merhaba arkadaslar...benım arac 2001 vvt-i corolla 1.4 dün 4*8 bilgisayarlı rot ayarı yaptırdım..yapan operatör bu arac uzun zamandır rota girmemiş dedi(ön iki tekerde yanaklarından aşınmıştı)..hatta civataları bile cok zor söktü..neyse ayarı yaptı..balansı sordu titreme yok dedim.. o zaman gerek yok dedi..bu sabahda oto yolda 130 km/st hız yaptım ayagımı gazdan cekince direksiyonda bir titreme oldu..ve canım sıkıldı..acaba bu titreme yoldan mıydı yoksa balans ayarının bozuk olmasından mıydı...konuyla bilgisi ve tavsiyeleri olan arkadaslar yardımcı olursa cok sevinirim..
Balans ayarı bozuk olsaydı aracın direksiyonu yüksek süratte her daim titreme yapardı. Bahsetmiş olduğun kamber veya kaster açılarının bozukluğuda olabilir, veya rot ayarı iyi olmamış anlamınada gelebilir. Bana göre senin lastiklerini ve jantlarını değiştirmen ve iyi bir ustaya aracını göstermen gerekir.
1-ya rot ayarında hata var.ya da rot başların değişmesi lazım.başka bir rotcuyu dene. 2-işinin ehli rotcular rotdan sonra balansı sana sormuyorlar.her ikisini birlikte yapıyorlar. aslında her rotdan sonra balansın mutlaka yapılması gerekir.