0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu tür performans lastiklerinin Yaris gibi mütevazi araçların süspansiyonları ile uyumlu olup olmayacağı konusunda dikkatli olmak lazım bana göre. Bu arada Pirelli Pzero reklamları da dönüyor bu aralar. Alternatif olarak bunu da düşünebilirsiniz.
Performans lastigi olarak ben Pirelli tavsiye ederim. Hamur karakteri performans lastigi icin cok uygun bir marka.
Diğer arkadaşlara ek olarak; performans lastiklerinden beklenen verimi alabilmek için önce yeteri oranda ısıtmak gerekir. Yani bu lastikler normal bir kullanıcı için bırakın fazladan performans vermeyi, yeteri kadar ısıtılmadığı takdirde, olan yol tutuşuda kaybolacaktır
Sercan bey, gördüğünüz gibi bu lastik yağışlı hava performans lastiği, sizin oralarda yıl bazında yağışlı günlerin çok fazla olmadığını düşünürsek, kuru zeminde istediğiniz performansı bu lastikle yakalamanız zor olacaktır. Tabanda boylamasına düz kanalları olan desenli lastikleri araştırmanızda fayda vardır. Hakkı bey'in de hatırlattığı gibi orjinal ebatlarınıza sadık kalırsanız otomobilinizin sağlığı açısından iyi olur.
Yaris e biraz abartı olmuş gibi tabiki bütçe sizin ama düz desenli normal bir lastik bulunabilir.. Taş çatlasın 600 tl yi geçmez indirim bunun neresinde? yada falken dunlop gibi bu tarz işler için üretim yapan lastik üreticileri de var. Normalde 400-600 tl arası lastik fiyatları uygun olur kanatindeyim.
Bu lastigi 5 sene kadar Alfa 145'de kullandim. Muhtesem bir lastiktir ancak serttir; virajda lastigin esnemedigini hissedersiniz. Bu yüzden yol tutusu cok iyidir. Islak zeminde üstüne bir lastik tanimiyorum ve kuruda da hamuru sayesinde oldukca iyi yol tutuyor. Lastik yeni iken yoldaki cakil ceya ufak tas parcalarinin lastige dislerin arasina girmeden yapistigini gormustum. Hamuru diger lastiklerden farklidir.Directional tip bir lastik ve simetrik oldugu icin asimetrik lastiklere gore gürültülüdür. Yerine araci kullanmadigim icin uniroyal rainexpert almistim. Biraz daha ucuzdu. Acikcasi Iyi bir lastik olmasina ragmen Good Year'i aratiyor.
Kıbrısta lastik fiyatları türkiyeye göre çok daha fazla normalde fiyatları 350tlden başlıyor bu modelın...Daha çok çin markaları kullanılıyor...Dunlop 230 tldı sanırım birde ona bakmak lazım
Simetrik desen tüm lastikler asimetrik olanlara gore biraz daha gürültülüdür. Ben daha cok güvenlik ve yol tutsa önem verdigim icin farketmemistim bile. 16 inc gibi kücük bir ebat icin maalesef cok sayida yüksek performans modeli yoktur.O sinif bir arac icin, michelin pilot exalto 2 veya dunlop sport maxx ideal olabilir.Bir de Kibris gibi kar ve yagmurun cok olmadigi bir memlekette Toyo r888 gibi cok uc sinif lastiklerde denenebilir.
Kıbrıs olduğunu görmedim pardon..Falken ve toyo ya da bakınız lütfen
Hayırlı olsun Sercan, kaça mal oldu?
Güle güle kullan kazasız belasız..