Gönderen Konu: performans  (Okunma sayısı 1392 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
performans
« : Mart 27, 2012, 22:32:10 »
  selam , aracım 2011 corolla elegant manuel .Bir konu hakkında bilgilerinizi almak istiyorum,aracım rampada biraz hantal gibi vites yükseltemiyorum kalkışlardada aynı ağır kalıyor.Araç 5000 KM  daha sonra düzelirmi servis ile birlikte test edildi normal olduğu söylendi sizlerin görüşleri nedir yanıtlarsanız sevinirim saygılarımla,,,

Toyota Club Türkiye

performans
« : Mart 27, 2012, 22:32:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: performans
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2012, 22:35:50 »
Dizel mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2012, 22:36:21 »
Yokuşun eğimine ve süratinize bağlı olarak ihtiyacınıza göre 3.000 veya daha üstü devirlerde bir üst vitese rahatlıkla geçebilirsiniz yada o devirlerle aynı vitesle devam edebilirsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2012, 22:40:28 »
hakan bey araç benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2012, 22:41:31 »
Aracınıza alıştıkça memnun kalacağınıza eminim.Uçak gibi olacak emin olun.Aracın motoru zamanla daha verimli olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2012, 22:52:43 »
  selam, aracım 2011 corolla elegant manuel .Bir konu hakkında bilgilerinizi almak istiyorum,aracım rampada biraz hantal gibi vites yükseltemiyorum kalkışlardada aynı ağır kalıyor.Araç 5000 KM  daha sonra düzelirmi servis ile birlikte test edildi normal olduğu söylendi sizlerin görüşleri nedir yanıtlarsanız sevinirim saygılarımla,,,

Aynı aracı 16 aydır kullanan biri olarak oldukça dik ve uzun rampalarda dahil performans konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadım kalkışlarda da performansı çok iyi aracınızı biraz yüksek devirli kullanınız aracınız rampalara girdiğinizde devirden düşerse vites yükseltememeniz gayet doğal aksine bu durumda vitesi düşürmeniz gerekir yani gaz pedalına altında yumurta varmış gibi basmayınız çok yakan bir araç değil zaten ama yüksek devirli kullanmanız biraz yakıtı farkettirecektir tahminime göre aracınızın motorunu açamadınız ben 3500-4000 devirde vites değiştiririm ki bu bazen rampadalar da ve duruma göre daha da yükselebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 28, 2012, 00:39:29 »
  selam, aracım 2011 corolla elegant manuel .Bir konu hakkında bilgilerinizi almak istiyorum,aracım rampada biraz hantal gibi vites yükseltemiyorum kalkışlardada aynı ağır kalıyor.Araç 5000 KM  daha sonra düzelirmi servis ile birlikte test edildi normal olduğu söylendi sizlerin görüşleri nedir yanıtlarsanız sevinirim saygılarımla,,,

Öncelikle aracınız yeni olduğu için motoru tam olarak açılmamıştır. Bütün benzinli araçlarda olduğu gibi aracınızın yüksek yani verimli olduğu devirler 3500-4000 devirden başlar. Bu devirlerde yokuş çıkarsanız eminim çok mutlu olucaksınız. Yakıt sarfiyatı artıcak diye düşünmeyin en fazla 30sn yada 1 dk yokuş tırmanırsınız bu da yakıtı çok etkilemez olmaz. Yokuş tırmanırken vites yükseltmek istiyorsanız örneğin 2. viteste yokuş tırmanıyorsunuz 3. vitese atmak için 4500.5000 devir çevirip vitesi öyle yükseltin ozaman bir sonra ki viteste en az 3000 devirde devam edebilirsiniz. Böylece istediğiniz performansı alırsınız. Kısacası aracınızda anlattıgınıza göre herhangi bir sorun yok. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...
2001 Avensis 2.0 D4 sol extra

Uyarı!!! Ağzınızı kullanmadan önce beyninizle olan bağlantısını kontrol ediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 28, 2012, 14:28:50 »
Arkadaşlar doğru söylüyorlar , fakat sadece yüksek devirde vites atmakada yetmez diğer başlıca sebepler lastik hava basıncınız, yakıtınız, makul vites gibi bu tür konularıda düşünmek gerek.Motor konusunda sorun olacağını sanmıyorum çünkü araç yeni.Güle güle kullanın aracınızı. :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2012, 16:24:17 »
Motor açmaktan bahsedilmişken bende araya gireyim.Bu olay dizel MMT viteslerde de geçerlimidir?yani manuele alıp o dediğiniz devirlere çıkartmalımıyım arabamı? Not:Henüz 850 km de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2012, 16:47:26 »
Arkadaşlar, motor açma, yani rodaj olayı, hiç spor yapmamış bir insanın maratona hazırlanması gibi çok detaylı bir iş değildir.

Her nekadar motorlar rodajlı gibi mükemmel bir şekilde micron oranlarında hassasiyetlerle üretilmiş olsalarda sadece ilk 1.000km 90km/h, sonraki 5.000km ye kadar da 120km/h geçilmediği taktirde, sonrasında nasıl kullanırsanız kullanın, motorunuz en az yakıt harcayarak her türlü yol şartlarında kullanıma uygun hale gelmiş olurlar.

Diğer taraftan, şukadar km sonra motorunuz az yakmaya başlayacaktır, değildir.

Bu, kullanıcının öğrenme kabiliyetine göre değişen bir süreçtir, ne kadar çabuk yeni otomobilinizin yeni teknolojilerine uyum sağlarsanız, o kadar çabuk az yakıt harcamaya başlarsınız, demektir. Yani, 0.km motorlar az yakar, km'ler çoğaldıkça çok yakmalar da artar.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 28, 2012, 18:59:42 »
rodajınızı doğru şekilde yaptıysanız (ilk 2000 km mesafede 90 km/sa hızı geçmeden ve sürekli sabit hızda seyretmeden) corolla'dan optimum performansı alacağınızdan eminim.

bir de yakıt tüketimi konusunda ipucu paylaşayım. ulaşmak istediğiniz hıza ne kadar çabuk çıkarsanız o kadar az yakıt tüketirsiniz. yani hızlanırken hantal bir biçimde hızlanmayınız. bu işlemi yaparken 2bin-4bin devir arasında gezinirseniz yakıt tüketim değerleri sizi memnun edecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 30, 2012, 21:36:31 »
Arkadaşlar verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim.
Araç yeni diye fazla sıkıştırmak istemiyordum fakat görüşleriniz aldıktan sonra biraz yükleneceğim hantal alışmasın....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2012, 05:07:42 »
Arkadaşlar verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim.
Araç yeni diye fazla sıkıştırmak istemiyordum fakat görüşleriniz aldıktan sonra biraz yükleneceğim hantal alışmasın....

Hantal alışırsa yakıtıda yüksek olacaktır bilginize.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 04, 2012, 01:05:28 »
Daha öncesinde aracınız var mıydı? Varsa nasıl araçlar kullandınız?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )