0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mahmut kardeşim teşekkür ederim fakat başka bir konuda muallakta kalacak turbo beslemeli yani benim arabamda olmayan bir durum söz konusu çünkü benim aracım 1.6 benzinli öte yandan ben hondalarda da turbo yok diye biliyorum yanılıyomuyum ?? evet servisteki sorumlu da senin dediğini söyledi kısmende olsa.. Performans ayarlarının düşeceğini ve ileride motor için sıkıntı yaratabileceğini söyledi..
Anladım kardeşim bilgilerin ve beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim %10luk bir guc artışı için değmez diye düşünüyorum fakat bunun yanında yakıtta gözler görülür bir düşüş gerçekleşirse olabilir tabii.. tekrardan teşekkür ederim
Herşey ayağınızın altındaki gaz pedalını kullanmanıza bağlı.
Emre yanlış.Bence herşey frene nekadar az bastığınıza bağlı frene nekadar az basIyorsanız araç okadar az yakıyor bu görüşüme katılmayabilirsin saygı duyarım fakat benim görüşüm bu .
bir sn anlamadıgım bisey var şimdi bizdeki hava filtreleri demimetreli diye biliyorum.. yani beyne bildiren bir sistemle karısık bir hava filtresi var.. bunun içinde sıaradan bir hava filtresi takamazsın yüzü astarını gecer.. İstanbulda bir tuning firmasında sordugumda demimetreli performans hava filtresi icin bana 400 liralık bir fiyat cıkardılar ve en dip fiyatı bu neyse.. buda sadece yakıtı arttıracagını soyledilr..
Ben söylediğine de katılıyorum Mahmut. Ama frene basmadan önce gaza basmış olman gerekli. Gazı duruma göre kullandığında viraja veya ışıklara yaklaşırken gaz kestiğinde frene de ihtiyaç duymayabilirsin. Veya fazladan gaza basmadığında frene de basmamış olursun. Yani bence ilk iş gaz pedalı. Serkan evet söylediğin gibi hava akış metre sensörü var. Bunu kullanmadan yapamazsın. Kitini el yapımı bile oluştursan sensörü mutlaka konumlandırmalısın. Mesela kendi aracımda şu anda açık hava filtresi kiti var. Ben yazlık ve kışlık olarak kullanıyorum. Kışın havalar yağışl olduğu için önceki hava filtre kutusunun yerinde durmakta yaz geldiğinde ise filtreyi sis farının arkasına indiriyorum. Yazlık halinden üstten görünüm fotoğrafı vardı bulunca eklerim.Açık hava filtresini gerektiği gibi kullandığında yakıtını artırmaz.Sese aldanıp gaza daha fazla yüklendiğinde araç haliyle daha fazla yaktığı için genelinde bütün herkes "çok yakar, motorun ömrünü kısaltırsın" gibisinden söylerler.Ben yaklaşık 40bin km dir açık hava filtresi kullanıyorum her 5bin km de bir temizliyorum ve her temizlerken boruları kontrol ediyorum ve şu ana kadar daha toza rastlamadım.
Doğru ilk iş gaz pedalı ama burda püf nokta gaza basarak harcadığın enerjiyi frene basarak kaybetmemek bana biri aracıma nasıl az yaktırırm diye sorduğunda vereceğim cevap basit ve nettir bakımları zamanında yaptır ve frene az basmaya çalış .
Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Sen sağdan sola sayıyorsun ben soldan sağa ama sayı aynı.
Ben bu tür şeylere hiç inanmıyorum, çünkü bir kaç kez araştırdım araca orta uzun vadede hiç iyi sonuçlar vermiyor. Yani aracım ömrünü kısaltıyor.