Gönderen Konu: İki Notebook arasında kaldık  (Okunma sayısı 2858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
İki Notebook arasında kaldık
« : Nisan 07, 2012, 15:33:52 »
Arkadaşıma uygun bir laptop ararken bu ikisi arasında kaldık toshıbaya olan güvenimiz sonsuz ancak bizi kararsız bırakan tek şey ikisi arasındaki ekran kartı farkı...Sizce hangisi daha iyi siz olsanız hangisini tercih ederdiniz.GT520M in iyi bir oyun ekran kartı olmadığını biliyoruz ayrıca bu laptopta çizim yapılacak ve ağır oyunlarda oynancak :)

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/acer-as7750g-2456g75mnkk-as7750g-core-i5-2450m-250ghz-6gb-ddr3-750gb-173-dvdrw-2gb-hd7650m-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=58755#allImages

Bu ikisi aynı zaten;
http://www.sanalmarketim.com/urun/41680521337b6abe0c94dffdb5f4a240/TOSHIBA-Satellite-L755-1P1-Core-i5-2450M-6GB-750GB-GT520M-15.6

http://www.pcdepo.com/toshiba-satellite-l755-1p1-notebook-urun7256.html

Toyota Club Türkiye

İki Notebook arasında kaldık
« : Nisan 07, 2012, 15:33:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: İki Notebook arasında kaldık
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2012, 15:49:16 »
acer sakın almayın. toshiba alıcaksanız da model hakkındaki yorumları okumanızı tavsiye ederim forumlarda. yeni toshiba modellerinin ısınma problemi olduğu söyleniyor.

vatan bilgisayar distribütör garantisi vermiyor bilginiz olsun. bilgisayarda bir problem oluştuğunda kendileri halletmeye çalışıyorlar aynen teknosa'da olduğu gibi. pcdepo'dan ben kendime dell almıştım geçen yaz. şu anda darty'de fiyatı benim aldığım fiyattan yaklaşık 400 lira daha pahalı.

ayrıca linkteki toshiba'nın işlemcisinin ön belleği biraz düşük geldi bana. eğer çizim ya da simülasyon yapılacaksa ram'i ve işlemcisinin ön belleği yüksek bir model seçmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2012, 15:55:49 »
buyrun sizin için bir alternatif sunayım.

http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-n5110-b67p87-notebook-urun6730.html

dell seçenekleri arasında gezerseniz elbet kendinize uygun bir tane bulabilirsiniz. aynı özellikteki toshiba'ya fazla para vermemiş olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2012, 16:11:16 »
Toshiba'yı geçin bence... Çünkü ısınma sorunu var. Benim Kullandığm Toshiba A110-195 Satellite serisi... 5 senedir kullanıyorum. Aşırı ısınıp çuf diye kapanıyor.... :)

Asus mükemmel bence.. .;)

www.akakce.com sitesinden sol taraftan Dizüstü Bilgisayarlar bölümğne tıklayın oradan özelliklerine göre seçin en ucuzunu bulursuuz...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2012, 18:32:09 »

dell seçenekleri arasında gezerseniz elbet kendinize uygun bir tane bulabilirsiniz. aynı özellikteki toshiba'ya fazla para vermemiş olursunuz.

Katılıyorum ben de yeni notebook aldım ilandaki model insprion herhangi bir sıkıntısı yok canavar gibi makine ki vatancomp. dan indirimli almıştım 1300e çanta+mause vs. ile birlikte bu fiyata düşürmüştüm  :dans2:

Kaldı ki Dell'in servislerinin de çok ilgili asla madur etcek bir kurum olmadığı açık ...
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2012, 00:20:55 »
Aman acer den hp den uzak dur......Toshiba mı 3 senedir kullanıyorum tık yok  Samsung larada bir bak istersen çok iyi makinalar.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2012, 00:31:53 »
Arda ASUS al. Keyfine bak. Kendimde K53SJ modeli var. Geçtiğimiz yaz 1290'a Bimeksten almıştım. İ5 yeni nesil işlemcisi, 4Gb Ram 650GB HDD, 1GB GT520M ekran kartı var. İlk açılış yüklü sürücü programlardan ötürü yavaş. Ancak açıldıktan sonra canavar gibi.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2012, 00:37:48 »
Son 7 senedir asus kullanıyorum, al keyfine bak derler ya öyle. Toyota gibi maşallah.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2012, 10:20:56 »
Arabada Toyota neyse Laptopta da Toshiba odur,sessiz ,sorunsuz, dertsiz, taş gibi...
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2012, 10:34:26 »
Arkadaşıma uygun bir laptop ararken bu ikisi arasında kaldık toshıbaya olan güvenimiz sonsuz ancak bizi kararsız bırakan tek şey ikisi arasındaki ekran kartı farkı...Sizce hangisi daha iyi siz olsanız hangisini tercih ederdiniz.GT520M in iyi bir oyun ekran kartı olmadığını biliyoruz ayrıca bu laptopta çizim yapılacak ve ağır oyunlarda oynancak :)

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/acer-as7750g-2456g75mnkk-as7750g-core-i5-2450m-250ghz-6gb-ddr3-750gb-173-dvdrw-2gb-hd7650m-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=58755#allImages

Bu ikisi aynı zaten;
http://www.sanalmarketim.com/urun/41680521337b6abe0c94dffdb5f4a240/TOSHIBA-Satellite-L755-1P1-Core-i5-2450M-6GB-750GB-GT520M-15.6

http://www.pcdepo.com/toshiba-satellite-l755-1p1-notebook-urun7256.html
  yurdumun güzel insanı bir leptop a bu fiyat verilirmi iki markada iyi ama acerin görünümü ğüzel toshibanın da kalitesivar aynı ürün diyorsun bir 15 6 inç digeri 17 3 inc ekran boyutu önemlimi senin için  ben bunlardan daha üstün experi 920 tl aldım artısı da windos 7 hamo basıc değil windos 7 home profosyonel  yazılımı vardı kanpanyaları takip et suan elekro wort da  güzel kanpanya var
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2012, 19:39:50 »

Alternatif güzel bir alternatif abim teşekkür ederim :) ama ekran kartı gt525 1Gb acep oyun performansı nasıl gt520 oyunda hiç iyi değil onu biliyorumda.

Asus mükemmel ama aradığımız bütün özellikleri bir pcde bulamıyoruz bir notebook a bakıyorum herşey tam diyorum özelliğe ayrıntılı bakıyorum ram mhzsi 1066 çıkıyor bu bile bize bazen yetmeyebilir gerek üst düzey oyunlarda gerek grafik yada çizim yaparken diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2012, 19:43:24 »
Arabada Toyota neyse Laptopta da Toshiba odur,sessiz ,sorunsuz, dertsiz, taş gibi...

bende toshiba kullanıyorum, sorunsuz ama bazı kötü yanlarıda var. webcam berbat
acer 2 yıl kullandım 2 kez anakarttan dolayı değişti ama performansı ve özellikleri fiyatına göre iyi
asus ilk laptopum orta karar sayılır
ön göğüsteki fareyi bir türlü bulamadım,
beynimi kemirmeye devam ediyor :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 10, 2012, 19:46:47 »
asıl mesaj yazmak istediğim şeyi atlamışım :D
bence laptopda en önemli şey ekran kartıdır. en iyi laptop en iyi ekran kartı olandır çünkü yapacağınız en zor işlem oyun oynamaktır ve sonuçlar burda belli olur
ön göğüsteki fareyi bir türlü bulamadım,
beynimi kemirmeye devam ediyor :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 10, 2012, 20:03:06 »
asıl mesaj yazmak istediğim şeyi atlamışım :D
bence laptopda en önemli şey ekran kartıdır. en iyi laptop en iyi ekran kartı olandır çünkü yapacağınız en zor işlem oyun oynamaktır ve sonuçlar burda belli olur
Aynen abim ekran kartı ve ram yenilenme hızı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 10, 2012, 20:11:57 »
azıcık  elektronik  şansın  olsun , ne  istersen  onu al  ardacım ;)

Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 10, 2012, 20:13:40 »
Aynen abim ekran kartı ve ram yenilenme hızı :)

o zaman biraz daha bekleyip 2gb'lık ekran kartı olan bir dell alabilirsin. çok zor ama almanya üretimi bir bilgisayar bulursan kaçırma derim. bende dell'den önce özel üretim almanya malı fujitsu-siemens vardı ve son derece sağlamdı. diğer bilgisayarlardan farkı, iç kısmının titanyum kaplama olması ve elektronik radyasyonu dışarıya geçirmemesiydi. ekranında benden kaynaklanan bir sorun oluştu ve serviste vakit kaybetmek istemedim bir de yenileme zamanı gelmişti ondan değiştirdim yoksa halâ sapasağlam hiçbir arıza çıkarmadı bugüne kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 10, 2012, 20:17:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 10, 2012, 20:18:43 »
azıcık  elektronik  şansın  olsun , ne  istersen  onu al  ardacım ;)

Abim amd işlemcili bir masa üstünü 10yıldan fazla oldu halen yaşatıyorum ve fifa 07 yi oynuyabiliyorum :) inşallah şansım böyle devam eder benimde arkadaşın nasıl olur bilmiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 10, 2012, 23:44:17 »
http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-319821-z570-core-i7-2670qm-220ghz-6gb-ddr3-750gb-156-dvdrw-2gb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=58158

Bu notebook u kendime aldım 1800tl ye proğram hediyesi çantası ve mausu ile memnun kalırmıyım acep :)

güzel bilgisayar fakat bilmen gereken bir nokta vardı. ekran kartını 2gb almak için ram'den kısmışsın 6gb'lık almışsın. yeni nesil ekran kartlarında kendi bellekleriyle beraber ana belleğin yarısına kadar ondan yararlanabiliyorlar. yani 2gb'lık ekran kartı oyun sırasında 3gb kadar bellek kullanabiliyorken (6gb ram için) 8gb'lık ana belleğe ve 1gb ekran kartına sahip bilgisayarda ekran kartı 4gb kadar bellek kullanabiliyor. hayırlısı olsun umarım ısınma sorunu olmaz. ısınmasa dahi yazın oda sıcaklığı 25 derecenin üstündeyken harici bir usb çıkışlı fan kullanmanı öneririm. bilgisayarların belirli bir çalışma sıcaklık aralığı, hatta rakım aralığı bile var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 11, 2012, 12:49:29 »
güzel bilgisayar fakat bilmen gereken bir nokta vardı. ekran kartını 2gb almak için ram'den kısmışsın 6gb'lık almışsın. yeni nesil ekran kartlarında kendi bellekleriyle beraber ana belleğin yarısına kadar ondan yararlanabiliyorlar. yani 2gb'lık ekran kartı oyun sırasında 3gb kadar bellek kullanabiliyorken (6gb ram için) 8gb'lık ana belleğe ve 1gb ekran kartına sahip bilgisayarda ekran kartı 4gb kadar bellek kullanabiliyor. hayırlısı olsun umarım ısınma sorunu olmaz. ısınmasa dahi yazın oda sıcaklığı 25 derecenin üstündeyken harici bir usb çıkışlı fan kullanmanı öneririm. bilgisayarların belirli bir çalışma sıcaklık aralığı, hatta rakım aralığı bile var.

Abim ramden kıstım aynen ancak çokta sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum zaten genel olarak ReadyBoost özelliğini kullanrak 4Gblık bir USB belleği tamamen adamayı düşünüyorum daimi olarak azda olsa faydası olur proğram oyun vs çalıştıracağım zaman daha hızlı ve kasmadan açar oda ısınma süresini geciktirir gibi... Isınma sorunu benide sinir eden bir durum bakalım ne olacak olmadı bios dan ayarlicam sıcaklık 55derece(yada daha düşük) olunca kapansın diye :)