0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yasin bey bende Samsun dayım.Benim de 1997 XL 1.3 aracım var.Km de 500 krş yakıyordu.bujiydi hava filtresiydi 4,60 krş.a düşürdük.2 gün önce baskı balata değiştim oda az farketti ama halen km de 400krş. yakıyor.( bugun mixer diye tabir edilen zımbırtıyı da değiştiler.)Bu arada her gittiğim tüpçüye 10 ar Tl para ödedim.Hemen hemen tüm tüpçülere gittim.tek yaptıkları şey ayarı kısmak başka birşey yok.bakalım şuan test aşamasındayım ne kadar yakacak araba.10 tl = 3.88 lt lpg = 25 km yapmaya başladı.
Yasin bey bende Samsun dayım.Benim de 1997 XL 1.3 aracım var.Km de 500 krş yakıyordu.bujiydi hava filtresiydi 4,60 krş.a düşürdük.2 gün önce baskı balata değiştim oda az farketti ama halen km de 400krş. yakıyor.( bugun mixer diye tabir edilen zımbırtıyı da değiştiler.)Bu arada her gittiğim tüpçüye 10 ar Tl para ödedim.Hemen hemen tüm tüpçülere gittim.tek yaptıkları şey ayarı kısmak başka birşey yok.bakalım şuan test aşamasındayım ne kadar yakacak araba.baskı balatayı nerde değiştirdiniz Alpay bey...Yani bu arabalar az yakıyo diye aldım ama gerçekten iyi yakıyormuş...Kirazlık tarafında toypar varmış gittinizmi..Birde baskı balata ne kadara maal oldu.10 tl = 3.88 lt lpg = 25 km yapmaya başladı.
LPG'de depo fullenirken doldurulan LPG miktarı dolum yapılan pompanın basıncıyla ilgilidir, bu nedenle benzin gibi düşünmek hatalı sonuçlara götürür. En doğru hesaplama için önce LPG'de araç stop edene kadar kullanın, daha sonra (mesela) 10 litre LPG alın ve kilometre sayacı sıfırlayın, tekrar LPG bitene kadar kullanıp kaç km gittiğinizi tekrar kontrol edin.LPG'yi TL olarak değil, litre olarak alın ve ölçümünüze X-km/Litre yada X-Litre/100km olarak yaparsanız, fiyat farklarından etkilenmemiş olusunuz
Yasin bey Çorumda Mehmet Özenç bey var.. bu işin ustası odur sonuna kadar güvenebilirsiniz.. selamlar