Gönderen Konu: Yakıt tasarrufu yaptıran yazılım hakkında..  (Okunma sayısı 7887 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Yakıt tasarrufu yaptıran yazılım hakkında..
« : Nisan 06, 2012, 16:34:04 »
Arkadaşlar geçenlerde edindiğim bir bilgiye göre honda civic marka aracta yazılımla yakıt tasarrufu yapılabildigini ve bazı araclara uyguladıklarını duydum.. Bununla ilgili servisteki teknik sorumlu arkadaşa soruyu yönelttiğimde böyle birşeyin tehlikeli olduğunu ve sakıncasını anlattı.. Aynı durumu Sakaryadaki fabrikanın üretimdeki mühendisine sorduğumda da imkan olduğunu söyledi kafam karıştı açıkcası bu konuda bilgisi olan varmıdır..
D-4D Corolla Advance M/M

Toyota Club Türkiye

Yakıt tasarrufu yaptıran yazılım hakkında..
« : Nisan 06, 2012, 16:34:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt tasarrufu yaptıran yazılım hakkında..
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2012, 16:45:10 »
Dediğiniz olay chip tuning yaptıranların çoğu performans için yaptırır yakıt tüketimini bu yöntemle azaltmak ise imkansız değildir fakan nekadar tasarruf yaptırabilirler orasını bilemem genelde turbo besleme araçlara yapılıyor .

Mesela bende chip tuning yerine race chip marka box kullanıyorum ben performans artışı için aldım fakat tüketimide daha ölçmedim ama bir miktar azaldı gibi tabi aracımı eskisi gibi kullanıyorum yani performansı yükseldi diye basmıyorum .

Bu arada benim aracım 1.4 dizel .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2012, 16:53:24 »
Mahmut kardeşim teşekkür ederim fakat başka bir konuda muallakta kalacak turbo beslemeli yani benim arabamda olmayan bir durum söz konusu çünkü benim aracım 1.6 benzinli öte yandan ben hondalarda da turbo yok diye biliyorum yanılıyomuyum ?? evet servisteki sorumlu da senin dediğini söyledi kısmende olsa.. Performans ayarlarının düşeceğini ve ileride motor için sıkıntı yaratabileceğini söyledi..
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2012, 17:09:50 »
Mahmut kardeşim teşekkür ederim fakat başka bir konuda muallakta kalacak turbo beslemeli yani benim arabamda olmayan bir durum söz konusu çünkü benim aracım 1.6 benzinli öte yandan ben hondalarda da turbo yok diye biliyorum yanılıyomuyum ?? evet servisteki sorumlu da senin dediğini söyledi kısmende olsa.. Performans ayarlarının düşeceğini ve ileride motor için sıkıntı yaratabileceğini söyledi..
Rica ederim.

Serkan abi genelde turbo beslemeli araçlara yapılmasının sebebi turbo beslemeli araçlarda turbo basıncını arttırarak daha fazla güç elde ediliyor yoksa elektronik kontrol ünitesine sahip tüm araçlara uygulanabilir . Ama atmosferik araçlarda güç artışı maksimum %10 olduğu için verdiğiniz paraya değmiyor .Bu yazdığım güç isteyenler için böyle tasarruf için nekadar tasarruf yaptırabilirler onu bilmiyorum güç için yapılanlarda bile kullanıcılar ve bu işi yapanlar eskisi ile aynı kullanım şartlarında tasarruf olduğunu söylüyorlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2012, 18:17:51 »
Anladım kardeşim bilgilerin ve beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim %10luk bi guc artışı için değmez diye düşünüyorum fakat bunun yanında yakıtta gözler görülür bir düşüş gerçekleşirse olabilir tabii.. tekrardan teşekkür ederim
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2012, 18:24:48 »
Anladım kardeşim bilgilerin ve beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim %10luk bir guc artışı için değmez diye düşünüyorum fakat bunun yanında yakıtta gözler görülür bir düşüş gerçekleşirse olabilir tabii.. tekrardan teşekkür ederim

Rica ederim abi .

Eğer yaptırmak isterseniz mehmet gazihanı bir araştırın isteğe göre yazılım atıyor araca güç isteyene güç ekonomi isteyene ekonomi .

Fakat bence aracınızı elletmeyin daha öncede dediğim gibi atmosferik araçlarda fazla etkisi olmuyor chip tuningi yapanlar bile atmosferik araçlara pek tavsiye etmiyorlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2012, 23:58:59 »
Turbo besleme olmadığı için çok ahım şahım şöyle 15hp gibi bir artış olmaz. Fark olacaktır tabi bu da 7Hp civarında olabilir, belki. Performasa dayalı kullanırsanız normal kullanımda da ömrünü azaltmış olursunuz zaten. Chip tuning+ performans olarak kullanırsanızda biraz daha çabuk yıpranacaktır.
Ama normal kullanım için güncellerseniz yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz.
Diğer bir opsiyon olarak mesela ciddi olarak güzel konumlandırılmış açık hava filtresi. Ekstra olarak ufak da olsa güç sağlayabilir ancak normal kullanımda da yakıt tasarrufu sağlayabilir.

Herşey ayağınızın altındaki gaz pedalını kullanmanıza bağlı. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2012, 09:49:24 »

Herşey ayağınızın altındaki gaz pedalını kullanmanıza bağlı. :)

Emre yanlış.
Bence herşey frene nekadar az bastığınıza bağlı frene nekadar az basIyorsanız araç okadar az yakıyor bu görüşüme katılmayabilirsin saygı duyarım fakat benim görüşüm bu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2012, 18:19:05 »
bi sn anlamadıgım bisey var şimdi bizdeki hava filtreleri demimetreli diye biliyorum.. yani beyne bildiren bir sistemle karısık bir hava filtresi var.. bunun içinde sıaradan bi hava filtresi takamazsın yüzü astarını gecer.. İstanbulda bi tuning firmasında sordugumda demimetreli performans hava filtresi icin bana 400 liralık bi fiyat cıkardılar ve en dip fiyatı bu neyse.. buda sadece yakıtı arttıracagını soyledilr..
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2012, 01:23:10 »
Emre yanlış.
Bence herşey frene nekadar az bastığınıza bağlı frene nekadar az basIyorsanız araç okadar az yakıyor bu görüşüme katılmayabilirsin saygı duyarım fakat benim görüşüm bu .
Ben söylediğine de katılıyorum Mahmut. :)
Ama frene basmadan önce gaza basmış olman gerekli. Gazı duruma göre kullandığında viraja veya ışıklara yaklaşırken gaz kestiğinde frene de ihtiyaç duymayabilirsin. Veya fazladan gaza basmadığında frene de basmamış olursun. Yani bence ilk iş gaz pedalı. :)

bir sn anlamadıgım bisey var şimdi bizdeki hava filtreleri demimetreli diye biliyorum.. yani beyne bildiren bir sistemle karısık bir hava filtresi var.. bunun içinde sıaradan bir hava filtresi takamazsın yüzü astarını gecer.. İstanbulda bir tuning firmasında sordugumda demimetreli performans hava filtresi icin bana 400 liralık bir fiyat cıkardılar ve en dip fiyatı bu neyse.. buda sadece yakıtı arttıracagını soyledilr..
Serkan evet söylediğin gibi hava akış metre sensörü var. Bunu kullanmadan yapamazsın. Kitini el yapımı bile oluştursan sensörü mutlaka konumlandırmalısın. Mesela kendi aracımda şu anda açık hava filtresi kiti var. Ben yazlık ve kışlık olarak kullanıyorum. Kışın havalar yağışl olduğu için önceki hava filtre kutusunun yerinde durmakta yaz geldiğinde ise filtreyi sis farının arkasına indiriyorum. Yazlık halinden üstten görünüm fotoğrafı vardı bulunca eklerim.
Açık hava filtresini gerektiği gibi kullandığında yakıtını artırmaz.Sese aldanıp gaza daha fazla yüklendiğinde araç haliyle daha fazla yaktığı için genelinde bütün herkes "çok yakar, motorun ömrünü kısaltırsın" gibisinden söylerler.
Ben yaklaşık 40bin km dir açık hava filtresi kullanıyorum her 5bin km de bir temizliyorum ve her temizlerken boruları kontrol ediyorum ve şu ana kadar daha toza rastlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2012, 03:27:30 »
bir sn anlamadıgım bisey var şimdi bizdeki hava filtreleri demimetreli diye biliyorum.. yani beyne bildiren bir sistemle karısık bir hava filtresi var.. bunun içinde sıaradan bir hava filtresi takamazsın yüzü astarını gecer.. İstanbulda bir tuning firmasında sordugumda demimetreli performans hava filtresi icin bana 400 liralık bir fiyat cıkardılar ve en dip fiyatı bu neyse.. buda sadece yakıtı arttıracagını soyledilr..

Fotoğraf kendi aracıma ait. Göründüğü üzere borunun üzerinde sensör yuvası mevcut. Bu yazlık hali. Sorun varsa doğru bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

http://c1204.hizliresim.com/w/c/49wlq.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #11 : Nisan 11, 2012, 08:52:07 »
Ben söylediğine de katılıyorum Mahmut. :)
Ama frene basmadan önce gaza basmış olman gerekli. Gazı duruma göre kullandığında viraja veya ışıklara yaklaşırken gaz kestiğinde frene de ihtiyaç duymayabilirsin. Veya fazladan gaza basmadığında frene de basmamış olursun. Yani bence ilk iş gaz pedalı. :)
Serkan evet söylediğin gibi hava akış metre sensörü var. Bunu kullanmadan yapamazsın. Kitini el yapımı bile oluştursan sensörü mutlaka konumlandırmalısın. Mesela kendi aracımda şu anda açık hava filtresi kiti var. Ben yazlık ve kışlık olarak kullanıyorum. Kışın havalar yağışl olduğu için önceki hava filtre kutusunun yerinde durmakta yaz geldiğinde ise filtreyi sis farının arkasına indiriyorum. Yazlık halinden üstten görünüm fotoğrafı vardı bulunca eklerim.
Açık hava filtresini gerektiği gibi kullandığında yakıtını artırmaz.Sese aldanıp gaza daha fazla yüklendiğinde araç haliyle daha fazla yaktığı için genelinde bütün herkes "çok yakar, motorun ömrünü kısaltırsın" gibisinden söylerler.
Ben yaklaşık 40bin km dir açık hava filtresi kullanıyorum her 5bin km de bir temizliyorum ve her temizlerken boruları kontrol ediyorum ve şu ana kadar daha toza rastlamadım.

Doğru ilk iş gaz pedalı ama burda püf nokta gaza basarak harcadığın enerjiyi frene basarak kaybetmemek bana biri aracıma nasıl az yaktırırm diye sorduğunda vereceğim cevap basit ve nettir bakımları zamanında yaptır ve frene az basmaya çalış . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2012, 00:01:17 »
Doğru ilk iş gaz pedalı ama burda püf nokta gaza basarak harcadığın enerjiyi frene basarak kaybetmemek bana biri aracıma nasıl az yaktırırm diye sorduğunda vereceğim cevap basit ve nettir bakımları zamanında yaptır ve frene az basmaya çalış . :)
Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. :) Sen sağdan sola sayıyorsun ben soldan sağa ama sayı aynı. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Nisan 12, 2012, 21:09:21 »
Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. :) Sen sağdan sola sayıyorsun ben soldan sağa ama sayı aynı. :)

Tamam işte sende sağdan sola say :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 12, 2012, 22:36:49 »
Ben bu tür şeylere hiç inanmıyorum, çünkü bi kaç kez araştırdım araca orta uzun vadede hiç iyi sonuçlar vermiyor. Yani aracım ömrünü kısaltıyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 12, 2012, 23:07:36 »
Ben bu tür şeylere hiç inanmıyorum, çünkü bir kaç kez araştırdım araca orta uzun vadede hiç iyi sonuçlar vermiyor. Yani aracım ömrünü kısaltıyor.
Turbo sübap vs zamanlama basınç ayarları vs. hep değişiyor. Katılıyorum. ;)