0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
konu siyasete dönmeye başlamış.hatta bir bayan üye demişki buradan her iki kişiden birine teşekkür ediyorum demiş. peki o diğer kişilerin oy verdiği parti ikdidar da olsa benzin fiyatlarının bu kadar yükselmeyeceğinin garantisi varmıydı.bu işin hükümetle alakası yok açın bakın opetin sitesinde arşivler var hangi yıllar yüzde kaç zamlanmış özellikle 1999 ve 2001 arasına dikkat edin 2 yılda % üzerinden gelen zamlara bakın.bu işin hepimizle yani düzenle alakası var sistem baştan bozuk herkes fişini tam kesiyormu yok. neden çünkü vergiler çok yüksek... eee bizler el birliğiyle devleti dolaylı vergiye yönlendiriyoruz. bu fiyatların aşağı çekilmesi için devletin de milletinde üzerine düşeni yapması gerekiyor. devlet esnafın üzerindeki vergi yükünü azaltacakki esnaf fişini tam kesecek. doğudakiler elektrik faturalarını tam ödeyecek kaçak kulllanmayacak ki devlet zarar etmeyecek.devletin vergi gelirleri artacakki akaryakıttan aldığı vergiyi düşürecek. yani sistem kokuşmuş artık kolay kolayda düzelecek gibi değil. bugun maliyeciler esnafları ıkıştırsa hepsi ayağa kalkar değilmi. her gelen ikdidar kendini düşünerek böyle bir baskıya kalkışmıyor. en kolay yol nedir. akaryakıt tütün otomotiv e yüklen en garanti vergi toplama yolu bu çünkü
Bu iş hükümetle ilgilidir.Zamı muhalefet yapmıyor.Vergi konusunda devlet yakaladığını matkapla oyar gibi vergi alıyor.Vergi,akaryakıt pahalılığında dünya liginde liderliğe oynuyoruz.25.000 liralık aracı vergi ile 40.000 liraya sattırıyorlar.Bunları siyasi amaçlı yazmıyorum.Halkımız dilediğine oy verir.Elbette bedeline de katlanır.İnşallah daha güçlü bir Türkiye olurda rahat ederiz.
Sana sadece bir örnek vereyim, başka söze gerek yok. Kriz sırasında Erdoğan muhalefetin eleştirilerinden bunaldı ve öneriniz varsa paylaşın dedi. Baykal da birkaç hafta sonra içinde ÖTV indirimlerini de barındıran gayet mantıklı bir paket sundu. Erdoğanın tepkisini hatırlıyor musun: Sana mı sorduk!. Fakat aynı Erdoğan birkaç ay sonra başta otomobil ve beyaz eşyadaki ÖTV indirimi olmak üzere bunları uyguladı. Böyle bir zihniyete karşı nasıl muhalefet yapılır ki? Çok tabi ki, herkes kendi durumunu, çevresi ve en sonunda ülkenin durumunu kendi perspektifinden değerlendirip ona göre karar veriyor. Bu demokrasinin en büyük nimeti olduğu kadar en büyük cilvesidir de aynı zamanda. Kimseyi kendi çıkarını düşündüğü için suçlayamayız. Bu da zaten sınırlı olan ülke kaynaklarını, ülkeyi en hızlı geliştirecek kesimlere en optimum şekilde aktarma sanatı olması gereken (gerçekçi olmak zorundayız) siyasetin sonucudur. Demokrasinin, en iyi rejim olduğunu kimse söyleyemez ama bilinenler içerisinde kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını sağlayan rejim olduğunu söyleyebiliriz. Önümüzdeki onyıllar içerisinde yapay zeka teknolojileri gelişir ve ülke kaynaklarının kullanımının (imar planlarının oluşturulması, hangi sektörlere ne kadar teşvik verileceğinin belirlenmesi, tarımda hangi ürüne ne kadar destekleme primi verileceğinin belirlenmesi, vb bir çok kritik karar) hazırlanacak bir yönetim programı sayesinde ve gerekli parametrelerin sürekli güncellenmesi suretiyle bilgisayarlar tarafından yapılması mümkün olursa, insan faktörü minimuma ineceği için bu çok daha sağlıklı bir yönetim şekli olabilir belki de Ama şimdilik böyle bir durum olmadığına göre mevcut şartları kabullenmek zorundayız. Konuyu çok fazla uzatmadan bağlayayım. Hangi düşünceyle ve bilinçle yapılırsa yapılsın, akaryakıt zamları da dahil olmak üzere her konuda iktidar hakaret içermediği sürece acımasızca eleştirilebilir. Eleştiriyi eleştirmek kesinlikle kabul edilemez. Bu iktidarın doğruları yapması için gereklidir. Sağlam ekonomik ve siyasi altyapı ile hazırlanmış argümanlarımız yoksa bu eleştirilere karşı çıkmak anlamsızdır çünkü canı yanan insanları ikna etmek kolay değildir. İktidara yapılan eleştirileri kategorik olarak eleştirmek ve hatta bundan rahatsızlık duymak benzeri ancak 3. Dünya ülkelerinde görünen bir ilkelliktir ve ülkenin geleceği açısından hepimizi kaygılandırmalıdır. İnsanları iktidar partisine oy verdikleri için eleştirmek ve onların bir takım çıkarları için bu tercihi yaptıklarını ima etmek ahlaksızlıktır. Neticede bunlar bir birini besleyen bir polemik iklimi yaratmakta, insanları kamplaştırmaktadır. Hangisinin hangisini doğurduğu belli olmayan bu sağlıksız durum yumurta-tavuk paradoksuna dönüşmüştür. Çözümü başta iktidar olmak üzere siyasetçilere düşmektedir. Onlar üzerlerine düşeni yapmıyorlarsa bizler empati yapmalı, karşımızdakileri anlamaya çalışmalı, bu tür polemiklere prim vermemeli ve siyasetçileri adam etmeliyiz.
http://www.haberturk.com/dunya/haber/729749-yuzde-30-benzin-zammina-parlamento-dur-dedibu da benim morfin yemiş güzel ülkeme kapak olsun.
Madem öyle bu şarkı hepimize gelsin...... Nez - Depresif Kukla [YENI KLIP 2011] H.Q.
güzel parça/klip imiş
Basımıza kötü birseyler gelecek bu gece itibariyle benzinde 12 kuruş indirim varmış Petrol fiyatları konusunu bulamadım buraya yazdım