km ler dileğiyle

Teşekkür ederim... :D

hayırlı uğurlu olsun abi, hem marka hem bayi olarak güzel bir tercih yapmışsın bence...

ayna tuşlarının oradaki kapak da adeta LPG için boş bırakılmış :)
bizim araçta da öyle durmuştu :)

Teşekkürler kardeşim kusura bakma anca cevap yazabildim malum durumardan dolayı.... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2012, 01:43:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 13, 2012, 02:43:46 »
bende lpg ye gecicem Emek abi ama once hedefimdeki benzinli arabayi almam lazim :) aldigimda tekrar senden fikir isteyecegim memnuniyetin ayni duzeyde mi diye. bu arada fotograflari telefonumdan gorebiliyorum sikinti yok ;)