Gönderen Konu: Sol arka tekerden gelen ses+ Yaris yedek parça bulma sıkıntısı  (Okunma sayısı 2102 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ''Küçük şeylerle mutlu olsun herkes''
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 94
  • Model Yılı: '06
Aracımın sol arka tekerinden tuhaf bir ugultu gelir olmuştu ne zamandır. Servise götürüp gösterdiğimde arka teker poryasının değişmesi gerektiğini söylediler. Tarsusta olduğum için yaris parçası bulamadığımdan parçayı adanadan getittirdim. İşçilik dahil 225 tl yi buldu. Asıl konu inşallah bundan sonra fazla bir ihtiyacım olmaz ama uygun fiyata yedek parça alabileceğim önerileriniz var mı?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Aracımın sol arka tekerinden tuhaf bir ugultu gelir olmuştu ne zamandır. Servise götürüp gösterdiğimde arka teker poryasının değişmesi gerektiğini söylediler. Tarsusta olduğum için yaris parçası bulamadığımdan parçayı adanadan getittirdim. İşçilik dahil 225 tl yi buldu. Asıl konu inşallah bundan sonra fazla bir ihtiyacım olmaz ama uygun fiyata yedek parça alabileceğim önerileriniz var mı?

Eger servisin dedigi gibi poryada sorun varsa aracinizin sasesini de olcturmenizi tavsiye ederim bir rot ayari tezgahinda. Bahsettiginiz ses bilyalarinizdan geliyor da olabilir, balans makinasiyla cevirip bir usta dinlerse sorun olup olmadigini soyleyecektir bilyalarinizda. Ayrica bu parcalarin bozulmasina jantinizin egik olmasi sebep olmus olabilir, kontrol ettirmekte yarar var.

Malesef bulundugunuz sehirde yasamadigim icin tavsiye veremiyorum fakat bilen birileri mutlaka vardir forumda.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bu parçanın bozulması ustayıda şaşırttı dediğiniz gibi parça bozulmasına neden olan etkeni bulmak gerekiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GÜÇLÜ MOTOR DAHA AZ YAKAR
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba toyota parçasına ihtiyacınız olduğunda site üzerinden benimle mutlaka irtibata geçin belki bir faydam olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Erkan Bey yedek parça işiyle mi uğraşıyorsunuz acaba ? Ben de yaris kullanıcısıyım yedek parça lazım olduğunda yedek parçacılardan temin ediyorum sizinle irtibata geçsek güzel olur bence..
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bir müddet sonra spolier taktırmayı düşünüyorum. Bu konu hakkında yardım isteyebilirim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
aynı sesi benim 2008 corollada yaptı,forya bilyası arızalıymış.işin garibi bu bilyanın değişimi olmuyormuş arka tekeri tutan kısım komple değişiyormuş. geçen sene servis  600 tl fiyat çıkarmıştı,bende  150 tl ye çin malı  yan sanayi alıp taktırmıştım .gayet de güzel olmuştu.
servis bile bu parçanın neden arızalandığına şaşırmıştı, bu parçayı bozmak için ya çok sert bir çukura düşmek gerekiyormuş,yada arabayı sürekli tazyikli su ile yıkama sonucunda bilya bozuluyormuş ,servis bana öyle söylemişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bence arabaya 6/7/8 kişi binip şöyle güzel bir çukurdan da geçtiysek bu arızayı vermesi normal :) benden önceki sahibi tanıdıktı köylerine giderken ne kadar müşteri varsa alırdı ;)