Gönderen Konu: Yanlışlıkla stop edince ve sabahları çalışmayan 2011 model 1,33 Auris  (Okunma sayısı 3585 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Herkese iyi forumlar,
Yaklaşık 8 aydır yaşadığım bir sorun var görüşlerinizi almak isterim;
Aracım başlıkta belirtiğim auristeki sorunu ilk arkadaşım arabayı denemek için aldığında fark ettim.Aracın debriyajına alışık olmadığından kalkışta stop ettirdi sonra aracı 3 kerede zor çalıştırıdık.Sonra bende aracı 1. viteste kendim stop ettirdim el freni çekip aynı sorunu yaşadım , 3-4 kerede zor çalışıyor, servise götürdüm 3 saat baktılar birşey yok dediler peki sorun yoksa neden marş motoru dönmesine rağmen araç çalışmıyor dedim cevap yok, artık sabahlarıda aynı sorunu yapabiliyor.Servise 2 kere götürdüm aynı cevaplar aldım. Sonunda depoda su olabileceği bundan kaynaklanabileceğini söylediler ne kadar mantıklı. Benim tespitlerim ise motor soğukken bu sorun oluyor sıcak olunca stop ettirsemde 1 kerede çalışıyor.Yani anlıcanız 8 aydır kanser etti çözüm yok....... Önerileriniz için şimdiden teşekkürler....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Çalıştırmadan önce Ecu ışığını bekliyormusunuz, çalıştırdıktan sonra aracın biraz kendi halinde ısınmasını beklemenizi tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Aracinizda EGR valfi var mi bilmiyorum. Benzer bir sorunu (Aynisi diyemem) Opel Corsa'da EGR valfi sebebiyle yasamistim. Eger bu mekanizma mevcutsa kontrol ettirmenizi oneririm.

Servis akunuzun olcumunu yapti mi? Eger yapilmadiysa dusuk ihtimal olsa bile kontrol ettirmenizde fayda var. 8 ayda bitmis olmasi gerekirdi normal sartlarda aku olsaydi.

Umarim sorununuz en kisa surede bir cozume ulasir.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Aracinizda EGR valfi var mi bilmiyorum. Benzer bir sorunu (Aynisi diyemem) Opel Corsa'da EGR valfi sebebiyle yasamistim. Eger bu mekanizma mevcutsa kontrol ettirmenizi oneririm.

Servis akunuzun olcumunu yapti mi? Eger yapilmadiysa dusuk ihtimal olsa bile kontrol ettirmenizde fayda var. 8 ayda bitmis olmasi gerekirdi normal sartlarda aku olsaydi.

Umarim sorununuz en kisa surede bir cozume ulasir.
Yeni araç Gökhan akü sorunu olacağını sanmıyorum neticede km yapıyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
1.33L motorlar benzinli olduğundan EGR bulunmamaktadır.

Yakıt deponuza enjektör temizleyici koyunuz.

Marşa basarken kesinlikle ayağınız gaz pedalı üzerinde olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Marş motorunuzun dişlisi sıyırmış olabilir. Kötü yakıt almışta olabilirsiniz.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
Bu tip sorun oldugunda şunu deneyin tavsiye ederim .Aracınızı kontagını çalıştırma konumuına getirip geri çevirin 2-3 defa yapıp daha sonra marşa basın eger aracınız şık diye çalışıyorsa aracın benzin pompasında sorun olabilir.Bahsi geçen sorun korumaya alma ile alakalı olabilir.Sadece fikir olarak beyan ediyorum.Bilgisayar sistemlerinde ani elektrik kesilmelerinde veya kullancı tarafından kasıtlı normal kapılmadıklarında sistem bir sonraki açmaya herşeyi çalışmasına ragmen görüntü vermez .Ancak power kablosunu çıkarıp sistemin üzerindeki voltajı aç kapa tuşuna üst üste basarak deşarj ederseniz makini şık diye çalışır .Belki sisizn aracınızda bu tür bir durum oluşmuş olabilir.Mesela kaza anında araç çalışır durumda iken kaza sonra stop eder.Her hangi bir yakıt kaçışı olmasında diye yakıt kesme sistemi devreye girer vede araç ne yaprsanız yapın çalışmaz .Benim düşüncelerim bu yönde .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
cevaplarınız için teşekkür ederim,

aracın gereken  tüm ışıklarının sönmesini bekliyorum,
ayrıca dediğiniz gibi bir kaç kontak açma kapmada yapıyorum sonuç aynı işin kötü tarafı 2 hafta yapmıyor sorunu ama 2 gün üst üste yapabiliyor,,, bide her zaman olduğu gibi ustanın yanında araç arıza yapmaz ilkesine devam ne zaman götürsem servise hiç sıkıntı yok araçta bir kerede çalışıyor:)))))))) benim kanaatim yakıttan gibi geliyor.Tekin beyin dediği gibi enjektör temizleyici denicem ve depoda su var ise onuda nötralize eden bişey var deniyelim bakalım... teşekkürler