0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracımın debriyajının çok sert olduğunu düşünüyorum. Debriyajın kavramasında ve kalkışlarda en ufak bir sıkıntısı yok. Ancak yoğun trafikte debriyajın sert olması sıkıntı yaratıyor. İnsanın dizi, bacağı ağrıyor. Debriyajların hidrolik yağı falan oluyor mu bilmiyorum. Öyle bir şey varsa sorun yağdan kaynaklanıyor olabilir mi?
Yeni nesil araçlarda debriyaj hidrolik diye bilyorum ama yağı var mı eklenmesi veya değiştirilmesi gerekir mi bilmiyorum eğer debriyaj pedalı rahatsız edecek şekilde sertse daha büyük bir sorun açmadan mutlaka servise gösterin çünkü aracınızın aktarma organlarının hepsi debriyaja bağlıdır ve debriyaj pedalında olacak herhangi bir sorun tüm aktarma organlarını etkileyebilir .
Teknisyenler incelediler. Sertliğin normal düzeyde olduğunu belirttiler. Yine de aracı askıya kaldırıp, debriyajı yağladılar. Korkulacak bir şey yokmuş.
arkadaşlar yeni konu açmak istemedim. benim aracımın da debriyajı normal sertlikte deniliyor ama ban da biraz sert geliyor, bunun sebebi benim diz kapağımdaki sorundan dolayı sert geliyor olabilir. sormak istediğim debriyaj pedalını daha yumuşak hale getirmek mümkün müdür???
Bildiğim kadarıyla fren hidroliği debriyaj hidroliği ile ortak kullanılıyor. Dolayısıyla bu hidroliğin değişmesi faydalı olabilir. Bence servise gösterirken bunu bir kontrol etmelerini söyleyebilirsiniz.
Bizim ticari aracımız berlingonunda debriyajı taş gibi olmuştu serviste debriyaj setini değiştirdik şimdi gaz pedalı kadar yumuşak.