Gönderen Konu: Formula 1 gitti, kamyonlar geldi!  (Okunma sayısı 3082 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Formula 1 gitti, kamyonlar geldi!
« : Mart 31, 2012, 21:39:31 »

FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası, 11-13 Mayıs 2012'de İstanbul Park'ta start alıyor

Avrupa'da büyük ilgiyle takip edilen ve ülkemizi ilk kez 2012'de ziyaret edecek FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası (ETRC)'nın açılış  yarışları, 11-13 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Park'ta koşulacak. Ülkemizde ilk defa koşulacak olan şampiyonada, Türkiye, İtalya, İspanya (2 yarış), Fransa (2 yarış), İngiltere, Almanya, Rusya, ÇekCumhuriyeti, Belçika olmak üzere 9 ülkede toplam 11 yarış yer alıyor.

1984'te İngiltere'de başlayan kamyon yarışları, daha sonra Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) bünyesinde Avrupa Kupası olarak koşulmaya başlandı. 1990'lı yıllardan beri her geçen gün daha da çok ilgi çeken kamyon yarışları, 2005 sezonundan bu yana FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası  adı altında düzenleniyor. Kamyon yarışlarında, ülkemizde 'Tır çekicisi' olarak adlandırılan araçlar yarışıyor. Ancak bu araçlar, karayollarında gördüğümüz çekicilerden biraz daha farklı. 5.5 tonluk ağırlığa, 12 litre ve 1100 beygir gücündeki bir motora sahip olan kamyonların, yarış sırasındaki azami süratleri 160 km/s ile sınırlandırılmış durumda. Şampiyonada, teknoloji açısından modern GT yarış otomobillerini aratmayan 20 civarında kamyon sürekli olarak yarışırken, bir yarışa en fazla 30 kamyon kabul ediliyor.

Avrupa'da Formula 1'den sonra en çok seyirci çeken yarış serisi olan kamyon yarışlarında, bir hafta sonunda Cumartesi ve Pazar günlerinde ikişer yarış olmak üzere, birbirinden bağımsız tam dört yarış yapılıyor. İstanbul Park'taki yarışlar 9'ar tur sürecek. Aksiyonu hiç kesilmeyen ve büyük bir çekişmeye sahne olan kamyon yarışlarının Türkiye'de de büyük bir ilgi çekmesi bekleniyor.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından İstanbul Park pistinde organize edilecek olan yarışlar, 2012 FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası'nın ilk ayağı olarak gerçekleştirilecek. Yarış hafta sonunda, ayrıca 2012 Türkiye Pist Şampiyonası'nın da ilk ayağı koşulacak.

TOSFED, daha önce Formula 1, Dünya Ralli Şampiyonası, Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası ve Dünya Cross-Country Kupası olmak üzere FIA'ya  ait olan tüm dünya şampiyonalarını ülkemizde düzenlemiş ve FIA Avrupa Ralli Şampiyonası, FIA GT Şampiyonası, Alman Binek Otomobiller Şampiyonası (DTM), Le Mans Dayanıklılık Serisi, Renault Dünya Serisi gibi yarışmalara ev sahipliği yapmıştı.

Yarışın biletleri 10 Nisan’dan itibaren Biletix gişelerinden temin edilebilecek. Biletler 11-13 Mayıs tarihleri için geçerli olacak ve tek tip olarak satılacak. Tüm seyircilerin farklı noktalardan yarışı hafta sonu boyunca izlemelerine imkan tanıyan bu sistem dahilinde padok alanına girişte serbest olacak. Özellikle çocuklar için vazgeçilmez olan bu yarışı aileleri ile izleyebilmeleri için aile bileti uygulaması da bulunuyor. Toplu bilet alımları ve yurtdışından gelecek konuklar için seyahat acentalarına toplu alımlarında özel indirim uygulanacak. 

2012 FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası Takvimi
13 / 05 İstanbul Park - Türkiye
20 / 05 Misano - İtalya
10 / 06 Albacete - İspanya
24 / 06 Nogaro - Fransa
01 / 07 Donington - İngiltere
15 / 07 Nürburgring - Almanya
29 / 07 Smolensk - Rusya
02 / 09 Most - Çek Cumhuriyeti
23 / 09 Zolder - Belçika
07 / 10 Jarama - İspanya
14 / 10 Le Mans - Fransa

Kaynak: http://www.ajansotomobil.com/renault/motorsporlari/formula_1_gitti_kamyonlar_geldi_2191.html

Toyota Club Türkiye

Formula 1 gitti, kamyonlar geldi!
« : Mart 31, 2012, 21:39:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Formula 1 gitti, kamyonlar geldi!
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2012, 22:25:19 »
Hobaa, ben bu yarışa giderim beh :D

Küçüklüğümden beri çok severim bu kamyon yarışlarını.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2012, 23:46:36 »
F1'den çok daha keyifli olduğu kesin :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2012, 10:57:02 »
çok keyifli olur bunları izlemesi...
bilet fiyatlarını da uygun yaptıkları takdirde F1 den daha çok ilgi göreceği kesin...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2012, 10:58:38 »
Kamyonun içinde kasklı adam görmek pek alışık olmadığımız bir görüntü Tr şartlarında. Anlamsız bir biçimde gülümsedim :D
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2012, 21:11:20 »
F1'den çok daha keyifli olduğu kesin :)

Ayneen reise katılıyorum.

Doğancım bu güzel haber için teşekkür ederim, artık ülkemizde de bu tarz yarışların olması gerektiğini düşünüyorum çünkü İstanbul Park o şekilde ölece duruyor asfaltı çürüdü artık kullanılmamaktan.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2012, 21:45:44 »
Ayneen reise katılıyorum.

Doğancım bu güzel haber için teşekkür ederim, artık ülkemizde de bu tarz yarışların olması gerektiğini düşünüyorum çünkü İstanbul Park o şekilde ölece duruyor asfaltı çürüdü artık kullanılmamaktan.

İstanbul Park denilince aklima geldi, belki burada bilen birisi vardir.

Ben gitsem kendi aracimla İstanbul Park pistine cikip tur atma sansim var mi? Varsa gereksinimleri nelerdir?
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2012, 21:51:55 »
İstanbul Park denilince aklima geldi, belki burada bilen birisi vardir.

Ben gitsem kendi aracimla İstanbul Park pistine cikip tur atma sansim var mi? Varsa gereksinimleri nelerdir?

Kendi aracınla çıkabilmen için aracın oraya kayıtı olması gerek üyelik gibi bir şey net olarak bilmiyorum ara sor en temizi.  :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 01, 2012, 21:55:33 »
Kendi aracınla çıkabilmen için aracın oraya kayıtı olması gerek üyelik gibi bir şey net olarak bilmiyorum ara sor en temizi.  :)

Aslinda uzun bir prosedur degilse araclarin tur zamanlarini karsilastirabiliriz, bence cok eglenceli olur. Hem pist ortami, bu siralar cok konusu gecen yuksek hiz mesajlari icinde zemin olur ;) Karting pistlerinde gayet iyiyim, pist ortaminda buyuk zevk alirim gibi geliyor bana.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 01, 2012, 22:00:51 »
Aslinda uzun bir prosedur degilse araclarin tur zamanlarini karsilastirabiliriz, bence cok eglenceli olur. Hem pist ortami, bu siralar cok konusu gecen yuksek hiz mesajlari icinde zemin olur ;) Karting pistlerinde gayet iyiyim, pist ortaminda buyuk zevk alirim gibi geliyor bana.

Gökhancım öyle bir şeyi biz yapsak bence sonu iyi bitmez çünkü herkes eğitimi almış değil ve gaza gelip yanlış hareketler yapılabilir, Prosedürün bi hayli uzun olacağını düşünüyorum.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 01, 2012, 22:02:54 »
Gökhancım öyle bir şeyi biz yapsak bence sonu iyi bitmez çünkü herkes eğitimi almış değil ve gaza gelip yanlış hareketler yapılabilir, Prosedürün bir hayli uzun olacağını düşünüyorum.

Benimde tahminim zaten piste cikmadan once en az iki gunluk bir egitim olacagi yonunde. Ben bu isi arastiririm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 01, 2012, 22:07:01 »
Benimde tahminim zaten piste cikmadan once en az iki gunluk bir egitim olacagi yonunde. Ben bu isi arastiririm :)

İyi olur hatta süper olur merakla beklemedeyim. :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 01, 2012, 22:19:49 »
15.000euro mu vay ben öleydim.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 02, 2012, 00:49:27 »
Beyler İstanbul park yılbaşından beri kapalı, kapıları kilitli eski şirkete ait ofis malezemeleri dahil toplanmış bomboş durumda. Bildiğim kadarıyla kapısında güvenliği bile yok o kadar net kapalı yani. Pistin geleceği benim bildiğim kadrıyla hala belirsiz, Türkie Motor Federasyonu Kenan Sofuoğlu desteğiyle epey niyetliydi pisti alamaya ama ekonomik olmadığına ikna olup vazgeçmişler sanırım. Yılın %75-80'ine faal olması gerekiyormuş ki pek olası değil. Tosfed'in bu konuda net bir girişimi olmadı bildiğim kadarıyla yani pistin geleceği çok karanlık.

Pistin şu anki durumu tahmin edildiği kadar vahim değildir Sercanım oranın asfaltı çok ilginç içinde epeyce metal alaşım var, normal lastikler için hızlı kullanımda aşırı yıpratıcı. 1 günde performanslı kullanımda sol lastikleri biten arabalar gördüm(pist saat yönünn aksinde olduğu için sol virajları daha sert özellikle 8.viraj) en son Aralık ayında organizasyonlar yapılmıştı muhtemelen yeşil alanlarda epey iş vardır, pist yüzeyi epey kirlidir ama 1 haftadan fazla iş yoktur. Kamyon yarışı için tekrar faal durumdaki halini aması lazım zaten.

VW organizasyonları haberde işaret edildiği gibi gerçekleşti geçen yıldı, taksisi VW olan amcalar bile gelip dolaştı pistte, Doğuş grubunun kendi personelleri için araç tanıtımı gibi organizasyonları da oldu hatta, ama şunu çok net bilmek gerekir ki İstanbul Park'da yarış aracı olmayan hiçbir araç için zaman tutulmamıştır, yani kişisel olarak gidip zaman tutulması gibi bir durum hiç söz konusu olmadı. Bahsettiğim durumlardan ötürü şu anda arayıp bilgi alınacak bir teşkilat yok orada.

Pist ile lgili merak edilen başka sorular varsa yardımcı olmaya çalışırım, 5 Formula 1 yarışı kule hakemliği ve belki onlarca Pist şampiyonası, özel aktivite vs. görev almışlığım var İstanbul Parkta. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 02, 2012, 08:24:00 »
İşte bu yüzden ülke olarak olimpiyatlara aday olmamızı hiç istemiyorum. Daha sonra atıl duruma düşecek bir sürü tesise yüz milyonlarca dolar yatırım yapmaya ne gerek var. Alırız UEFA 2020'yi, zaten statlarımız mis gibi, yaparız organizasyonumuzu koçlar gibi :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 02, 2012, 09:22:36 »
Bence boş duracağına güzel bir organizasyon yapılıp belli markalara verilmeli veya toplantılarda kullanılabilir düzgün bi şekilde.
Taklitlerden sakının