Gönderen Konu: efsaneye hangi ve kaç numara şanzıman yağını önerirsiniz?  (Okunma sayısı 3446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
merhaba arkadaşlar. 2 aydır boşta, 1 de ve 2. viteste motordan kayış sesine benzer hafif cıyırt sesi geliyor ve debriyaja bastıkça ses kesiliyor. usta ne derece doğru bilmiyorum ama şanzıman yağına baktır dedi. 95 xli düz şanzımana hangi yağı öneririsiz ve ne kadara mal olur bana. ustalardan cevap bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: efsaneye hangi ve kaç numara şanzıman yağını önerirsiniz?
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2012, 21:54:20 »
Castrol 75-90 Şanzıman yağı 2 litre yeterli kardeşim:) Kayış sesinde gıyırtı geliyorsa kayışlar gevşemiştir. Gergi bilyasını kontrol ettir. Bir de trigeri ne zaman değiştirdiğini yazsan iyi olur.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2012, 21:56:27 »
triger 100 binde değişmiş. araç 170 binde. yani o sesin şanzıman yağı ile alakası yok mu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2012, 19:26:28 »
arakdaş

bende de 97 xei var. kışın soğuk havalarda arabnın içinden bir yerlerden mekanik sürtünme sesi geliyordu. sordurdum adamlar debriyaj plakası sıyırmış dediler değişmesi lazım falan. sonra tamircime götürdüm. o şansızman yağının koyu olduğu için geç seyreliyor soğuk havalarda o yüzden sürtünme sesi geliyor dedi. biraz daha ince yağ koydu ses kesildi.  kaç numuara yağ koydu bilmiyorum.

bana sorarsan eğer havanın durumuna göre yağ ayarını seçmen lazım. ben 40 liraya yağı değiştim.

son olarak triger kayışı değişme süresi 70.000'dedir. trigerin değişme zamanıda gelmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2012, 17:16:35 »
bir arkadaşa bahsettim, burda forumda okuduğum şanzıman yağı değiştirme olayını. abi öyle bişey yok Mazda 'da dedi. hayatı boyunca tek yağ gider dedi  :-\ birinci vitese geçerken sıkıntım var. ses gelmiyor ama vites zorluyor benimde. acaba yağı değştirsem sorun çözülür mü yoksa sıkıntı başka biyerde mi?
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.