Gönderen Konu: michelin  (Okunma sayısı 6156 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
michelin
« : Haziran 09, 2008, 11:40:39 »
arkadaşlar 97 xei me lastik almak için lastikçiye gittiğimde forumdaki lastik tavsiyelerinden başka abuk subuk bi sürü lastik markası önerdi.
bana bi yardımcı olun lütfen
hangi lastiği tavsiye edersiniz.
bide lastikçinin dediği michlein yeni versiyon çıkaracakmış desenleri felan değişecekmiş böyle bi şey duydunuzmu
teşekkür.

Toyota Club Türkiye

michelin
« : Haziran 09, 2008, 11:40:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: michlein
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2008, 11:47:29 »
Bekir bey kesinlikle Michelin tavsiye ediyorum.Diğer markaları da kullandım fakat gerek yol tutuşu,gerekse yumsaklığı sayesinde yol sesini en az düzeyde alıyor.Nokian vs diyenlerde var ama ben pek sıcak bakmadım o markaya.Michelin dururken nokian almak çok mantıksız.Michelin her açıdan fiyat,sağlamlık ve yol tutuşu açısından piyasada en iyisi bence.

Michelin yetkilileri bu kadar reklama bizi görürler artık :-)))
2008 Toyota Corolla Comfort.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: michlein
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2008, 12:06:48 »
çıkardı ya zaten, energy oldu energy saver :D

AE92 ve AE101'ler nispeten hafif araçlar olduğundan Energy modelleri ile uyumlular, ancak 1000kg üzerindeki araçlara Energy taktırmazdım.

Goodyear NCT5 de tavsiye edebilirim, michelin ile çok benzer bir lastik, ancak daha ucuz ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: michelin
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2008, 14:37:54 »
  Selam.
 Bilinçli olarak birşey almak gerçekten daha iyi oluyor. Sonuçda parayı verecek olan sizsiniz ve istediğiniz ürünü ya da hizmeti alma hakkına sahipsiniz. Yani bazen lastikçilerden öyle komik şeyler duyuyorum ki, mallarını satmak için mi söylüyorlar, yoksa gerçekten öyle olduğuna mı inanıyorlar anlayamıyorum.
 Arkadaşlar size zaten gerekli tavsiyeleri yapmışlar. Bunun üstüne söylencek pek birşey yok aslında. Ben sadece artı olarak bir de Continental'e de bakmanızı öneririm. Sanırım diğer bilgileri forumda lastik altbaşlığını inceleyerek edinmişsinizdir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2008, 13:19:59 »
selam
benim corollada orjınal lastikler varken yol sesınden motorun sesi pek rahatsız etmiyordu.
michelın taktıktan sonra motor sesi rahatsız etmeye başladı.
heralde sonuc anlaşılmıstır.
bildiğim kadarıylada continental lastiklerde mıchelın tarafından üretiliyor.fazla para vermeye gerek yok.
michelın lastik desenleri daha yenı değişti bir süre böyle gider.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2008, 13:41:21 »
fazla mı? Michelin Türkiye'deki en pahalı lastiktir herhalde...

ayrıca orhan bey, kullanılmış lastikten sonra sıfır lastik takarsanız bu şahidi olduğunuz şey olur zaten, aynı marka ve model lastiği taksaydınız da aynı şey olurdu.

Continental lastiklerini Michelin üretmiyor ayrıca. Uniroyal diye bir marka var, aslında iki farklı marka var, biri Amerikan ve sahibi Michelin, diğeri Belçika merkezli ve sahibi Continental :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2008, 13:10:02 »
fazla mı? Michelin Türkiye'deki en pahalı lastiktir herhalde...

ayrıca orhan bey, kullanılmış lastikten sonra sıfır lastik takarsanız bu şahidi olduğunuz şey olur zaten, aynı marka ve model lastiği taksaydınız da aynı şey olurdu.

Continental lastiklerini Michelin üretmiyor ayrıca. Uniroyal diye bir marka var, aslında iki farklı marka var, biri Amerikan ve sahibi Michelin, diğeri Belçika merkezli ve sahibi Continental :)
bilgileri tazelediğiniz için teşekkür ederim.aracımı sıfır aldım ve aldığım andan itibaren yol sesi motorun sesini kesiyordu.bu toyotalarda kronik bir problem.umarım bundan sonraki modellerde bu sorun olmaz.çünkü fabrikayada bununla ilgili şikayetler servisler aracılığıyla çok geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2008, 13:34:06 »
2004 corolla sol family aracımın lastiklerini 2 ay önce yeniledim bir çok yere baktım ve inceledim sonuç olarak michelin Energy aldım ebat ve boyuta göre fiyatlar ufak tefek oynasada 135 ile 150 YTL arasında şu an oldukça memnunum hatta ilk değişiklikten sonra inan aracın sürüş keyfi bile değişti. biraz daha uygun olsun dersen bende goodyear öneriyorm.

Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2008, 20:53:47 »
bekir bey eğer yumuşaklık istiyorsanız michellin.. uzun ömür istiyorsaniz brigstone nedenini sorarsanız herikisini de kullandım . michellin alacaksanız hava ayarlarına dikkat etmeniz gerekiyor çünkü havası inik michellin hemen balon yapıyor deforme oluyor ve değiştirmeniz gerekiyor. brigstone ise daha opsiyonlu bu konuda ama ondaki sorun biraz sert olması michelin yumuşaklıgı ve rahatlığı yok. tercih sizin. bence biraz daha araştırın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2008, 12:01:18 »
hayatta en sevmediğim sey marka tavsiyesi :) markaya göre lastik alınmaz beyler modeli ve rakipleri ile arasındaki fiyat performans oranına bakılır. Bunuda en iyi adac gibi bagımsız test kurluşlarının veya benım cok sevdiğim hem kullanıcı hemde uzamn kiilerin test ettiği tirerack sitesinden "karşılaştırarak" tespit edilmesi ile anlarsınız. Michelin iyidir. Evet iyidir ama hangi modeli yazlık mı kışlık mı performans mı  normal mi 

uyuz olduğum bi durumdu değinmeden edemedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 05, 2008, 16:30:01 »
ADAC hadi bir derece de, Tirerack testleri direk para ile basilan testlerdir.
Amerikan menseili testlere güvenmeyin:
- Para ile sonuc basilir ve bu dogal karsilanir
- Amerikan yollari ile bizimkilerin hic bir alakasi yoktur. Dümdüz giden beton bazli yollarla kivrim kivrim giden asfalt yol karsilastirilamaz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante