0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2000 model corolla 1.6XEİ SW araçArkadaşlar kendi kabataslak yaptığım hesaba göre arabada km başına şehir içi 0,4tl 40 krş yakıyor galiba bu sonuca nasıl vardığımı anlatayım yanlışım varsa düzeltinArabayı aldığımda yarım depo benzin vardı sıfırladım km yi şimdi ise çeyrek depo kaldı ve 127 km yapmışım kabataslak 125 dedim depo göstergesi 4 parçadan oluştuğu için ortalama 500 km yapar die hesap ettim 200/500=0,4 tl çıkıyorrrBirde arkadaşlar bu araba kaç litre benzin alıyor? bunu bilen varmı daha full yapmadım deposunu LPG ye geçmeli miyim birde
Sectiginiz hesap yontemi malesef saglikli bir yontem degil.Deponun hacmini malesef bilmiyorum, bilgisi olan varsa paylasacaktir, ben en saglikli yakit tuketim hesabini anlatmak istiyorum;Deponuzu tam doldurun ve 100 km yol yapin. 100 km sonunda tekrar tam doldurun. Bu sayede hem tl bazinda hem de lt/100km bazinda hesap yapabilirsiniz.
eğer vermiş olduğun değer şehir içiyse km de 40 kuruş gayet normal ama benzin için. bendede 97 model gli var şehirler arası 100 km de 4.77 litre yakıyor yani km de 21 kuruş yakıyor ama şehir içinde ise 40 kuruş fln yakıyor bence lpg taktırmaya hiçmi hiç gerek yok örneğin 100 km de 9,5 lt lpg harcarken ben 100 km de 4.77 lt benzin harcıyorum. 4.77 lt benzin 28 lira 9.5 lt lpg ise 23 tl sen hesapla gerisini.