Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 5635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #60 : Mart 31, 2012, 00:32:03 »
konu siyasete dönmeye başlamış.
hatta bir bayan üye demişki buradan her iki kişiden birine teşekkür ediyorum demiş. peki o diğer kişilerin oy verdiği parti ikdidar da olsa benzin fiyatlarının bu kadar yükselmeyeceğinin garantisi varmıydı.

bu işin hükümetle alakası yok açın bakın opetin sitesinde arşivler var hangi yıllar yüzde kaç zamlanmış özellikle 1999 ve 2001 arasına dikkat edin 2 yılda % üzerinden gelen zamlara bakın.

bu işin hepimizle yani düzenle alakası var sistem baştan bozuk herkes fişini tam kesiyormu yok. neden çünkü vergiler çok yüksek... eee bizler el birliğiyle devleti dolaylı vergiye yönlendiriyoruz. bu fiyatların aşağı çekilmesi için devletin de milletinde üzerine düşeni yapması gerekiyor. devlet esnafın üzerindeki vergi yükünü azaltacakki  esnaf fişini tam kesecek. doğudakiler elektrik faturalarını tam ödeyecek kaçak kulllanmayacak ki devlet zarar etmeyecek.devletin vergi gelirleri artacakki akaryakıttan aldığı vergiyi düşürecek. yani sistem kokuşmuş artık kolay kolayda düzelecek gibi değil. bugun maliyeciler esnafları ıkıştırsa hepsi ayağa kalkar değilmi. her gelen ikdidar kendini düşünerek böyle bir baskıya kalkışmıyor. en kolay yol nedir. akaryakıt tütün otomotiv e yüklen en garanti vergi toplama yolu bu çünkü
Bu iş hükümetle ilgilidir.Zamı muhalefet yapmıyor.Vergi konusunda devlet yakaladığını matkapla oyar gibi vergi alıyor.Vergi,akaryakıt pahalılığında dünya liginde liderliğe oynuyoruz.25.000 liralık aracı vergi ile 40.000 liraya sattırıyorlar.Bunları siyasi amaçlı yazmıyorum.Halkımız dilediğine oy verir.Elbette bedeline de katlanır.İnşallah daha güçlü bir Türkiye olurda rahat ederiz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 31, 2012, 00:32:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 31, 2012, 00:38:51 »
Bu iş hükümetle ilgilidir.Zamı muhalefet yapmıyor.Vergi konusunda devlet yakaladığını matkapla oyar gibi vergi alıyor.Vergi,akaryakıt pahalılığında dünya liginde liderliğe oynuyoruz.25.000 liralık aracı vergi ile 40.000 liraya sattırıyorlar.Bunları siyasi amaçlı yazmıyorum.Halkımız dilediğine oy verir.Elbette bedeline de katlanır.İnşallah daha güçlü bir Türkiye olurda rahat ederiz.
mhalefet zam yapmıyor demişsiniz. bende onu diyorum işte. muhalefette birgün iktidar olursa zam yapmayacağının bir garantisi var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 31, 2012, 02:53:21 »
Bu ulke Ecevit Vitesi'ni de gordu, "Petrol vardi da biz mi ictik?" lafini da. Politikaya girmek bu konuda sanirim cok guzel bir cozum yontemi olmaz. Onemli olan yer alti kaynaklarimizdan neden verim alamadigimizdir, konusulacak bir konu varsa o da budur. Turkiye'de zengin bir petrol yatagi olmadigini dusunmek abesle istigaldir, onemli olan onu isletebilecek gucte bir devlete sahip olmak. Gunumuzdeki politik kavgalar sebebiyle de suan somut bir gelisme olmadigi kanaatindeyim.

Ayrica unutmayin ki bir ulkede muhalefet ne kadar calisirsa, iktidari ne kadar denetlerse, o ulke o duzeyde ileri gider. Bu sebeptendir ki her uygulama iktidar ustune yikilamaz.

Bizim ulkemizdeki muhalefet "genelde" bos islerle ugrasan bir muhalefet, bu da iktidar partisinin cogu zaman istedigi gibi davranabilmesine sebebiyet veriyor. Belden asagi vurarak yapilan siyaset asagilik kompleksidir bana gore. Gemicik almis, pirlanta ithal ediyormus. Birakin bunlari da, bu tasarilar meclisten gecerken birseyler yapin. Simdi sandalye sayisindan bahsedilecektir eminim, sandalye sayisi Anayasa Mahkemesi karsisinda onemsizdir. "Biz bilmem kacinci maddenin, bilmem kacinci fikrasinin, bilmem kacinci bendini kabul etmiyoruz." laflariyla bir yere varilmaz. Sovenizm bu ulkenin ihtiyaci olan birsey degildir. Bir is yapmis olmak icin is yapilmasina karsiyim. Muhalefet olsun diye herseye kulp bulunmasina da karsiyim, bunun adi sadece bagnazliktir.

Gelmek istedigim nokta; ulkemizde her iktidar topa tutulmustur, bu da gayet normaldir, insanlar her zaman haklari olani, iyi olani isterler devletlerinden. Devlet halk icin vardir. Fakat konu surada sakli, ne yapiyorsunuz rahatsiz oldugunuz konularda. Ozel durumlari olanlar disindakilere soyluyorum, kaciniz bu benzin cok pahali toplu tasima kullanirim diyor. Sanal imza kampanyalarinin bir yaptirimi var diye mi dusunuyorsunuz? Gulerler adama. Herkes tepkisini koysun bakalim, benzin almadan yasasin bakalim bir ay neler oluyor bu ulkede. Ama yok tabi, bizim insanimiz icin rahatlik maddiyatin cok daha onunde. Bu kadar rahat yasayan bir ulkenin insani tepki falan koyamaz. 3-5 kisi cikar meydanlara o kadar.

Siyaset konusmayi sevmem, ama konu oyle bir noktaya gelmis ki meclis kavgalari gibi mubarek. Once milletce silkinelim kendimize bakalim, sonra dusunelim bunlari. Once anlayalim her partinin oy yuzdesinin sebebinin ne oldugunu. İki kisiden biri seklinde insanlari gruplayarak bir yere varamaz kimse. Gruplasmak bu ulkenin basina gelecek en kotu sey olur. Bir partinin oy yuzdesi artiyorsa insanlar o partiden memnun demektir, once bu memnuniyetin sebebini anlamak lazim.

Uzun ve daginik yazi icin kusura bakmayin. Eger ulkemiz muhalefeti insanlara tepki koyduracak gucteyse (ki oy kullanan her iki kisiden biri ulkede muhalefet konumundadir!) ben bu tepkiye destek veririm. Ama ben rahatima bakarim diye dusunecek bir cogunluk varsa, burada yazilip cizilenler klavyeye rastgele basmaktan farksiz olmayacaktir.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 31, 2012, 10:16:37 »
Uğur Bey, biz bu zamların hükümetle direkt bir ilgisi var demiyoruz. Tabi ki, hükümetin petrol fiyatlarını düşürme imkanı yok. Bu artışlar bütün dünyada sıkıntı yaratıyor. Fakat bu ekonominin bu fiyatları kaldırma şansı da yok. Hükümetin, ÖTV oranını geçici olarak düşürmek gibi bazı tedbirlerle bu işe geçici çözümler bulması bekleniyor. Fakat yapmıyor, cari açık ve bütçe dengesine dikkat çekiyor. Bence de doğrusunu yapıyor çünkü mevcut tablo ile yapılacak indirim sonucunda bozulacak dengeler, artacak kur, faiz oranları ve enflasyon nedeniyle, bu indirimden sağlayacağımız tasarrufu bizden fazlasıyla alacaktır. Fakat bu muhalefetin bu zamları eleştirmesine engel değildir. Tüm dünyada muhalefet böyle yapılır. Amaç, iktidarı köşeye sıkıştırarak yapısal tedbirler almasını sağlamaktır. Sizin de belirttiğiniz gibi, vergi tabanını genişletmek, kayıt dışını azaltmak, daha gerçekci bir kur politikası ile tüketime değil üretime dayalı sağlam bir ekonomik gelişme sağlamak yönünde politikalar izlense idi, hükümetin elinde bu konuda daha fazla imkan olabilirdi şu anda. Krizden önce petrol fiyatlarının varil başına 150 dolarlara kadar çıktığını hatırlıyoruz. Fakat o sıralarda dolar kuru 1,2 civarında olduğu için benzinin pompa fiyatı 3,5 TL’yi geçmemişti. Şimdi varil fiyatı 125 dolar civarında. Fakat dolar bu sefer 1,8 civarında seyrettiği için kaçınılmaz olarak canımız yanıyor. Eğer siz doların 1,2’ye kadar düşmesine izin verip ülkenin ithalat cenneti haline gelmesine izin verir, dünyada olağanüstü bir şekilde artan likitide ve ticaretin yarattığı geçici ve sanal refah ortamının rehavetine kapılır, bu arada rahatça yapabileceğiniz yapısal reformları siyasal kaygılarla yapmazsanız, günün birinde işler tersine döndüğünde, “geçmişte böyleydi de bugün böyle oldu, ÖTV’ye 2009’dan beri zam yapmadık, fedakarlık yapıyoruz” gibi komik bahanelerin arkasına sığınmak, delikanlılığa leke sürdürmemek adına saçma sapan siyasi kıyaslamalardan ve ajitasyonlardan medet ummak zorunda kalmazsınız. İktidar, kibir, böbürlenme, sürekli üste çıkma, bahane üretme makamı değildir. Dünyanın her yerinde iktidarlar en sert şekilde eleştirilir. Fakat, ben hiçbir medeni ülkede iktidarların muhalefete böyle laf yetiştirmekle uğraştığını görmüyorum. Eleştiriye karşı “Çözeceğiz, yapacağız” dersiniz, başka lafınız yoksa da susar oturursunuz, işinize bakarsınız. Fakat, maşallah bizim ülkemizde iktidar muhalefetten daha fazla konuşuyor ne hikmetse. Bu sağlıklı bir durum değil, bunun sonu otokrasidir ve buna müsaade ettiğimiz takdirde hepimiz bunun vebalini taşırız.

Gökhan kardeşim, 36 yaşındaki bir abin olarak sana tavsiyem, değil herhangi iki farklı dönemi, üst üste iki yılı bile birbiri ile kıyaslama. Çünkü şartlar o kadar hızlı değişiyor ki, kıyaslama yapmak çok anlamsız ve insanı yanlışlara sevk eden bir aktivite haline geliyor. Maalesef bu hatayı da iktidarı ve muhalefeti ile en çok siyasetçiler yapıyor. Bizlerin de buna çanak tutmaması lazım bana göre. Muhalefet ile ilgili düşüncülerine katılmıyorum, yukarıdaki paragrafta kendi düşüncülerimi belirttim. Sana sadece bir örnek vereyim, başka söze gerek yok. Kriz sırasında Erdoğan muhalefetin eleştirilerinden bunaldı ve öneriniz varsa paylaşın dedi. Baykal da birkaç hafta sonra içinde ÖTV indirimlerini de barındıran gayet mantıklı bir paket sundu. Erdoğan’ın tepkisini hatırlıyor musun: “Sana mı sorduk!”. Fakat aynı Erdoğan birkaç ay sonra başta otomobil ve beyaz eşyadaki ÖTV indirimi olmak üzere bunları uyguladı. Böyle bir zihniyete karşı nasıl muhalefet yapılır ki? Çok tabi ki, herkes kendi durumunu, çevresi ve en sonunda ülkenin durumunu kendi perspektifinden değerlendirip ona göre karar veriyor. Bu demokrasinin en büyük nimeti olduğu kadar en büyük cilvesidir de aynı zamanda. Kimseyi kendi çıkarını düşündüğü için suçlayamayız. Bu da zaten sınırlı olan ülke kaynaklarını, ülkeyi en hızlı geliştirecek kesimlere en optimum şekilde aktarma sanatı olması gereken (gerçekçi olmak zorundayız) siyasetin sonucudur. Demokrasinin, en iyi rejim olduğunu kimse söyleyemez ama bilinenler içerisinde kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını sağlayan rejim olduğunu söyleyebiliriz. Önümüzdeki onyıllar içerisinde yapay zeka teknolojileri gelişir ve ülke kaynaklarının kullanımının (imar planlarının oluşturulması, hangi sektörlere ne kadar teşvik verileceğinin belirlenmesi, tarımda hangi ürüne ne kadar destekleme primi verileceğinin belirlenmesi, vb bir çok kritik karar) hazırlanacak bir yönetim programı sayesinde ve gerekli parametrelerin sürekli güncellenmesi suretiyle bilgisayarlar tarafından yapılması mümkün olursa, insan faktörü minimuma ineceği için bu çok daha sağlıklı bir yönetim şekli olabilir belki de  :D Ama şimdilik böyle bir durum olmadığına göre mevcut şartları kabullenmek zorundayız.

Konuyu çok fazla uzatmadan bağlayayım. Hangi düşünceyle ve bilinçle yapılırsa yapılsın, akaryakıt zamları da dahil olmak üzere her konuda iktidar hakaret içermediği sürece acımasızca eleştirilebilir. Eleştiriyi eleştirmek kesinlikle kabul edilemez. Bu iktidarın doğruları yapması için gereklidir. Sağlam ekonomik ve siyasi altyapı ile hazırlanmış argümanlarımız yoksa bu eleştirilere karşı çıkmak anlamsızdır çünkü canı yanan insanları ikna etmek kolay değildir. İktidara yapılan eleştirileri kategorik olarak eleştirmek ve hatta bundan rahatsızlık duymak benzeri ancak 3. Dünya ülkelerinde görünen bir ilkelliktir ve ülkenin geleceği açısından hepimizi kaygılandırmalıdır. İnsanları iktidar partisine oy verdikleri için eleştirmek ve onların bir takım çıkarları için bu tercihi yaptıklarını ima etmek ahlaksızlıktır. Neticede bunlar bir birini besleyen bir polemik iklimi yaratmakta, insanları kamplaştırmaktadır. Hangisinin hangisini doğurduğu belli olmayan bu sağlıksız durum yumurta-tavuk paradoksuna dönüşmüştür. Çözümü başta iktidar olmak üzere siyasetçilere düşmektedir. Onlar üzerlerine düşeni yapmıyorlarsa bizler empati yapmalı, karşımızdakileri anlamaya çalışmalı, bu tür polemiklere prim vermemeli ve siyasetçileri adam etmeliyiz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 31, 2012, 10:30:07 »
Sana sadece bir örnek vereyim, başka söze gerek yok. Kriz sırasında Erdoğan muhalefetin eleştirilerinden bunaldı ve öneriniz varsa paylaşın dedi. Baykal da birkaç hafta sonra içinde ÖTV indirimlerini de barındıran gayet mantıklı bir paket sundu. Erdoğan’ın tepkisini hatırlıyor musun: “Sana mı sorduk!”. Fakat aynı Erdoğan birkaç ay sonra başta otomobil ve beyaz eşyadaki ÖTV indirimi olmak üzere bunları uyguladı. Böyle bir zihniyete karşı nasıl muhalefet yapılır ki? Çok tabi ki, herkes kendi durumunu, çevresi ve en sonunda ülkenin durumunu kendi perspektifinden değerlendirip ona göre karar veriyor. Bu demokrasinin en büyük nimeti olduğu kadar en büyük cilvesidir de aynı zamanda. Kimseyi kendi çıkarını düşündüğü için suçlayamayız. Bu da zaten sınırlı olan ülke kaynaklarını, ülkeyi en hızlı geliştirecek kesimlere en optimum şekilde aktarma sanatı olması gereken (gerçekçi olmak zorundayız) siyasetin sonucudur. Demokrasinin, en iyi rejim olduğunu kimse söyleyemez ama bilinenler içerisinde kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını sağlayan rejim olduğunu söyleyebiliriz. Önümüzdeki onyıllar içerisinde yapay zeka teknolojileri gelişir ve ülke kaynaklarının kullanımının (imar planlarının oluşturulması, hangi sektörlere ne kadar teşvik verileceğinin belirlenmesi, tarımda hangi ürüne ne kadar destekleme primi verileceğinin belirlenmesi, vb bir çok kritik karar) hazırlanacak bir yönetim programı sayesinde ve gerekli parametrelerin sürekli güncellenmesi suretiyle bilgisayarlar tarafından yapılması mümkün olursa, insan faktörü minimuma ineceği için bu çok daha sağlıklı bir yönetim şekli olabilir belki de  :D Ama şimdilik böyle bir durum olmadığına göre mevcut şartları kabullenmek zorundayız.

Konuyu çok fazla uzatmadan bağlayayım. Hangi düşünceyle ve bilinçle yapılırsa yapılsın, akaryakıt zamları da dahil olmak üzere her konuda iktidar hakaret içermediği sürece acımasızca eleştirilebilir. Eleştiriyi eleştirmek kesinlikle kabul edilemez. Bu iktidarın doğruları yapması için gereklidir. Sağlam ekonomik ve siyasi altyapı ile hazırlanmış argümanlarımız yoksa bu eleştirilere karşı çıkmak anlamsızdır çünkü canı yanan insanları ikna etmek kolay değildir. İktidara yapılan eleştirileri kategorik olarak eleştirmek ve hatta bundan rahatsızlık duymak benzeri ancak 3. Dünya ülkelerinde görünen bir ilkelliktir ve ülkenin geleceği açısından hepimizi kaygılandırmalıdır. İnsanları iktidar partisine oy verdikleri için eleştirmek ve onların bir takım çıkarları için bu tercihi yaptıklarını ima etmek ahlaksızlıktır. Neticede bunlar bir birini besleyen bir polemik iklimi yaratmakta, insanları kamplaştırmaktadır. Hangisinin hangisini doğurduğu belli olmayan bu sağlıksız durum yumurta-tavuk paradoksuna dönüşmüştür. Çözümü başta iktidar olmak üzere siyasetçilere düşmektedir. Onlar üzerlerine düşeni yapmıyorlarsa bizler empati yapmalı, karşımızdakileri anlamaya çalışmalı, bu tür polemiklere prim vermemeli ve siyasetçileri adam etmeliyiz.

+1907

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 31, 2012, 19:26:04 »
Benim yorumumdaki amac karsilastirmak degil, analizdi. Ecevit vitesi bulusu yerine bir tepki konulmadi veya toplu tasima kullanma tesvik edilmedi, simdi de olmayacak, cunku konforu seviyoruz. Varmak istedigim nokta, insanlar rahatsiz fakat bu rahatsizligi ifade ettikleri yerlere bir bakin. Bu forumda ifade edilen rahatsizlik, yapilan elestiri, sizce birilerinin kulagina gidiyor mu? Harekete geciriyor mu? Bosa kulac oluyor. Bunu sadece petrol fiyatlari olarakta dusunmeyin, kac kisi Aziz Yildirim'in haklarinin pesine dustugu kadar kendi haklarinin pesine dusuyor? Ve son cumlemde soyledigim gibi, burada yazilanlarin, verilen tepkilerin, klavyeye rastgele basmaktan farki olmayacak ilerleyen zamanda.

Ben ekonomi islerinden pek anlamam, benim yaptigim tek ekonomi hesabi gelirime bakip giderimi duzenlemekten ibaret. Bu konuda da gayet iyiyimdir :)

Not : Fenerbahce ile alakam yoktur, Maltepe'liyim Maltepespor'luyum  8-)
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Nisan 02, 2012, 20:57:59 »
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Nisan 02, 2012, 21:14:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Nisan 02, 2012, 21:24:14 »
nez de yaza giriş yapmış, bu dönemlerde benzin fiyatlarıyla ilgili bir parça bekliyorum bende, en azından ajdarın şahdamarı kadar tutacaktır.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #69 : Nisan 02, 2012, 21:48:44 »
arkadaşlar bunlar zam değil ki, güncelleme, uyarlama, dış risklerin yansıması, vs vs
niye zam diyorsunuz  :)
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Nisan 03, 2012, 18:32:51 »

Madem öyle bu şarkı hepimize gelsin......

Nez - Depresif Kukla [YENI KLIP 2011] H.Q.

:alkis:
güzel parça/klip imiş  :)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Nisan 03, 2012, 18:47:21 »
:alkis:
güzel parça/klip imiş  :)

Klip olarak belirtmenden bazı şeyleri algıladım ben.... :D ...Bu arada harbiden sağlam parça / klip  miş.... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Nisan 20, 2012, 18:12:30 »
Basımıza kötü birseyler gelecek bu gece itibariyle benzinde 12 kuruş indirim varmış Petrol fiyatları konusunu bulamadım buraya yazdım
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Nisan 20, 2012, 18:39:08 »
Basımıza kötü birseyler gelecek bu gece itibariyle benzinde 12 kuruş indirim varmış Petrol fiyatları konusunu bulamadım buraya yazdım

Sefa bey merhaba.. hayırdır inşallah diyeceğim ama hep aynı nakarat demek daha doğru olur sanırım, 1-2 hafta içinde tekrar zam yaparlar emin olun..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Nisan 20, 2012, 19:33:54 »
İnşallah 12 kurusu geçmez zam
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)