0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daha ilk ışıklarda gazlar gazlamaz motorcuları ezip ışıkların dibindeki yatıra defnede bilirdin aslında...... Şaka bir yana böyle sığırcıklar çok hepsiyle el freni çekip tartışmaya ömür yetmez.
dediğiniz gibi, önüne gelen ben polisim ben hakimim ben savcıyım diyerek korkutmaya çalışıyor...benzer bir olay benim başıma geldiğinde karşı taraf savcı olduğunu iddaa etmişti, fakat sonunda hiçbirşey olmadığı ortaya çıktı...kaldı ki, kişi gerçekten bu şekilde yetkili biri olsa zaten durdukyere orda burda ben polisim ben savcıyım diye dolanmaz bence...
Akşam akşam can sıkmaya değmez .. Boşver Adem küçük yerlerde bu tarz şeyler halledilir ama büyük yerlerde ne zaman önüne nerden ne çıkacağı belli olmuyor..
öncelikle birçoğumuzun başına gelebilecek bir hikaye paylaşım için teşekkürler.... olayı çözecek olan şey bence polisin burdaki tavrıdır... olayın peşini bırakmışlar demiyorum ama eminim ki 2 gün sonra kanka olurlar o iri motorcularla...onların önüne geçmek için gözlerini iyice korkutmak lazım... sadece bu tarz davranışlarda bulunanlar için değil toplumu rahatsız eden herkes için geçerli bu söylediklerim...bu korkutma olayı da 1 gece nezarette misafir ederek olmaz
Az önce içmelerdeki iş yerimden çıktım marmaris merkezdeki evime doğru aracımla yola çıktım. Marmaris Emniyet Müdürlüğü ilçe binasını 200 metre geçtikten sonra trafik ışıklarında 3-4 saniyelik bir beklemeye giriyorum... ilerde sağ şeritte 2 kişi kücük bir motosikletin üzerinde ilerliyor.. yeşil yanıyor . biraz sert bir kalkış yapıyorum fakat sol şeritteyim ve araç hala 1. viteste (yani hız limitini aşmışlığım falan yok) motor sesini duyan motosikletli delikanlılar(!) çok hızlı olduğumu düşündüklerinden olsa gerek; yanlarından geçtikten sonra "yavaş lan" gibi bir cümle kuruyorlar.. Hemen sağa çekiyorum. bu şahısların gelmesini bekliyorum. iki iyi giyimli kirli sakallı artistik özellikleri fazla gelişmiş, yapıca da iri delikanlılar kafalarını bile çevirmeden devam edip geçmeye çalışıyorlar beni.. kornaya bastım ve durmalarını sağladım.. ben arabadan onlarda motosikletten inmediler.. camı açtım diyaloğu aynen yazıyorumben: Hayırdır, birşey mi söyledin duyamadım?delikanlı(!): çok hızlısın çok! Ağır ol biraz! ben polisim..! ben: Ne yapalım polissen?.. Sen kimsin benimle lanlı lunlu konuşuyorsun? Hangi kimlik, hangi makam hangi mevkii sana lan deme hakkını veriyor! Varsa şikayetin ara 155'i .. resmi üniforman yok üzerinde .. !Delikanlı(!) : [cebinden telefonu çıkartır] sen böyle devam et, arıyorum merak etme ..Ben: Ara, aynen bu şekilde devam ediyorum! dedikten sonra TRC'yi kapatıp sonuna kadar asılıyorum gaza.. patinajla kaldırıyorum aracı ... ve merkezdeki evime 30 metre mesafedeki Kapalı Çarşı Polis Merkezine çektim aracı. içeri girdim ve karakol amirine durumu anlattım. Marmaris'deki polis arkadaşların da genelini iş icabı tanırım. Karakol amiriyle de az buçuk selamımız merhabamız var.. amir 155'i arayıp böyle bir şikayet olup olmadığını plakamı da vererek sordu.. az önce bir ihbar aldıkları cevabını aldı. şahısların polis olduğunu iddia ettiklerini kim olduğunu öğrenilmesini ve şahısların çarşı polis merkezine intikalini istedi.. 155 de ki memur arkadaş ihbar telefonunu arayarak merkeze davet ediyor. şahıslar telefonu memurun yüzüne kapatıyorlar. sonra da telefona ulaşılamadı.. amirimizle bir çay içtik ve eve döndüm. diyeceğim o ki.. sözde delikanlı özde geri vitesçi şahsiyetler hiç çekinmeden polis ismini kullanabiliyor hatta sizinle lanlı lunlu konuşabiliyor. bu tarz mevzularda nacizane tavsiyem haklıda olsanız haksız da en yakın polis merkezine gidip şahıslardan şikayetçi olunuz. böyle şahıslara prim vermemek gerekir. üstelik ben o iki şahsıda Marmaris de sürekli görüyorum. Elbet bir gün bu durum tekrar dile gelecek, karşılaşacağız bir yerde.. kıssadan hisse, polisim askerim savcıyım vs. gibi iddialarda bulunanlara dikkat edin, bir hayli fazla piyasada bu tipler. poliste olsa savcı da asker de, yapılması gereken en doğru şey en yakın polis merkezine gitmek olacaktır. nitekim bu olayın üzerine beni bir trafik polisi çevirse idi polisle benim aramda geçecek diyalog çok farklı olacaktı. ben tehlikeli bir harekette bulunmadığımı polise ikna etmek zorunda kalacaktım belki de iş uzayıp karakola suçsuzken suçlu pozisyonunda gidecektim. Aman! diyeyim.. Kendinizden eminseniz geri vites moduna geçen siz olmayın. Hak da hukuk da elbet yerini bulur..
iletinizi okuyunca aklıma istanbulda ikamet eden bir arkadaşımın facebook profilinde yayınladığı bir durum güncellemesi geldi.Aynen şöyle : İstanbulda her 10 kişiden 2'si savcı , 2'si hakim, 3'ü polis, 2 tanesi milletvekili yeğeni, geriye kalan bir tanesi de Sedat Peker'in yeğeni
böyle durumlarda canı sıkmaya değmiyor.. bayan olduğum halde ve kendimce trafikte iyi olmama rağmen neler diyorlar neler..daha dün adamın biri son anda yeşil ışığı farkettim diye, tahmınen 5 saniye geçmemişti arkamdan hızlıca gelip 'allah belanı versin 'diye elini kaldırdı..yani gülsemmi ağlasammı bilemiyorum.