Gönderen Konu: 2004 COROLLA 1,6 TERRA KLİMA KOMPRESSÖRÜ  (Okunma sayısı 2077 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2004 COROLLA 1,6 TERRA KLİMA KOMPRESSÖRÜ
« : Nisan 03, 2012, 16:31:28 »
arkadaşlar meraba yeni toyotacıyım ve ilk aracım. klima bakımı için sanayiye gittim. usta gaz var dedi. neyse baktı etti. kompressörden olabilir açıp bakmam lazım dedi. ben de henüz açtırmadım. ne yapayım. tamir olmazsa çıkmalarına falan mı bakayım.  400 tl falan diyorlar ama bilmiyorum ne yapayım. yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada ist.anadolu yakasındayım. öğretmenim.  teşekkür ederim. ::)

Toyota Club Türkiye

2004 COROLLA 1,6 TERRA KLİMA KOMPRESSÖRÜ
« : Nisan 03, 2012, 16:31:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: 2004 COROLLA 1,6 TERRA KLİMA KOMPRESSÖRÜ
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2012, 19:13:28 »
and yakasında tavsiye edebileceğiniz sağlam bi usta var mı acaba teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2012, 01:25:02 »
Sıkıntınız nedir?
Soğutma yapmıyor mu?
Klima kompresörü mü arızalı?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 04, 2012, 15:39:21 »
Hocam forumu biraz daha etkin kullanmaya, bir de güzel Türkçe'mizi özenli kullanmaya çalışırsanız seviniriz.

Sorununuzu daha açık yazarsanız eminim size yardımcı olmak isteyen üyeler olacaktır.
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Nisan 04, 2012, 17:15:35 »
arkadaşlar klimayı açınca devir yükseliyor ancak klima soğutmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 04, 2012, 19:50:35 »
arkadaşlar klimayı açınca devir yükseliyor ancak klima soğutmuyor

Bostanci Oto Sanayi Sitesi J Blok'ta Dadaslar Teknik Oto Bosch Car Service'te bir baktirin isterseniz. Tamir olayina cok girmiyorlar, degisim yapiyorlar genelde fakat sorununuzun ne oldugunu anlayacaklarini dusunuyorum.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
teşekkür ederim. en kötü ihtimal kompresörü değiştireceklerdir. bu sebeple güvenilir -tanıdık bir çıkmacı tavsiyeniz var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2012, 00:56:03 »
Aracı yeni mi aldınız?

Hani yahmin yürütüyorum da eğer gazı varsa klimayı açınca ki dikkat devreye giriyorsa olduğunuz yerde beklerken mi denediniz yoksa hareket halinde iken mi?

Bazı insanlar unutabiliyorda kalorifer sıcaklık ayarını en soğuğa getirmelisiniz.

Birde hareket halinde iken deneyin, bazı araçlar dururken hemen soğutma yapmıyor, buna bir kaç kez rastladım. Hareket halinde kimayı açtığınızda birde içerden sirkülasyonu açın bu daha çabuk etki yapacaktır. Geç soğutma varsa eğer polen filtrenizi kontrol edin. Hiç soğutmuyorsa klima kompresörü devreye girmiyorsa sigortası da atmış olabilir. Ama devir yükseliyor diyorsunuz devreye de giriyorsa Gazı ölçmüşler gerçi ama belki delik varsa içinde az kalmış olabilir.

Servise gidip sorununuzun teşhsinide yaptırabilirsiniz. Sonuçta yaptırmak zorunda değilsiniz. Sorunu öğrenip ona göre bir yol çizebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2012, 01:05:30 »
teşekkürler verdiğiniz bilgiler benim için çok iyi oldu. duruşhalinde kontrol etmiştim.  servise gideyim. fakat problemi  teşhis ettikten sonra ne diyeyim. sonra maddi olarak zor durumda kalmayayım. hiç servise gitmedim de işler nasıl dönüyor bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2012, 01:50:03 »
Servise gidip danışmaya şöyle br sorunum var, nedenini ve maliyetini öğrenmek istiyorum dersiniz.Araç dışında iken servisteki bölüm ustası gelir kontrolünü yapar. Dışarıdan anlaşılır ise şu parçanın değişmesi veya onarım görmesi gerektiğini söylerler.
Orada neden anlaşıldığında size işçilik ve değişmesi gerekiyorsa parça fiyatını söylerler. Yaptırmak istiyorsanız aracınızı servise alırlar. Fiyat konusunda pazarlık da yapabilirsiniz. eğer maliyeti yüksek gelmiş ise dışarıda onarımını yaptırabileceğiniz veya çıkmacıdan daha ucuza halledebileceğiniz bir sorun ise. Ben daha sonra sizinle irtibat kurarım şu anda bu miktar için maddi durumum yeterli değil demeniz de yeterli. Yaptırmayacağım deseniz bile hayır yaptırın diyemezler. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Nisan 05, 2012, 11:26:25 »
Teşekkür ederim Emre Bey.