Gönderen Konu: BMW 1,3 milyon aracını geri çağırıyor  (Okunma sayısı 1554 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
BMW 1,3 milyon aracını geri çağırıyor
« : Mart 26, 2012, 21:16:15 »

Alman otomotiv şirketi BMW, 2003'den 2010'a kadar üretilen 5 ve 6 serisi 1,3 milyon aracı üretim hatası nedeniyle geri çağırıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, bazı araçlarda bir akü kablosunun yanlış kurulduğu belirtilerek, bu hatanın aracın çalıştırılmasını engelleyebildiği ve çok nadir olarak yangına neden olabileceği kaydedildi.
Şirket, bu sorun nedeniyle herhangi bir kaza ve yaralanma bildirimi alınmadığını vurguladı.

Açıklamada, otomobil sahiplerinin bir mektupla bilgilendirileceği ve onarımın yaklaşık 30 dakika sürdüğü kaydedildi.

Almanya'da 290 bin, dünya çapında toplam 1,3 milyon otomobilin çağrıldığı belirtiliyor.

kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/bmw-1-3-milyon-aracini-geri-cagiriyor/ekonomi/ekonomidetay/26.03.2012/1520306/default.htm

Toyota Club Türkiye

BMW 1,3 milyon aracını geri çağırıyor
« : Mart 26, 2012, 21:16:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: BMW 1,3 milyon aracını geri çağırıyor
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2012, 21:31:15 »
Basit bi hata gibi görünüyor fakat neden bu kadar süre sonra farkına varılmış anlayamadım.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2012, 22:01:45 »
Koca BMW okadar mühendis okadar amele işçi okadar  bayi okadar tekniker usta falan hiçmi farketmedi bukdar sürede sorunu ama sonuç "kul hatasız olmaz oda öyledir" Hakkı BULUT :) geri çağırmada Toyotadan sonra moda oldu şimdi millet korkmadan çağırıyor toyota ilk çağırdığında şimdiki gençlere örnek olmuştu ama çok eleştirilmişti yaa işte :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2012, 22:43:06 »
geri çağırma olayı bence markanın kalitesini ortaya koyar tabi bizim ülkemizde markayı kötülemekten başka birşey değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2012, 22:55:09 »
Basit bir hata gibi görünüyor fakat neden bu kadar süre sonra farkına varılmış anlayamadım.

Sürekli karmaşık hesaplar bir süre sonra basit hesaplarda hata yaptırır. Bu her alanda karşılaşılan bir durum. "Beşer şaşar" cümlesinin uygulamalı hali :) Burada özellikle vurgulanması gereken araçlarını geri çağırıyor olmaları hatta daha bir sıkıntı olmadan araçlarını çağırıyor olmaları. Bizde olsa "hele 1-2 tane yansında öyle bakarız" denirdi heralde (aşağılamak değil milletçe biraz işgüzarız)

Bu arada Sercan Kardeşim Toyota Avalon ile ilgili bir yazı hazırlıyorum. İlgilenirsen paslaşalım. ( Ne alaka diyeceksin :) Geçenlerde yeşil plaka bir avalon gördüm ne resmini çekebildim ne takip edebildim.Çok ilgimi çekti seninde bu gibi yazıları sevdiğini biliyorum o nedenle söyleyeyim dedim)
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2012, 09:47:09 »
Sürekli karmaşık hesaplar bir süre sonra basit hesaplarda hata yaptırır. Bu her alanda karşılaşılan bir durum. "Beşer şaşar" cümlesinin uygulamalı hali :) Burada özellikle vurgulanması gereken araçlarını geri çağırıyor olmaları hatta daha bir sıkıntı olmadan araçlarını çağırıyor olmaları. Bizde olsa "hele 1-2 tane yansında öyle bakarız" denirdi heralde (aşağılamak değil milletçe biraz işgüzarız)

Bu arada Sercan Kardeşim Toyota Avalon ile ilgili bir yazı hazırlıyorum. İlgilenirsen paslaşalım. ( Ne alaka diyeceksin :) Geçenlerde yeşil plaka bir avalon gördüm ne resmini çekebildim ne takip edebildim.Çok ilgimi çekti seninde bu gibi yazıları sevdiğini biliyorum o nedenle söyleyeyim dedim)

Abicim haklısın geri çağırmak firmayı ayakta tuıtan bir hareket bence.

Oo bayılırım detayları özelden konuşalım hocam. :) Ankaradan İst e doğru yola çıktığında bana haber ver ben  yolda kıstırırım onu. :)

Şaka bi yana 2 sene önce bende görmüştüm, arabayı sığdıramamıştık yola arap plakaydı.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2012, 10:43:32 »
Toyota yaptığında milletin dilinden düşmüyordu,şimdi ne oldu buna da laf söylesinler bakalım.Geri çağırmayan marka kalmadı hemen hemen.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline