Gönderen Konu: İki Notebook arasında kaldık  (Okunma sayısı 2859 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: İki Notebook arasında kaldık
« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2012, 13:00:50 »
4 sene toshiba satellite kullandım, 3. sene anakartta çatlak oluştu ve bilgisayarı kullanırken anakart ısınmaması için yanına vantilatör koyuyordum :) yoksa açtıktan 5 dk sonra kapanıyordu. diğer satellite hala çalışıyor fakat bataryası öldü. kablo takmadan kullanılamıyor.
2 yıldır i7 işlemcili hp kullanıyorum bir sorunu yok şimdilik. umarım düzgün bir makine alırsınız ve başınız ağrımaz.
???

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2012, 13:00:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 11, 2012, 16:54:27 »
Abim ramden kıstım aynen ancak çokta sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum zaten genel olarak ReadyBoost özelliğini kullanrak 4Gblık bir USB belleği tamamen adamayı düşünüyorum daimi olarak azda olsa faydası olur proğram oyun vs çalıştıracağım zaman daha hızlı ve kasmadan açar oda ısınma süresini geciktirir gibi... Isınma sorunu benide sinir eden bir durum bakalım ne olacak olmadı bios dan ayarlicam sıcaklık 55derece(yada daha düşük) olunca kapansın diye :)

ısınma sorununu yönetebileceğin SpeedFan diye bir program var. bilgisayarın fan hızını kontrol edebildiğin gibi, hangi sıcaklığa ulaştığında kapanacağına da karar verebiliyorsun.

4 sene toshiba satellite kullandım, 3. sene anakartta çatlak oluştu ve bilgisayarı kullanırken anakart ısınmaması için yanına vantilatör koyuyordum :) yoksa açtıktan 5 dk sonra kapanıyordu. diğer satellite hala çalışıyor fakat bataryası öldü. kablo takmadan kullanılamıyor.
2 yıldır i7 işlemcili hp kullanıyorum bir sorunu yok şimdilik. umarım düzgün bir makine alırsınız ve başınız ağrımaz.

lityum-iyon pille çalışan cihazların pil ömrünü kısaltmadan kullanmanın hatta uzatmanın yollarından biraz bahsedeyim. bilgisayarınız şarj olurken aynı anda sakın adaptörle elektrik alarak kullanmayın. pil ile kullanacaksanız, fişten çekin ve öyle kullanın. elektrikle kullanacağınız zaman bataryanız tam dolu olsun. bataryanızın doluluk oranı %100'den az ise bilgisayarınızı kapatın ya da en kötü olasılıkla uyku moduna geçirin ve tamamen dolmasını bekleyin. bu şekilde kullanarak yeni aldığınız bilgisayarınızın bile pil ömrünü uzatabilirsiniz. eski bilgisayarınızın pili tam dolu iken 5-10 dakikada bitiyor ya da hiç açılmıyor ise bataryanızı tamamen şarj edin. sonra bitene kadar pille kullanın. doldur-boşalt yaparak birkaç seferden sonra pil süresinin uzadığını göreceksiniz. bu mekanizma aynı şekilde cep telefonları için de uygulanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 11, 2012, 17:51:22 »
Arkadaşlar laptoplardaki ekran kartlarının aralarındaki seviye farkı genel özellik farklarına burada bakabilirsiniz

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 12, 2012, 18:40:37 »
ısınma sorununu yönetebileceğin SpeedFan diye bir program var. bilgisayarın fan hızını kontrol edebildiğin gibi, hangi sıcaklığa ulaştığında kapanacağına da karar verebiliyorsun.

lityum-iyon pille çalışan cihazların pil ömrünü kısaltmadan kullanmanın hatta uzatmanın yollarından biraz bahsedeyim. bilgisayarınız şarj olurken aynı anda sakın adaptörle elektrik alarak kullanmayın. pil ile kullanacaksanız, fişten çekin ve öyle kullanın. elektrikle kullanacağınız zaman bataryanız tam dolu olsun. bataryanızın doluluk oranı %100'den az ise bilgisayarınızı kapatın ya da en kötü olasılıkla uyku moduna geçirin ve tamamen dolmasını bekleyin. bu şekilde kullanarak yeni aldığınız bilgisayarınızın bile pil ömrünü uzatabilirsiniz. eski bilgisayarınızın pili tam dolu iken 5-10 dakikada bitiyor ya da hiç açılmıyor ise bataryanızı tamamen şarj edin. sonra bitene kadar pille kullanın. doldur-boşalt yaparak birkaç seferden sonra pil süresinin uzadığını göreceksiniz. bu mekanizma aynı şekilde cep telefonları için de uygulanabilir.
Hangi sıcaklığa ulaştığında kapanması gerektiğini bios ayarlarındanda yapabiliyoruzda fan hızını ati ekran kartlarında ayarlıyabiliyoruz ancak nvidea da böyle birşey varmı bilmiyorum işlemci fanınıda proğramla ayarlicaz artık yada biosdan sıcaklık düşürüldüğü zaman o sıcaklığa ulaşmasın diye fan daha hızlı çalışacaktır :) Ayrıca batarya tavsiyen için teşekkür ederim abim...

Arkadaşlar laptoplardaki ekran kartlarının aralarındaki seviye farkı genel özellik farklarına burada bakabilirsiniz

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
Karşılaştırmayı genelde buradan yapıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 26, 2012, 19:00:20 »
Kardesım bende Toshıbanın L655 1h3 modelini kullanıyorum. Oyun ıcın aldım fan sesı olarak kusursuz ekran kartıda Ati Hd 5650 oyun grafıklerını orta derecede oynuyorum . Tavsıye ederım
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 27, 2012, 20:51:47 »