Gönderen Konu: Goodyear Eagle F1 w 16''  (Okunma sayısı 2203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
Goodyear Eagle F1 w 16''
« : Nisan 03, 2012, 01:05:26 »
    Arkadaşlar  Toyota Yaris aracıma Goodyear Eagle F1 w 16'' lastik almayı düşünüyorum...Daha önce kullanma fırsatı olan veya bilgisi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum...Şuanda indirimde lastikler 4 tanesi 1000tl civarına geliyor...İyi akşamlar...

Toyota Club Türkiye

Goodyear Eagle F1 w 16''
« : Nisan 03, 2012, 01:05:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Goodyear Eagle F1 w 16''
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2012, 09:19:36 »
Bu tür performans lastiklerinin Yaris gibi mütevazi araçların süspansiyonları ile uyumlu olup olmayacağı konusunda dikkatli olmak lazım bana göre. Bu arada Pirelli Pzero reklamları da dönüyor bu aralar. Alternatif olarak bunu da düşünebilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2012, 09:29:03 »
Bu tür performans lastiklerinin Yaris gibi mütevazi araçların süspansiyonları ile uyumlu olup olmayacağı konusunda dikkatli olmak lazım bana göre. Bu arada Pirelli Pzero reklamları da dönüyor bu aralar. Alternatif olarak bunu da düşünebilirsiniz.

Performans lastigi olarak ben Pirelli tavsiye ederim. Hamur karakteri performans lastigi icin cok uygun bir marka.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2012, 11:43:03 »
Sercan bey, gördüğünüz gibi bu lastik yağışlı hava performans lastiği, sizin oralarda yıl bazında yağışlı günlerin çok fazla olmadığını düşünürsek, kuru zeminde istediğiniz performansı bu lastikle yakalamanız zor olacaktır. Tabanda boylamasına düz kanalları olan desenli lastikleri araştırmanızda fayda vardır.

Hakkı bey'in de hatırlattığı gibi orjinal ebatlarınıza sadık kalırsanız otomobilinizin sağlığı açısından iyi olur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2012, 14:55:03 »
Diğer arkadaşlara ek olarak; performans lastiklerinden beklenen verimi alabilmek için önce yeteri oranda ısıtmak gerekir. Yani bu lastikler normal bir kullanıcı için bırakın fazladan performans vermeyi, yeteri kadar ısıtılmadığı takdirde, olan yol tutuşuda kaybolacaktır
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2012, 16:54:40 »
Performans lastigi olarak ben Pirelli tavsiye ederim. Hamur karakteri performans lastigi icin cok uygun bir marka.
Yorum için teşekkür ederim...Aslında ben illa performans lastiği olsun W desen olsun derdinde değilim.Lastik başı 100tl indirim var dediler o yüzden almayı düşünmüştüm.Verdiğiniz lastik markasınıda dikkate alacağım.

Diğer arkadaşlara ek olarak; performans lastiklerinden beklenen verimi alabilmek için önce yeteri oranda ısıtmak gerekir. Yani bu lastikler normal bir kullanıcı için bırakın fazladan performans vermeyi, yeteri kadar ısıtılmadığı takdirde, olan yol tutuşuda kaybolacaktır
Yorum için çok teşekkürler...Ben lastik konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim, en verimlisi 4 mevsim lastik bulup takmak sanırım.

Sercan bey, gördüğünüz gibi bu lastik yağışlı hava performans lastiği, sizin oralarda yıl bazında yağışlı günlerin çok fazla olmadığını düşünürsek, kuru zeminde istediğiniz performansı bu lastikle yakalamanız zor olacaktır. Tabanda boylamasına düz kanalları olan desenli lastikleri araştırmanızda fayda vardır.

Hakkı bey'in de hatırlattığı gibi orjinal ebatlarınıza sadık kalırsanız otomobilinizin sağlığı açısından iyi olur.
Teşekkürler Tekin Bey.Yorumlarınızı dikkate alacağım.Orjinal ebatlardan çıktım malesef 16'' lastik almam gerekiyor o yüzden...

Yardımınız için teşekkür ederim.Ben Kıbrıs'ta yaşadığım için Türkiye'de olan kampanyalar burayı etkilemiyor...Ama genede araştıracağım dediğiniz lastiği umarım uygun fiyattadır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2012, 20:39:49 »
Yaris e biraz abartı olmuş gibi tabiki bütçe sizin ama düz desenli normal bi lastik bulunabilir.. Taş çatlasın 600 tl yi geçmez indirim bunun neresinde? yada falken dunlop gibi bu tarz işler için üretim yapan lastik üreticileri de var. Normalde 400-600 tl arası lastik fiyatları uygun olur kanatindeyim.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2012, 21:20:12 »
Bu lastigi 5 sene kadar Alfa 145'de kullandim. Muhtesem bir lastiktir ancak serttir; virajda lastigin esnemedigini hissedersiniz. Bu yüzden yol tutusu cok iyidir. Islak zeminde üstüne bir lastik tanimiyorum ve kuruda da hamuru sayesinde oldukca iyi yol tutuyor. Lastik yeni iken yoldaki cakil ceya ufak tas parcalarinin lastige dislerin arasina girmeden yapistigini gormustum. Hamuru diger lastiklerden farklidir.

Directional tip bir lastik ve simetrik oldugu icin asimetrik lastiklere gore gürültülüdür.

Yerine araci kullanmadigim icin uniroyal rainexpert almistim. Biraz daha ucuzdu. Acikcasi Iyi bir lastik olmasina ragmen Good Year'i aratiyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2012, 21:33:13 »
Yaris e biraz abartı olmuş gibi tabiki bütçe sizin ama düz desenli normal bir lastik bulunabilir.. Taş çatlasın 600 tl yi geçmez indirim bunun neresinde? yada falken dunlop gibi bu tarz işler için üretim yapan lastik üreticileri de var. Normalde 400-600 tl arası lastik fiyatları uygun olur kanatindeyim.

Kıbrısta lastik fiyatları türkiyeye göre çok daha fazla normalde fiyatları 350tlden başlıyor bu modelın...Daha çok çin markaları kullanılıyor...Dunlop 230 tldı sanırım birde ona bakmak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 03, 2012, 21:35:22 »
Bu lastigi 5 sene kadar Alfa 145'de kullandim. Muhtesem bir lastiktir ancak serttir; virajda lastigin esnemedigini hissedersiniz. Bu yüzden yol tutusu cok iyidir. Islak zeminde üstüne bir lastik tanimiyorum ve kuruda da hamuru sayesinde oldukca iyi yol tutuyor. Lastik yeni iken yoldaki cakil ceya ufak tas parcalarinin lastige dislerin arasina girmeden yapistigini gormustum. Hamuru diger lastiklerden farklidir.

Directional tip bir lastik ve simetrik oldugu icin asimetrik lastiklere gore gürültülüdür.

Yerine araci kullanmadigim icin uniroyal rainexpert almistim. Biraz daha ucuzdu. Acikcasi Iyi bir lastik olmasina ragmen Good Year'i aratiyor.

Ses yapma olayı pek hoşma gitmedi..Araba zaten yeterince içeri ses alıyor...Biraz daha araştırma yapmam gerekiyor sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2012, 21:44:54 »
Simetrik desen tüm lastikler asimetrik olanlara gore biraz daha gürültülüdür.
Ben daha cok güvenlik ve yol tutsa önem verdigim icin farketmemistim bile.
16 inc gibi kücük bir ebat icin maalesef cok sayida yüksek performans modeli yoktur.
O sinif bir arac icin, michelin pilot exalto 2 veya dunlop sport maxx ideal olabilir.

Bir de Kibris gibi kar ve yagmurun cok olmadigi bir memlekette Toyo r888 gibi cok uc sinif lastiklerde denenebilir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2012, 21:48:25 »
Kıbrısta lastik fiyatları türkiyeye göre çok daha fazla normalde fiyatları 350tlden başlıyor bu modelın...Daha çok çin markaları kullanılıyor...Dunlop 230 tldı sanırım birde ona bakmak lazım

Kıbrıs olduğunu görmedim pardon..

Falken ve toyo ya da bakınız lütfen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 04, 2012, 18:57:36 »
Simetrik desen tüm lastikler asimetrik olanlara gore biraz daha gürültülüdür.
Ben daha cok güvenlik ve yol tutsa önem verdigim icin farketmemistim bile.
16 inc gibi kücük bir ebat icin maalesef cok sayida yüksek performans modeli yoktur.
O sinif bir arac icin, michelin pilot exalto 2 veya dunlop sport maxx ideal olabilir.

Bir de Kibris gibi kar ve yagmurun cok olmadigi bir memlekette Toyo r888 gibi cok uc sinif lastiklerde denenebilir.

Yardımlarınız için teşekkür ederim... Verdiğiniz markalara bakmak için yarın tekrardan bir tura çıkacağım... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 04, 2012, 18:58:18 »
Kıbrıs olduğunu görmedim pardon..

Falken ve toyo ya da bakınız lütfen

Önerileriniz için teşekkür ederim...Yazdığınız markaları gözden geçireceğim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2012, 12:23:20 »
Evet arkadaşlar... Michelin Pilot Sport 3 lastiğini almış bulunmaktayım gerçekten süper...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 07, 2012, 12:29:26 »
Hayırlı olsun Sercan, kaça mal oldu?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 07, 2012, 14:17:46 »
Hayırlı olsun Sercan, kaça mal oldu?

Teşekkür ederim...Kıbrıs malum lastik fiyatları uçuk...Normalde tanesi 450Tl idi lastiklerin ama kampanya vardı 4 al 3 öde... 1350tlye aldım... Kumho falan baktım 1000Tl diyorlar bende 1 lastik parası fazla vereyim Michelin olsun dedim...Çok memnunum ama çok rahatladım diyebilirim :):)
 Araba leylek gibi oldu yay şart bana... Örnek resim;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 07, 2012, 16:36:35 »
Güle güle kullan kazasız belasız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Nisan 07, 2012, 16:41:10 »
Güle güle kullan kazasız belasız..

Teşekkür ederimm :)