Gönderen Konu: Sert debriyaj  (Okunma sayısı 5387 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Sert debriyaj
« : Mart 28, 2012, 21:51:04 »
Aracımın debriyajının çok sert olduğunu düşünüyorum. Debriyajın kavramasında ve kalkışlarda en ufak bir sıkıntısı yok. Ancak yoğun trafikte debriyajın sert olması sıkıntı yaratıyor. İnsanın dizi, bacağı ağrıyor. Debriyajların hidrolik yağı falan oluyor mu bilmiyorum. Öyle bir şey varsa sorun yağdan kaynaklanıyor olabilir mi?
2009 Corolla D-4D

Toyota Club Türkiye

Sert debriyaj
« : Mart 28, 2012, 21:51:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Sert debriyaj
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2012, 21:55:48 »
Ne güzel işte kas yaparsın :D :D :D
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2012, 22:09:58 »
Aracımın debriyajının çok sert olduğunu düşünüyorum. Debriyajın kavramasında ve kalkışlarda en ufak bir sıkıntısı yok. Ancak yoğun trafikte debriyajın sert olması sıkıntı yaratıyor. İnsanın dizi, bacağı ağrıyor. Debriyajların hidrolik yağı falan oluyor mu bilmiyorum. Öyle bir şey varsa sorun yağdan kaynaklanıyor olabilir mi?
Yeni nesil araçlarda debriyaj hidrolik diye bilyorum ama yağı var mı eklenmesi veya değiştirilmesi gerekir mi bilmiyorum eğer debriyaj pedalı rahatsız edecek şekilde sertse daha büyük bir sorun açmadan mutlaka servise gösterin çünkü aracınızın aktarma organlarının hepsi debriyaja bağlıdır ve debriyaj pedalında olacak herhangi bir sorun tüm aktarma organlarını etkileyebilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2012, 09:05:20 »
Yeni nesil araçlarda debriyaj hidrolik diye bilyorum ama yağı var mı eklenmesi veya değiştirilmesi gerekir mi bilmiyorum eğer debriyaj pedalı rahatsız edecek şekilde sertse daha büyük bir sorun açmadan mutlaka servise gösterin çünkü aracınızın aktarma organlarının hepsi debriyaja bağlıdır ve debriyaj pedalında olacak herhangi bir sorun tüm aktarma organlarını etkileyebilir .

+1. Daha sonra ortaya çıkabilecek önemli bir problemin habercisi de olabilir bu durum. Üzerinde durmakta fayda var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2012, 18:03:05 »
Teknisyenler incelediler. Sertliğin normal düzeyde olduğunu belirttiler. Yine de aracı askıya kaldırıp, debriyajı yağladılar. Korkulacak bir şey yokmuş.
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2012, 18:45:32 »
Teknisyenler incelediler. Sertliğin normal düzeyde olduğunu belirttiler. Yine de aracı askıya kaldırıp, debriyajı yağladılar. Korkulacak bir şey yokmuş.

Geçmiş olsun diyelim ozaman .

Baktırmanız hem sizin kafanız açısından hem araç açısından iyidir bu sertlik neden kaynaklanyor diye düşünmektense baktırıp sorun olmadığını öğrenmek her açıdan iyidir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 11, 2013, 15:04:22 »
arkadaşlar yeni konu açmak istemedim. benim aracımın da debriyajı normal sertlikte deniliyor ama ban da biraz sert geliyor, bunun sebebi benim diz kapağımdaki sorundan dolayı sert geliyor olabilir.

sormak istediğim debriyaj pedalını daha yumuşak hale getirmek mümkün müdür???
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 11, 2013, 15:09:49 »
arkadaşlar yeni konu açmak istemedim. benim aracımın da debriyajı normal sertlikte deniliyor ama ban da biraz sert geliyor, bunun sebebi benim diz kapağımdaki sorundan dolayı sert geliyor olabilir.

sormak istediğim debriyaj pedalını daha yumuşak hale getirmek mümkün müdür???
Bildiğim kadarıyla fren hidroliği debriyaj hidroliği ile ortak kullanılıyor. Dolayısıyla bu hidroliğin değişmesi faydalı olabilir. Bence servise gösterirken bunu bir kontrol etmelerini söyleyebilirsiniz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 11, 2013, 16:44:20 »
Bildiğim kadarıyla fren hidroliği debriyaj hidroliği ile ortak kullanılıyor. Dolayısıyla bu hidroliğin değişmesi faydalı olabilir. Bence servise gösterirken bunu bir kontrol etmelerini söyleyebilirsiniz.

önce bir Sadık ustaya sorayım o zaman ona göre dörtnal a götürürüm. umarım daha yumuşak hale getirilebilir. aracımdan memnunum ama dizim için otomatiğe geçme düşüncem vardı, yaptıra bilirsem hiç riske girip uğraşmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 11, 2013, 16:48:38 »
Bizim ticari aracımız berlingonunda debriyajı taş gibi olmuştu serviste debriyaj setini değiştirdik şimdi gaz pedalı kadar yumuşak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 11, 2013, 17:00:54 »
Bizim ticari aracımız berlingonunda debriyajı taş gibi olmuştu serviste debriyaj setini değiştirdik şimdi gaz pedalı kadar yumuşak.

Fatih bey aşırı bir sertlik yok normal ama gaz ve fren pedalına göre sert biraz. sorun benim çok yumuşak bir pedal istemem. bir ayarı falan var mı gibisinden yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 11, 2013, 17:02:36 »
sanırım baskı balatadan olabilir aynı sorun benim araçta da var baskı mı balata mı ikisinden biri olmalı :)
2004 corolla sol