Gönderen Konu: lastik seçimi  (Okunma sayısı 888 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
lastik seçimi
« : Mart 27, 2012, 10:55:02 »
arkadaşlar 2009 yılında michelin energy saver lastik almıstım 2006 model corollama ortalama 30000 km yaptım şu olayı başıma geldi lastiğin diş durumu gayet yeterli aşınma yok ama aracın bilhassa güneşli kuru havalarda yol tutuşu berbat fren mesafesi berbat ama ıslak zeminde en lüks araba ile fren mesafesinde yarışır resmen yere yapışıyo.
yani ıslak zeminde 30 metrede duruyosa kuru zeminde 40metre arkadaşlar muaneden sorunsuz geçti ben şunu düşünüyorum acaba lastik özelliğini yitirmiş olabilir mi
bu yüzden küçük bi kaza yaptım araba resmen durmadııslak zemn olsaydı en az 5 metre once dururdum lastik de kaliteli  lastik yani.
bi de son sorum şimdi bizim araçların standart lastik ebatları bildiğiniz üzre 195 60 15 bu lastik ebatı pahalı olduğu için 195 65 15 alsam ne gibi olumsuzluklar olur veye olumsuz bişe olur mu
şimdi den teşekkürler

Toyota Club Türkiye

lastik seçimi
« : Mart 27, 2012, 10:55:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: lastik seçimi
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2012, 11:08:05 »
arkadaşlar 2009 yılında michelin energy saver lastik almıstım 2006 model corollama ortalama 30000 km yaptım şu olayı başıma geldi lastiğin diş durumu gayet yeterli aşınma yok ama aracın bilhassa güneşli kuru havalarda yol tutuşu berbat fren mesafesi berbat ama ıslak zeminde en lüks araba ile fren mesafesinde yarışır resmen yere yapışıyo.
yani ıslak zeminde 30 metrede duruyosa kuru zeminde 40metre arkadaşlar muaneden sorunsuz geçti ben şunu düşünüyorum acaba lastik özelliğini yitirmiş olabilir mi
bu yüzden küçük bir kaza yaptım araba resmen durmadııslak zemn olsaydı en az 5 metre once dururdum lastik de kaliteli  lastik yani.
bir de son sorum şimdi bizim araçların standart lastik ebatları bildiğiniz üzre 195 60 15 bu lastik ebatı pahalı olduğu için 195 65 15 alsam ne gibi olumsuzluklar olur veye olumsuz birşe olur mu
şimdi den teşekkürler

Merhaba,

Lastik yanaginin buyumesi su sekilde etki eder kullaniminiza;

Yakit tuketimi bir nebze artacaktir, lastik capi degistigi icin hiz gostergenizde ufak bir sapma meydana gelecektir, aracinizin hizlanma degerleri dusecektir.

195/60/15 ile 195/65/15 arasindaki degisim orani %3'tur. Tavsiye edilen sinir +/- 2.5%

Diger yandan lastik yanaginizin buyumesi az da olsa konfor katacaktir araca, yani yanak buyudugu icin darbe absorbe etme kabiliyeti de artar.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S