Gönderen Konu: Çin'deki Beyaz Uygur Piramitlerı  (Okunma sayısı 2085 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Çin'deki Beyaz Uygur Piramitlerı
« : Mart 26, 2012, 18:31:57 »
Bazı insanlarımızın bilgisizliklerini bir kenara bırakırsak, bu insanlara çekimden önce sorulan soruyla video çekimleri arasında gizli bir fark olduğunu düşünüyorum, piramitler elbette kaçırılabilirdi  :)  ama kimse buna niyetlenemezdi, piramit biliyorsunuz milyonlarca taştan meydana geliyor. Yani tamamını bir kerede taşıyamazsınız ama parçalayıp taşıyabilirsiniz mantığıyla, ama gümrükten geçirilmeleri, uçakla kaçırılmaları tabii farklı bir durum, neyse.. demekki bundan sonra uçaklara binmeden önce sadece sıvıları değil, piramitleride evde bırakmamız gerekiyor  :)

Bu vesileyle, Türk piramitlerinden bahsetmek istiyorum, Çin'in Xian şehrine 100km mesafede irili ufaklı yüz'ün üzerinde piramitlerin ve özellikle 300m yüksekliğinde olan bir tanesinin Türkler tarafından yapıldığı, içlerinde Türkçe yazıtlar olduğu fakat Çin hükümeti tarafından girilmesi yasak bölge olduğundan fazla araştırılamadığı bir konu var. Internetten bu konuyla ve yerle ilgili bir çok yazı bulabilirsiniz.

300m yüksekliğindeki piramidin ismi, Beyaz Piramit

Google Earth'te sol üste Xianyang yazıp aratın, bu kasabanın hemen üst kenarında bir çok piramit göreceksiniz ve bir tanede büyükçe olan, kasabanın 10km kuzeyindeki havalimanına giderken solda. Yalnız Beyaz Piramit denen büyüğü bulamadım.

BEYAZ PİRAMİTLER ÇİNDEKİ TÜRK PİRAMİTLERİ
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

Çin'deki Beyaz Uygur Piramitlerı
« : Mart 26, 2012, 18:31:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Çin'deki Beyaz Uygur Piramitlerı
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2012, 22:17:30 »
Ilginc bir konu oldugu icin ayirdim ve diger konunun icinde kaynamasina gönlüm el vermedi.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2012, 23:04:41 »
Ilginc bir konu oldugu icin ayirdim ve diger konunun icindeki kaynamasina gönlüm ell vermedi.
Çok yerinde bir karar, kendi tarihimizi bilmiyoruz ve öğrenemiyoruz neden mi çünkü Türk insanı Maslow' un hiyerarşisinde belirtilen barınma ve karnını doyurma (1.basamak)
basamağında malesef. Ben bazen gün içinde bazı yaptığımız şeylere bakıp veya büyüklerimizin bir davranış biçimini yorumlamasına bakıp hala
Ortaasya nın izlerini taşıdığımızı görüyorum. Bunları daha sonraki iletilerde örneklendireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2012, 00:33:58 »
Bildiğim kadarıyla Çindeki Türk piramitlerinin bulunduğu bölgeye yabancıların girmesi yasak.......
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2012, 07:32:39 »
 Kendi başına gerçekten çok önemli ve ilginç bir konu, teşekkürler bilgilendirme için.

Beyaz Uygur'dan kasıt acaba Sarı Uygurlar mı? Sarışın ve açık renk gözlü bir Türk boyu idi bildiğim kadarı ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2012, 12:04:50 »
Kendi başına gerçekten çok önemli ve ilginç bir konu, teşekkürler bilgilendirme için.

Beyaz Uygur'dan kasıt acaba Sarı Uygurlar mı? Sarışın ve açık renk gözlü bir Türk boyu idi bildiğim kadarı ile.

Uygur bölgesine hiç gidemedim ama Uygur Türkleriyle de çok konuşmuşumdur ve yemeklerini bilirim.

Mehmet, Şengül gibi isimleri olan, ilk gördüğünüzde Türkiyenin hangi şehrinden olduğunu merak ettiğiniz ama konuşunca pek anlaşamadığınızı anladığınız, beyaz tenli, kumral, sarışın, mavi gözlü olan bu insanlardan uzak ve bihaber kalmamız çok acıdır.

Yemeklere gelirsek, hiç yabancılık çekmiyorsunuz, özellikle et şiş, ve Çinde sadece Uygur Türklerinde bulabileceğiniz "Nan" yani bildiğimiz ekmek. Çinliler ekmek yemezler, piyasada tuzlu ekmek yoktur, hepsi kek hamurundan yapılmış çeşit çeşit şekillerde tatlı ekmekler vardır, bunlar çay yanında aperatiflik yenir.

Türkler konusu çok geniş bir konudur, sadece şunu söylemek isterim ki, Türkler kendi aralarında Türk birliğini bir an evvel oluşturmalıdır ve bu konuda çalışmalar devam etmektedir. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)