Anket

Dizel mi? Benzinli mi?

Dizel
Benzinli

Gönderen Konu: 2008 Corolla  (Okunma sayısı 3087 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla D-4D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2008 Corolla
« : Haziran 10, 2008, 15:00:48 »
Arkadaşlar hangisini tercih ettiyiyseniz neden tercih ettiğinizi belirtiniz lütfen
Toyota Corolla D-4D

Toyota Club Türkiye

2008 Corolla
« : Haziran 10, 2008, 15:00:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2008 Corolla
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2008, 15:11:43 »
Bu son dizel zamlarından sonra bence benzinli araç daha avantajlı.benim aklımdan geçen de aslında dizel araç almaktı ama bu zamlardan sonra vazgeçtim.Hem motor performansı hem de servis,yedek parça maliyetlerini göz önüne alırsanız benzinli derim.
2008 Toyota Corolla Comfort.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2008, 17:26:42 »
  Selam.
 Benzinli bence. Uzun dönem giderleri daha az. Özellikle motor gücü olarak daha tatmin edici. Ayrıca özellikle şehir içinde araç kullana biri değilim. Şehirler arası içinde benzinli ile daha fazla keyif alabilirim ve bu durumda dizel aracın avantajıda azalıyor yakıt yönünden. Tabi bu benim fikrim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2008, 13:54:13 »
Benzinli tercihim Konfor, bakım masraflarının  kolaylığı turbo ve yakıt basınç pompası bozulma derdinin olmaması
Benzinli alıp LPG taktımı deyme keyfime :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla D-4D
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2008, 14:35:33 »
tamam arkadaşlar ben sizi anladım siz performans istiyosunuz onun için tabikide benzinli alacaksınız ama ben bu dizel corollayla çok yol gidiyom onun içinde tabikide dizeli tercih ederim umarım sizde beni anlarsınız
Toyota Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2008, 16:58:46 »
dizel derim sonuçta yakıt az bide yakında yeni dizel motor gelecekmiş hp daha fazla ise mükenmel olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2008, 13:55:21 »
genelde ayda 500-700 km yol yapıyorum.25.02.2008 de corolla  elegant düz şanzıman benzinli bir araç aldım ve bu gün itibari ile 2250km yol yapmışım.zaten aracı alıken de servis ve çevremdeki tecrübeli sürücüler uyarmıştı.yılda ortalama 10.000-12.000 km yapıyorsan benzinli araç al diye.eh zaten dizel zamları göz önüne alındığı zaman benzinli ile dizel arasında ne fark kalıyor.benzinli aracın performansı,sürüş rahatlığı,bakımıda bunu benim tercih etmemdeki önemli etkileri oldu.herkese iyi sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2008, 23:13:08 »
dızel tam aıle ıcın.benzın hız ve surat arayanlar ıcın bence. benzın e yapılan motor modifiyesını dızel e yapamıosun.benzın ı de cok yakıosa lpg taktırırım olay bıter:D:
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Temmuz 17, 2008, 00:32:13 »
ben dizel aldım ama benzinli almadıgım için çok çok pişmanım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 17, 2008, 00:45:36 »
Dizel aldım, pişman değilim ayda ortalama 3000 km yol yapıyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İllede Japon olsun
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2008, 01:01:47 »
2008 Corolla Comfortline - Benzinli aracım var size bazı maliyeler sunmak istiyorum;
1) Turbo ünitesi=2500YTL +Kdv + Montaj bedeli
2) 1 adet enjektör = 1250 YTL + Kdv + Montaj bedeli (Kirli yada yabancı madde içeren yakıtta eğer şanşlı iseniz bu rakam geçerli, aksi taktirde, çarpı 4 diye düşünün.)
3) Yakıt pompa üzerindeki m-prop valf arızaları fazladır,
4) Yakıt bittiği zaman elektrikli yakıt pompası da yakıt
le yağlanmadan çalıtığından (kuru kuru) bunu da değiştirmeniz gerekir.

Şimdilik hatırlayabildiklerim bu kadar....Bu arada yukarıda yazdıklarımın hepsi garanti dışında kalan maddelerdir. (Malzemede bir hata olmadığı taktirde tabiki.)

Bir de dizel araç kullanmak tecrübe ister. Benzinli gibi "Engine check" lambası sönsün, bas marşa yapmamanız gerekir.
Yağ emiş süzgecinden, ana yağ galeriye oradan filitre başlığına sonradan da turbo yağ besleme borusunu gibi gibi ...bir müddet rölantide çalıştırmanız gerekir ...aynı şekilde aracın motorunu stop ettirirken de dikkatli olunması lazım. Yani sadece çok yol yapıyorum dizel almam gerekli diye düşünmemenizi rica ederim.

İlle de JAPON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Ağustos 26, 2008, 13:47:56 »
selam, bence dizel cunku senede en az 40000km yol yapiyorum bu durumda dizel daha karli gorunuyor benim icin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 26, 2008, 13:54:31 »
aynı modelin dizeli ile benzinlisi arasında 1.5 litre yakıt farkeder.artı km başına yaklaşık35 ykr fark var.satarkende alırken verdiğiniz farkın yarısını üzerine koyarak satarsınız.bakımlar toyotada çok makul.örneğin ben 10.000 bakıma 140 ytl gibi bir rakam verdim.benzinlide bu rakama yakındır herhalde.kısaca 50bin km üzeri yapacaksanız alınabilir.sonrada satarsınız.şu varki bu durumu yaris için düşünürseniz dizeli benzinliden daha hızlı.bu durumda dizel aldım tabi.:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #13 : Ağustos 26, 2008, 21:40:22 »
Gülü seven dikenine katlanır derler.2008 auris dizel aldım 1500 km. deyim. 2004 civic kullandım 4 yıl.Şimdi ise dizel kullanmanın tadına verıyorum.Yüksek tork ve fazla km. insana zevk veriyor.Ben şimdiye kadar turbo yakan duymadım toyota da.Sonuç ta araba işi zevk işi hangisinden zevk alıyorsan tercih odur, ben dizelimi daha doğrusu toyotamı seviyorum.Herkese iyi sürüşler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #14 : Ağustos 27, 2008, 10:53:52 »
bende 2 hafta once dizel corolla aldım,şimdilik aracımdan memnunum,fakat dizelle benzinli arasında cok büyük bi fark oldugunu dusunmuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 06, 2008, 02:05:43 »
tabi ki benzinli..neden?
dizel araçlar az yakması sebebiyle bir dost gibi görünsede ne kadar büyük maliyetler açtığı ortada,zaten arkadaşlarda yazmış..bir dizel ile benzinlinin en ufak bakımı(10.000km) arasında bile fiyat farkı dikkat çekici...
ben 2 yıldır toyota servisinde çalışıyorum,şuana kadar en çok dizel araçlardan şikayet duymuşumdur.