Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 5638 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #40 : Mart 30, 2012, 12:04:29 »
Fil Hikayesi...

Aksak Timur'un Anadolu'yu işgalinde, ordusunda filler de varmış. Bunlardan birini, tarlada hizmet amacıyla köylülere armağan etmiş. Fil, tüm ekinleri talan etmeye başlayınca, köylüler soluğu, Timur ile arası iyi olan Nasrettin Hoca'nın yanında almışlar.

—Bu fil bizi mahvedecek. Timur'a gidip, fili geri almasını bizim adımıza rica edebilir misin, ya Hoca?

Nasrettin Hoca düşünmüş, taşınmış. Bu adamlara da bir türlü güvenmezmiş...

—Tek bir şartla! demiş. Benimle birlikte Timur'un otağına varacaksınız; ben de sizin adınıza konuşacağım.

Köylüler kabul etmişler. Birlikte Timur'un otağına varmış, huzura kabul edilmişler... Daha doğrusu Nasrettin Hoca öyle sanmış. Astığı astık, kestiği kestik Aksak Timur seslenmiş:

—Söyle Hoca, dileğin nedir?

—Ben köylünün adına geldim, efendimiz! Demiş. Nasrettin Hoca. Onların derdine tercüman olmaktır dileğim, diyorlar ki... Nasrettin Hoca, kolunun çemberi ile köylüleri işaret etmek üzere şöyle bir yarım dönmüş ki; o da nesi? Ardında hiç kimse yok!

Yarı bele kadar eğilmiş ve:

—Diyorlar ki, diye devam etmiş... Armağan ettiğiniz fil, öyle hayırlı, uğurlu ve yararlı bir hayvanmış ki... Ondan bir tane daha köye armağan etmenizi talepten utanç duyuyorlar. Kerem edin, köyümüze bir tane daha gönderin!
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 30, 2012, 12:04:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 30, 2012, 12:12:26 »
Benzinin ne olacağı belli 5 tl .
Herkes 5 tl nin pisikolojik sınır olduğunu söylüyor ama dil 5 tl 50 tl de olsa herkes aynı şekilde almaya devam edecektir . İlk dizel arabamı 2009 da aldım ozaman bayiden çıktım ve depomu hiç unutmam 100.50 tl ye fulledim dün ise depo tam boş olmamasına rağmen 43,56 lt mazota 176 tl ödedim yani %76 dan daha fazla zam gelmiş 2009 dan bu yana .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 30, 2012, 12:18:25 »
Konu imza destek konusu ile birleştirilmiştir.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 30, 2012, 13:48:21 »
Bu eylemi twitter, facebook gibi sosyal paylasım sitelerinde de paylasırsak daha hızlı imza toplanabilir..

‎3 yıl once ham petrol 140 dolar Turkiye'de benzin 3TL, bugun ham petrol 103.34 dolar benzin 4.70TL. Bizi soyup sogana cevirenlere sesimizi duyarmalıyız..  :DUR:
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 30, 2012, 13:56:17 »
Ayrıca arkadaslar kimse kararsızlıga kapılmasın daha x kadar imza olmus diye. Daha baslayalı 10 gün oldu ve 8 ayımız var. Eger bu konu hakkında herkez üzerine düşeni yaparsa bılmeyenlere bilgilendirir haberdar ederse olur bu iş ..
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #45 : Mart 30, 2012, 14:01:26 »
Bu eylemi twitter, facebook gibi sosyal paylasım sitelerinde de paylasırsak daha hızlı imza toplanabilir..

‎3 yıl once ham petrol 140 dolar Turkiye'de benzin 3TL, bugun ham petrol 103.34 dolar benzin 4.70TL. Bizi soyup sogana cevirenlere sesimizi duyarmalıyız..  :DUR:

Sinan bey ben bu gibi şeylerin işe yarayacağını düşünmüyorum milletin %50 si kör olduğu müddetçe istediğiniz kadar imza toplayın düşürmüceklerdir belki seçimlere yakın %5-10 arası bir indirim yapıp bir çuvalda kömür dağıtırlar %50 olur %75 .  :(

Bide utanmadan sıkılmadan benzine ne gerek var bisiklete binsinler diyorlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 30, 2012, 14:22:33 »
Sinan bey ben bu gibi şeylerin işe yarayacağını düşünmüyorum milletin %50 si kör olduğu müddetçe istediğiniz kadar imza toplayın düşürmüceklerdir belki seçimlere yakın %5-10 arası bir indirim yapıp bir çuvalda kömür dağıtırlar %50 olur %75 .  :(

Bide utanmadan sıkılmadan benzine ne gerek var bisiklete binsinler diyorlar .
Ya abi işte herkez senin gibi düşünse milletin %50 si kör bi işe yaramaz deyip geçse bu milletin %100 ü kör olmazmı? Biz bi ümit ısıgı gordük o ışıgı herkeze gösterelim bence..
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #47 : Mart 30, 2012, 14:26:15 »
Ya abi işte herkez senin gibi düşünse milletin %50 si kör bir işe yaramaz deyip geçse bu milletin %100 ü kör olmazmı? Biz bir ümit ısıgı gordük o ışıgı herkeze gösterelim bence..
Sinan bey ben imza kampanyasına katıldım ama ümitsizim işallah başarılı olur ama ben olacağını sanmıyorum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 30, 2012, 14:29:32 »
Sinan bey ben imza kampanyasına katıldım ama ümitsizim işallah başarılı olur ama ben olacağını sanmıyorum :(
İnsallah olur abi..
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 30, 2012, 14:53:19 »
Arkadaşlar, en başından beri çok sıkı bir Erdoğan karşıtıyım ama bu olayların vebalini AKP’ye oy verenlerin sırtına yüklemenin haksızlık olacağını düşünüyorum. Bu şekilde amacımıza ulaşamayız. AKP, gereğinden fazla değer verilen, gücü çok fazla abartılan Batı’daki Hıristiyan Demokratların Türkiye’deki muadili olan sıradan bir sağ partidir. Kendisinden önce atılan temellerin üzerine dünya ekonomisinde yaşanan olağanüstü bir likidite bolluğu ve dış ticaret patlaması da eklenince normalde iktidarda kim olursa olsun yaşanabilecek bazı olumlu gelişmelerin kaymağını fazlasıyla yemiştir. Elbette ki olumlu icraatları vardır ama olumsuzlukları ve Türkiye’ye uzun vadede yaşatacağı tahribat da pek büyüktür bana göre. Pek doğaldır ki insanlar, oy kullanırken, ideolojilerine ve kişisel refah durumlarına göre karar verirler. Bunun için insanları kınamak bence doğru değildir. Yapmamız gereken sesimizi yükseltip zamları protesto etmek ve ÖTV oranını düşürmek gibi bazı düzenlemeler yapmaya mecbur bırakmaktır. Cari açık ve bütçe dengesi gibi endişelerle hükümet buna tabi ki kolay kolay yanaşmayacaktır ama etkili bir muhalefetle, bütçe dengesinin akaryakıttan alınan 3 kuruş ÖTV’ye endekslenmesi veya cari açığa bir türlü çözüm bulunamaması gibi noktaların sürekli böbürlenmeyi seven hükümetin önüne konularak aslında ne kadar zavallı olduklarının suratlarına çarpılması ve köşeye sıkıştırılması gerekir. Muhalefetimizin temeli bu olmalı, lütfen AKP’ye oy veren insanları rencide edecek ifadelerden kaçınalım. Bu şekilde insanları ikna edip kazanamayız.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 30, 2012, 14:55:02 »
önceden porsche'ye bineceğine fiat'a bin deniyordu, şimdi benzin neymiş bisiklete binin..

bir sonraki adım ne olacak acaba, 'ekmek bulamazlarsa pasta yesinler' mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 30, 2012, 15:02:48 »
Arkadaşlar, en başından beri çok sıkı bir Erdoğan karşıtıyım ama bu olayların vebalini AKP’ye oy verenlerin sırtına yüklemenin haksızlık olacağını düşünüyorum. Bu şekilde amacımıza ulaşamayız. AKP, gereğinden fazla değer verilen, gücü çok fazla abartılan Batı’daki Hıristiyan Demokratların Türkiye’deki muadili olan sıradan bir sağ partidir. Kendisinden önce atılan temellerin üzerine dünya ekonomisinde yaşanan olağanüstü bir likidite bolluğu ve dış ticaret patlaması da eklenince normalde iktidarda kim olursa olsun yaşanabilecek bazı olumlu gelişmelerin kaymağını fazlasıyla yemiştir. Elbette ki olumlu icraatları vardır ama olumsuzlukları ve Türkiye’ye uzun vadede yaşatacağı tahribat da pek büyüktür bana göre. Pek doğaldır ki insanlar, oy kullanırken, ideolojilerine ve kişisel refah durumlarına göre karar verirler. Bunun için insanları kınamak bence doğru değildir. Yapmamız gereken sesimizi yükseltip zamları protesto etmek ve ÖTV oranını düşürmek gibi bazı düzenlemeler yapmaya mecbur bırakmaktır. Cari açık ve bütçe dengesi gibi endişelerle hükümet buna tabi ki kolay kolay yanaşmayacaktır ama etkili bir muhalefetle, bütçe dengesinin akaryakıttan alınan 3 kuruş ÖTV’ye endekslenmesi veya cari açığa bir türlü çözüm bulunamaması gibi noktaların sürekli böbürlenmeyi seven hükümetin önüne konularak aslında ne kadar zavallı olduklarının suratlarına çarpılması ve köşeye sıkıştırılması gerekir. Muhalefetimizin temeli bu olmalı, lütfen AKP’ye oy veren insanları rencide edecek ifadelerden kaçınalım. Bu şekilde insanları ikna edip kazanamayız.
Çok haklısın abi sayende farklı fikirler oluştu kafamda..  ::)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mart 30, 2012, 15:03:13 »
önceden porsche'ye bineceğine fiat'a bin deniyordu, şimdi benzin neymiş bisiklete binin..

bir sonraki adım ne olacak acaba, 'ekmek bulamazlarsa pasta yesinler' mi?
:alkis:  :alkis:
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #53 : Mart 30, 2012, 15:16:23 »
Hakkı abi sana hak veriyorum başta kim olursa olsun aslında durum pek farklı olmucaktı bu bir gerçek ama buna çözüm bulmaya çalışacaklarına benzine ne gerek var bisiklete binin denmesi kendilere oy verenlere saygısızlıktır .

Yasin abinin dediği gibi önce  porsche'ye bineceğine fiat'a bin deniyordu şimdi benzine ne gerek var bisiklete bin dediler ama ben inanıyorum bu millet bisikletten inip kendilere binecek .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mart 30, 2012, 15:25:12 »
Bu ilk gafları değil ki ciğerim :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #55 : Mart 30, 2012, 16:28:37 »
Bu ilk gafları değil ki ciğerim :)
Abi aklımın almadığıda bu zaten .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mart 30, 2012, 16:39:14 »
Hakkı abi sana hak veriyorum başta kim olursa olsun aslında durum pek farklı olmucaktı bu bir gerçek ama buna çözüm bulmaya çalışacaklarına benzine ne gerek var bisiklete binin denmesi kendilere oy verenlere saygısızlıktır .

Yasin abinin dediği gibi önce  porsche'ye bineceğine fiat'a bin deniyordu şimdi benzine ne gerek var bisiklete bin dediler ama ben inanıyorum bu millet bisikletten inip kendilere binecek .

:D  son cümlen süper , hislerime tercüman oldun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #57 : Mart 30, 2012, 16:46:31 »
:D  son cümlen süper , hislerime tercüman oldun :D

İnşallah gerçekleşecekte . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 30, 2012, 18:23:25 »
Yöneticilerde Yanlıslıkla anasayfada Petrol Fiyatları İmza haberini yayınlasalardı keske . Böylece herkez bunun bılncınde ve haberınde olsa boylece bılmeyenlere ulastırsa..
Sonucda buda bazı sorunlar nedenıyle geri cagırılan araclar kadar onemli bi haber..
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 31, 2012, 00:09:47 »
konu siyasete dönmeye başlamış.
hatta bir bayan üye demişki buradan her iki kişiden birine teşekkür ediyorum demiş. peki o diğer kişilerin oy verdiği parti ikdidar da olsa benzin fiyatlarının bu kadar yükselmeyeceğinin garantisi varmıydı.

bu işin hükümetle alakası yok açın bakın opetin sitesinde arşivler var hangi yıllar yüzde kaç zamlanmış özellikle 1999 ve 2001 arasına dikkat edin 2 yılda % üzerinden gelen zamlara bakın.

bu işin hepimizle yani düzenle alakası var sistem baştan bozuk herkes fişini tam kesiyormu yok. neden çünkü vergiler çok yüksek... eee bizler el birliğiyle devleti dolaylı vergiye yönlendiriyoruz. bu fiyatların aşağı çekilmesi için devletin de milletinde üzerine düşeni yapması gerekiyor. devlet esnafın üzerindeki vergi yükünü azaltacakki  esnaf fişini tam kesecek. doğudakiler elektrik faturalarını tam ödeyecek kaçak kulllanmayacak ki devlet zarar etmeyecek.devletin vergi gelirleri artacakki akaryakıttan aldığı vergiyi düşürecek. yani sistem kokuşmuş artık kolay kolayda düzelecek gibi değil. bugun maliyeciler esnafları ıkıştırsa hepsi ayağa kalkar değilmi. her gelen ikdidar kendini düşünerek böyle bir baskıya kalkışmıyor. en kolay yol nedir. akaryakıt tütün otomotiv e yüklen en garanti vergi toplama yolu bu çünkü