Gönderen Konu: Avensis sarj dinamosu tamir edildi.  (Okunma sayısı 5239 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis sarj dinamosu tamir edildi.
« Yanıtla #20 : Mart 24, 2013, 23:04:04 »
ikinci önerinizi yol uygunluğundan ve güvenliğinden dolayı henüz yapamadım.

Verdiğiniz ilk öneriyi ise denedim. Stop ettikten sonra bir müddet direksiyon rahat dönüyor evet. Ve aracımın çalışır vaziyetteki dönme hassasiyeti ile aynı.

Dönüş sertligi degişmedi ise bence sorun yok.

Yinede sorun oldugunu düşünüyorsanız elektrik motorunun direksiyona ne kadar destek olacagına karar vermesinde yardımcı olan tork ölçüm sensörleri var onlara bakılabilir.

Ama bence sorunyok gibi.

Önce bi başka Avensis dene derim.

Birde lastik basınçların ne? Ben 34 PSIın altında ikrn sürüşten zevk alamıyorum.

Geneldede 35-36 PSI kullanırım.

Evet araba biraz sert oluyor. Ama ileri sürüş teknikleri okulunda hocam konforlu konforlu kaza yapmaktansa konforsuz konforsuz yolda kalın derdi.

Neden 35-36 PSI derseniz aranın kataloguna bakın 160km ve üstü için 36PSI yazar demekki lastiklerin hakkı bu ama araba firmaları biraz konfor için bunu tavsiye ediyor.

Hatta araba 5 kişi varsa ve bagajda dolu ise 160km nin üzrine çıkılacak ise arkalara 41 PSI basın yazar.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 24, 2013, 23:04:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 24, 2013, 23:52:30 »
Dönüş sertligi degişmedi ise bence sorun yok.

Yinede sorun oldugunu düşünüyorsanız elektrik motorunun direksiyona ne kadar destek olacagına karar vermesinde yardımcı olan tork ölçüm sensörleri var onlara bakılabilir.

Ama bence sorunyok gibi.

Önce bir başka Avensis dene derim.

Birde lastik basınçların ne? Ben 34 PSIın altında ikrn sürüşten zevk alamıyorum.

Geneldede 35-36 PSI kullanırım.

Evet araba biraz sert oluyor. Ama ileri sürüş teknikleri okulunda hocam konforlu konforlu kaza yapmaktansa konforsuz konforsuz yolda kalın derdi.

Neden 35-36 PSI derseniz aranın kataloguna bakın 160km ve üstü için 36PSI yazar demekki lastiklerin hakkı bu ama araba firmaları biraz konfor için bunu tavsiye ediyor.

Hatta araba 5 kişi varsa ve bagajda dolu ise 160km nin üzrine çıkılacak ise arkalara 41 PSI basın yazar.

Belki de bu benim kuruntumdur.

Lastikleri 32 PSI yapıyorum genelde.  Bir dahaki sefer minimum 34 yaparım. Bir de o şekilde kullanayım. Belki dediğin gibi daha iyi olur benim için.