Gönderen Konu: 2011 corolla comfort extra aracıma lpg taktırdım  (Okunma sayısı 4349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
2011 corolla comfort extra aracıma lpg taktırdım
« : Nisan 06, 2012, 18:27:36 »
aylardır kararsız kaldığım ve sıcak bakmadığım lpgyi aracıma taktırdım 3gün oldu bütün işlemleride bitti.6ay gibi araştırdım ve oldukça kararsızdım.formdaki arkadaşlarında önerdiği mocan otogaza brc marka taktırdım 3 gündür kullanıyorum benzinlemi gazlamı gidiyor  hiç birşey farketmedim simit tank brcnin kendi ürettiği tank my11 kiti takıldı . daha önce kullanırken benzin fazla gidiyor diye sıkıntılı kullanıyordum şimdi çok rahat kullanıyorum.dolum yerini aracın altına eksozun bir karış yanına gizliyorlar motor kısmında gözüken ceviz büyüklüğünde bir silindir oda hiç göze batmıyor enjektörler kapağın altında kalıyor.lpg takılırken  içim sıkıntılıydı ama şimdi neden daha önce taktırmadım diye hayıflanıyorum üstelik çok titiz bir insanım kılı kırk yararım.taktırmayı düşünenlere bir fikir vermek istedim.sorularınızı veya görüşlerinizi beklerim.

Toyota Club Türkiye

2011 corolla comfort extra aracıma lpg taktırdım
« : Nisan 06, 2012, 18:27:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla comfort extra aracıma lpg taktırdım
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2012, 18:31:23 »
hayirli ugurlu olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2012, 22:02:45 »
en az sizin kadar titiz biri olarak bende çok araştırdım tartarini ve brc arasında çoooooook düşündüm
sonunda brc de karar kıldım usta konusunuda hallettim ve bu salı taktırdım henüz ruhsata işletmedim onuda en yakın zamanda halledip tüm işleri bitereceğim
henüz kullanamadım aracımı  :( hafta sonu göreceğim aracım nasıl,performansı ,tüketimi ,arıza durumunu herşeyi paylaşacağım isteyene bildireceğim
en azından biz çooook düşündük diğer arkadaşlar bu tecrübeden faydalansınlar

bir şey deyim mi BRC çok mu reklam yapıyor yoksa ününü hakkediyormu  göreceğiz.
Ahanda meydan hakkedene hakkettiğini vereceğiz icabında,
aracım 2008 corolla MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2012, 22:10:15 »
aylardır kararsız kaldığım ve sıcak bakmadığım lpgyi aracıma taktırdım 3gün oldu bütün işlemleride bitti.6ay gibi araştırdım ve oldukça kararsızdım.formdaki arkadaşlarında önerdiği mocan otogaza brc marka taktırdım 3 gündür kullanıyorum benzinlemi gazlamı gidiyor  hiç birşey farketmedim simit tank brcnin kendi ürettiği tank my11 kiti takıldı . daha önce kullanırken benzin fazla gidiyor diye sıkıntılı kullanıyordum şimdi çok rahat kullanıyorum.dolum yerini aracın altına eksozun bir karış yanına gizliyorlar motor kısmında gözüken ceviz büyüklüğünde bir silindir oda hiç göze batmıyor enjektörler kapağın altında kalıyor.lpg takılırken  içim sıkıntılıydı ama şimdi neden daha önce taktırmadım diye hayıflanıyorum üstelik çok titiz bir insanım kılı kırk yararım.taktırmayı düşünenlere bir fikir vermek istedim.sorularınızı veya görüşlerinizi beklerim.

Ersin Bey hayırlı uğurlu olsun. İnşallah sorun yaşamazsınız. Benimde aracım comfort extra ve ben de taktırmak ve taktırmamak arasında çok kararsızım. Size bazı sorularım olucak. Motor arıza ışığı yanıyor mu? Rolantide beklerken titreme vs. sorun oluyor mu? Söylediğiniz kit tüm bayilerde var mı?
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2012, 23:32:22 »
Aklın yolu bir.Hayırlı olsun...
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2012, 23:47:20 »

hayırlı olsun.. sıkıntı yaşamazsınız inşallah.. bende de aynı araçtan var.. ve bende lpg konusunda çok kafa yordum.. aracım suan 6500km de.. 10000 bakımı ardından bende aracıma brc my11 kitini taktırmaya karar verdim.. ve faruk beyin forumdaki fotolarından da etkilendim şimdilik ustam o.. benim de bazı sorularım olacak size(Gökhan beyin sorularına ilave olarak).. lpg kitini taktırdığınız servisi önerirmisiniz.. aracına takılan brc my11 kitine yüksek devirde (4000 devir gibi) %70 gaz %30 benzin göndermesi üzerine uygun yazılım atıldı mı?.. aracınızın cruze range bölümünde yazan km aracla aralıksız gidildikten sonra yol bilgisayarı gidilecek km yi 0 gösterip uyarı veriyor mu (tabi bu arada arac lpg ile gidiyor ve aslında benzin var) bu durum oluşuyorsa bir sıkıntı yaratırmı yoksa aracı stop edip tekrar çalıştırıp yol bilgisayarının sanki yakıt almışız gibi depodaki benzini tekrar hesaplama yaptırtmak mı gerek? bu işlem her aracı çalıştırdığımızda tekrar edeceğine göre yol bilgisayarı bu adam ne kadar çok benzin istasyonuna gidyor deyip kafayı yermi? :D :D
son soru gereksiz oldu ama  :D :D :alkis:
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Nisan 07, 2012, 00:16:55 »
Ben hala kararsızım..
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 07, 2012, 00:37:40 »
2011 comfort extra otm. vites auris aracım var.aracı alalı 15 ay oldu 19.000 km yaptım.ortalama 40 krş desek 8.000 bin liralık benzin tüketmiş.aracı 100.000 km kullansak 40.000 tl para yapıyor.aracın fiyatını geçiyor.38.500 liraya almıştım. aracın vergisiz değeri 22 bin liraydı.40 bin liralık mazotunda 25 bin belki daha fazlası vergi.5 yılda 100.000 km yapılsa yaklaşık 40 bin lira gibi bir vergi ödüyoruz devlete senede 8 bin lira.orta halli bi işletme bu kadar vergi vermiyordur.Türkiye'de hususi otomobile binmek hakikaten lüksmüş.bunun içinde kasko,mtv,trafik sigortası hariç. bazen diyorum ki al 15 bin liralık küçük bi dizel ne vergisi dokunur ne kaskosu olur ne bu kadar yakıt tüketir, eşek niyetine bin gitsin.benzin fiyatları böyle artmaya devam ederse kapitalist düzene boyun eğip lpg takacağız galiba.1.5 yıldır direniyoruz hadi hayırlısı bakalım.lpg niye mantığıma yatmıyor tıkır tıkır çalışan bi arabanın sağını solunu deldirip de sıkıntı yaşamak, allah korusun tabi de kaza anında istenmeyen kötü olayların yaşanabilme riskinin artması gibi sebepler beni lpg'den soğutuyor.ne diyelim taktıran arkadaşların ağız tadıyla binmesi dileğiyle...
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2012, 17:00:34 »
arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim. gokhan bey motor arıza ışığı yanmadı .olma ihtimali düşükmüş olursada ayar yapılarak düzelir dediler tireme yok inanın gazlamı kullanıyorum benzinlemi hiç anlaşılmıyor.tek delinen yer plastık manifolt delinse ne olur delinmese tokyoda taksilere lpg zorunluymuş japonlar motora zararlı olan herhangi birşeye onay verirmi honda brc ile anlaşma yapmış burda önemli olan iyi bir marka ve ustası bütün taksilerde lpg var hangi taksicinin motoru bozulmuş ben duymadım ayrıca ev almıyoruz arabamızı er geç satıyoruz önemli olan kazası belasız sağlıkla binebilmek neden benzine iki kat verelim .bir arkadaş yolbilgisayarındaki tüketimi sormuş gaza geçtiğinde (en keyifli kısmı)gaz tüketiminni gösteriyor dediler. zaten o benzinli iken önemliydi şimdi gaz ışklarından kaçtanesi sönüyor ona bakıyorum .güvenliğinden şüphem yok elin yabancısı asla taktırmazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2012, 17:10:41 »
söylediğim kit brc nin kiti tüm 2a yetkili bayilerinde vardır  diye biliyorum başka markalarda var çoğu iyi, tercih sizin ankara batıkent ostimde mavi denizler ivedikte mocan araştırmalarımda ikisininde iyi olduğunu gördüm mocanın en sorunsuz bayi ödülü ve 3.lüğüvar forumdan dursun kelkit arkadaşta mocanı tavsiye etmiş bende tercıhimi bu şekilde kullandım yoksa hiç birini tanımıyordum sabah 8.30 gittim 3.00gibi bitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2012, 19:33:20 »
ilk yolculuğumu yaptım performansta çok belirgin fark göremedim ,
gayet konforlu bir yolculuk oldu ancak led göstergelerde sıkıntı var sanırım ,simit depoyu fulledim 100 tl ye fullendi ilk 30 km sonra ilk led yaklaşık 70 km de 2. led söndü bakalım kaç km götürecek beni 100 tl size bilgi vereceğim,