Gönderen Konu: İlginç bir haber  (Okunma sayısı 1187 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
İlginç bir haber
« : Nisan 04, 2012, 22:22:49 »

Borla çalışan araba üretildi, maliyeti 200 tl olan 1 kg bor ile 19 000 km yol yapabiliyor.(1100kg. oto sabit 100 km süratle giderse) Bu demek oluyorki Petrole son. Tam tersine Batılı ülkeler bor işletmeciliğinin kansere yol açtığını idda ederek BOR madenininden soğutma çabası içindeler. Oysa bu mucize maden kanser tedavisinde de kullanılmaktadır. Türkiye kiskacta.
Arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti.
TÜRKİYE, dünyada bor rezervinin yüzde 73`üne sahip Ve Türkiye GELECEĞİN DUBAİSİDİR
ve uluslararasi teroristler Türkiye uyanmadan bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor.
Bu yazıyı paylaşarak en azından bir toplum bilinci oluşmasına yardım edebiliriz

kaynak:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344761315566346&set=a.344761222233022.72366.222718547770624&type=1&theater

Gerçek olup olmadığı tartışılır ilgimi çekti paylaşıyım dedim :)

Toyota Club Türkiye

İlginç bir haber
« : Nisan 04, 2012, 22:22:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: İlginç bir haber
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2012, 00:43:15 »
inşallah gerçektir :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2012, 09:02:49 »
Bu tür haberlerin hepsi uydurma. Bir ara çok moda idi, hatta bor kesmiyordu bu arkadaşları, bir taraflarından element uyduruyorlardı :D O zamanlar Facebook da yoktu, bu tür haberler forward mailler vasıtasıyla ulaşırdı bizlere. Bir gün bu maillerden birine tümüne yanıtla seçeneğini kullanarak (yaklaşık 40 kişi var idi) "... Bey, inanmayın böyle zırva haberlere, değerli zamanınızı bunlar için harcamayın" şeklinde cevap yazdım :) Vay, sen misin böyle yazan :D Özellikle bayanlardan tepki dolu mesajlar aldım, ne vatan hainliğim kaldı, ne de satılmışlığım :) Nedense bu tür haberlere yıldız falına inanır gibi inanma eğilimi var bayanlarda :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2012, 10:10:34 »
Böyle bir teknolojiyi üretebileceğimiz pek sanmıyorum.
Üretebiliyorsak bile eskiden beri, "Siz niye güzel başınızı ağrıtıyorsunuz? Biz size yorulmadan aynı fiyata bunu verelim. Üretmekle, geliştirmekle uğraşmayın" teklifinden ve buna çanak tutanlardan endişe ediyorum.

Devrim: http://www.devrimotomobil.com/main.php?kid=338 Son iki kıtayı mutlaka okuyunuz.
Tayyare Etüd Atölyesi:  Buradaki sıkıntı, Nuri Bey'in siyasi parti kurması sonucu, iktidar partisinden dirsek görmesidir.
 http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=391748
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2012, 10:25:14 »
Bu işin diğer bir boyutu Vedat Hocam. Belirttiğin gibi üretilen teknolojiyi hayata geçirmek de o kadar kolay değil, CE belgesi, EURO normları, ISO sertifikasyonu gibi potansiyel tarife dışı engeller her zaman mevcut.

Beni üzen nokta, bu tür haberlere toplumda hala itibar edenler mevcut. İnsanları komplo teorisyeni haline getiriyorlar. Bir de bu tür asılsız haberlerle insanların şüpheciliğini tavana çıkararak, olası bir gerçek icadın veya yeniliğin toplum nezdindeki itibarını daha baştan sıfırlıyorlar.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2012, 10:32:04 »
istanbul boğazında bulunan uydurma bir elemnt gibi :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2012, 10:36:05 »
Bu işin diğer bir boyutu Vedat Hocam. Belirttiğin gibi üretilen teknolojiyi hayata geçirmek de o kadar kolay değil, CE belgesi, EURO normları, ISO sertifikasyonu gibi potansiyel tarife dışı engeller her zaman mevcut.

Beni üzen nokta, bu tür haberlere toplumda hala itibar edenler mevcut. İnsanları komplo teorisyeni haline getiriyorlar. Bir de bu tür asılsız haberlerle insanların şüpheciliğini tavana çıkararak, olası bir gerçek icadın veya yeniliğin toplum nezdindeki itibarını daha baştan sıfırlıyorlar.
Evet Abi, ha deyince ortaya çıkacak bir durum değil bence. Evet mutlaka petrol harici bir yakıtın kendi kontrolleri dışında ortaya çıkmasını istemeyen bir güruh vardır ama teknoloji üretmek çok uzun bir zaman çizelgesine ihtiyaç duyuyor.

Bir de Erke Dönergeci vardı. Ne oldu bilmiyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.